If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ти си разсъждаваш като счетоводител. Аз като страната, която плаща данъка. Като си изпиша бонус за да купя нещо плащам ДоД. За мен нетният ефект е този. Терминологията за тебе, парите и имотите за мене
Фирмата дължи корпоративен данък не ДОД. Айде първо да си изясним материята после да дращим по форума.
Ти си разсъждаваш като счетоводител. Аз като страната, която плаща данъка. Като си изпиша бонус за да купя нещо плащам ДоД. За мен нетният ефект е този. Терминологията за тебе, парите и имотите за мене
Чешката централна банка отново повиши лихвата и не смята да спира...
Централната банка вдигна ключовата си лихва с четвърт пункт до 0,75% в унисон с пазарните очаквания, както направи на предишното си заседание преди шест седмици.
А това им е комуникацията година по рано...
Пазарите не трябва да търсят сигнали за повишаване на лихвите“, каза икономистът Май Доан от Bank of America в Лондон.
„Спираме нашите очаквания за намаляване на лихвите за 2020 г. и очакваме задържането им на ниво от 0,25% до 2021 г.“ , добави той
зависи от локацията на имотя.всека община е различно.скоро не съм ги гледал.мисля че зависи и от това дали е офис или магзин или склад .ама е върху покупната цена а не върху данъчна оценка като е при физически лица.
Ако си на заплата не става. Но ако си плащаш сам ефекта е по-ниски бъдещи данъци общ доход.
Имам всички необходими базови условия. На Ратко му описах притесненията . Плюса е ясен какъв е, минуса в моят таргет / начисляване на ддс/ почти го изтрива.... Е остава някакъв плюс , но прецених, че е по-безрисково апарт да е на името ми като физическо лице отколкото на фирма....
Ако отдавах търговски помещения тогава е различно и отпада проблема с ДДС-то....
Коментар