Първоначално изпратено от Bearfox
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Нема ко да ти напиша Баце и не искам :-) Пусни некоя картинка ама нова да се посмеем :-))))
и мечколисугера ли е бацето ви , бе
хихихих
много ви е натискал тоя човек
хихихихих
сигурно ще ви държи доволно до 2029
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнение
Нивото на начално/средно образование в София не мисля, че се различава от това в други областни градове или някои по-големи общински градове. Има училища с много ниско ниво какво в София така и в други градове. Както и обратното.
За здравеопазването, преди няколко години ми се наложи да извикам линейка в центъра на София около 17ч - дойде след малко повече от час. Била в задръстване.
Тенденцията за местене към големите градове е наистина такава за голяма част от ЕС, но в други държави се наблюдава точно обратната тенденция - в Швеция, Дания и Финландия има миграция към по-малките градове и села. В Чехия също имаше такава тенденция. И важното е, че всички тези данни са преди Ковид. А с този вирус ще се занимаваме още много дълго.
И В Будапеща имаше такива тенденции преди десетина години за изнасяне от града....Оказаха се временни. Повечето инвестиции за ключовите неща от живота се правят в големите градове....особено у нас С това хората се бутат в тях... На пръв поглед с вируса хората се избутаха навън, но на практика пак ще се вкарат вътре защото административната част около него ще е много по-сложно да се поддържа извън градаLast edited by pesimist4o na kvadrat; 30.09.2021, 17:48.
- 1 like
Коментар
-
Нема ко да ти напиша Баце и не искам :-) Пусни некоя картинка ама нова да се посмеем :-))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bearfox Разгледай мнение
Умирам си от смях , когато някой брокер или зависим парично от тях , започне в контекста на тезата , която иска да прокара , да дава пример със себе си
* вижте аз как живея
* вижте аз как купих
* утежнява многократно всяка несгода
* неглижира нарочно всеки плюс , не в тяхна полза
та по повод *звездичките* , мислиш ли че си достатъчна извадка от пазара, за да ти слушаме личните примери . И въобще , кой казва , че това което бръщолевиш , изобщо е истина . За да бъде взето като пример . Възможно е да си пълен безимотковец , на които просто му плащат за да пише това което си написал . Така че , ако искаш да даваш пример и да тече дискусия , давай я с хора или събития , които могат да бъдат проверени .
Без *лични примери* , ако може . Не че имаме нещо против теб или ''имотите'' ти - но съгласи се че примерите не могат да се проверят , а от тук да се използват като база.
Иначе всичкото написано от теб е : Един песимист каза .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Ти си бил голям оптимист. Знаеш ли колко българи в чужбина работят нискоквалифициран труд и почти нямат нищо на страна, а като дойдат в БГ за да се направят на баровци пред роднините изхарчват малкото останали им пари. Знаеш ли и колко българи раборещи в чужбона с по- добра квалификация, изкарвайки повече пари и виждайки по- уредения начин на живот въобще не искат да се връщат в БГ освен за месец - два годишно колкото да си видят близките и приятелите. А и тая глупост дето я написа с 2 милиона работещи в България( по спомен всички работещи в Б Г са 2 700 000 )и изкарващи по 3к чисти направо изби рибата
Ако беше така почти нямаше да има емиграция.
Написах, че има 2 милиона / нека да са 1.2 милиона щото половината в чужбина не работели/ Българи с доходи от 3К , които са потенциални купувачи в София.... Харесва ли ви или не туй са цифрите :-))))
Иначе кой какво спестил или похарчил от гастерите не знам или колко пък искат да купят в София също.... Факта е че има толкова Българи / ПО СВЕТА/ с такива доходи и те са конкуренцията за 2000 апарта на година на желаните места в София :-))))
- 1 like
Коментар
-
Ами 60К са с телефонистите, но нека всички да могат да са извън София, и пак било 1 път седмично или месечно трябва да отидеш в София . Прегледай другите неща как са също. Нали не мислиш, че ще запиша децата си да учат в основното в Ботевград с 40% Шведи или в средно специално в Елин Пелин ?! Или пък по 2-3 часа всеки ден ще ги карам до София и взимам от училище ? Да чакам 1 час линейка , която само да констатира че съм свършил.... и т .н.
А с половинките им какво е положението ? Да речем моята е в СУ - ами пътните ще и са повече от месечната заплата.....
Живота извън София е по-хубав в някои посоки....несравнимо със София и несравнимо по-лош в други. За всеки резултата е различен в зависимост от житейската му ситуация....И очаквам все повече хора да опитват да живеят извън София.... ще опитат....:-) Според едно проучване и форкаст на Световната банка от преди 5 години до 2040 година / цитирам го приблизително и по памет/ повечето хора ще живеят САМО в големите градове....Неизбежна и възможно желана тенденция.... Сега с вируса може да има някакво забавяне, но посоката поне за мен не буди съмнение
За здравеопазването, преди няколко години ми се наложи да извикам линейка в центъра на София около 17ч - дойде след малко повече от час. Била в задръстване.
Тенденцията за местене към големите градове е наистина такава за голяма част от ЕС, но в други държави се наблюдава точно обратната тенденция - в Швеция, Дания и Финландия има миграция към по-малките градове и села. В Чехия също имаше такава тенденция. И важното е, че всички тези данни са преди Ковид. А с този вирус ще се занимаваме още много дълго.
Коментар
-
Много пъти сме го дъвкали това. Могат много малко хора да живеят извън София работейки от вкъщи. Няколкото десетки К ИТ хора не са достатъчен показател за работната сила.... Мижав процент от цялото. след това идавт деца = училище, здраве = болници / виж как се лекува Ковид в провинциалните/, магазини , аптеки, забавления, уроци за децата, летища, съседи /демография/ ... безкрай причини....
Та много хубаво е извън София, но не е за всеки.... и е скъпо....
И личен пример - от много години мога да работя от всяка точка на света, жена ми е/беше майчинство неплатен отпуск и т.н. не е била на работа от 5+ години, имам 2 къщи в радиус 40км от София що живея в София ? Требе да съм тъпичък :-)))) Когато децата стигнат университети, а ние се пенсионираме....може за лятото да отидем в някоя подобна къща....
* вижте аз как живея
* вижте аз как купих
* утежнява многократно всяка несгода
* неглижира нарочно всеки плюс , не в тяхна полза
та по повод *звездичките* , мислиш ли че си достатъчна извадка от пазара, за да ти слушаме личните примери . И въобще , кой казва , че това което бръщолевиш , изобщо е истина . За да бъде взето като пример . Възможно е да си пълен безимотковец , на които просто му плащат за да пише това което си написал . Така че , ако искаш да даваш пример и да тече дискусия , давай я с хора или събития , които могат да бъдат проверени .
Без *лични примери* , ако може . Не че имаме нещо против теб или ''имотите'' ти - но съгласи се че примерите не могат да се проверят , а от тук да се използват като база.
Иначе всичкото написано от теб е : Един песимист каза .
- 1 like
Коментар
-
Всъщност няколкодесететки хиляди (последно бях попаднал на статистиката за около 60 хил. души) не са никак малко за 1,3 млн. града като София, в който няма да се учудя, ако поне 35-40% от населението е в пенсионна възраст.
Механичен прираст към София през последните години също почти няма.
А с половинките им какво е положението ? Да речем моята е в СУ - ами пътните ще и са повече от месечната заплата.....
Живота извън София е по-хубав в някои посоки....несравнимо със София и несравнимо по-лош в други. За всеки резултата е различен в зависимост от житейската му ситуация....И очаквам все повече хора да опитват да живеят извън София.... ще опитат....:-) Според едно проучване и форкаст на Световната банка от преди 5 години до 2040 година / цитирам го приблизително и по памет/ повечето хора ще живеят САМО в големите градове....Неизбежна и възможно желана тенденция.... Сега с вируса може да има някакво забавяне, но посоката поне за мен не буди съмнение
- 1 like
Коментар
-
Хора излезнали в чужбина 2007-2010 в чужбина , ако до момента не са спестили поне 200К евро / 10К на години и малка възвръщаемост през годините/ не знам. Знаеш ли колко българи в чужбина работят нискоквалифициран труд и почти нямат нищо на страна, а като дойдат в БГ за да се направят на баровци пред роднините изхарчват малкото останали им пари. Знаеш ли и колко българи раборещи в чужбона с по- добра квалификация, изкарвайки повече пари и виждайки по- уредения начин на живот въобще не искат да се връщат в БГ освен за месец - два годишно колкото да си видят близките и приятелите. А и тая глупост дето я написа с 2 милиона работещи в България( по спомен всички работещи в Б Г са 2 700 000 )и изкарващи по 3к чисти направо изби рибата
Ако беше така почти нямаше да има емиграция.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение
Тия цифри ги раздуваш все едно имаш повече брокерски стаж от мен.
при 120 000 официално над 3к бруто - сложи 50% сива икономика (което пак е много), не 100%.
100% беше през 90-те години.
Така може да ги докараш 180 000 души.
3 милиона заети у нас няма, има 2 милиона.
От двата милиона емигранти, дето им викаш стомашно-чревни, работят точно половината - 1 милион.
А какво правят те и какви са им нагласите - виж в долния ми пост.
Аз съм на 800 лева заплата нето.... по статистиката... Жена ми работи в СУ В нейният факултет няма заплата над 3К, ама 80% от хората взимат над 3К...Съседа на село тази година изкара 5 тона грозде сметни го в ракия колко е + основният му доход.... Виж как са доходите на лекарите, учителите с частни уроци, зъболекарите, адвокатите, фризьорката ми изкарва 5К+...., плочкаджиата ми, боядвията всички са МНОГО над 3К....и т.н.
Разбира се темата е дискусионна и ти си имаш аргументи в които вярваш...и аз така ....:-)
- 1 like
Коментар
-
Много пъти сме го дъвкали това. Могат много малко хора да живеят извън София работейки от вкъщи. Няколкото десетки К ИТ хора не са достатъчен показател за работната сила.... Мижав процент от цялото. след това идавт деца = училище, здраве = болници / виж как се лекува Ковид в провинциалните/, магазини , аптеки, забавления, уроци за децата, летища, съседи /демография/ ... безкрай причини....
И личен пример - от много години мога да работя от всяка точка на света, жена ми е/беше майчинство неплатен отпуск и т.н. не е била на работа от 5+ години, имам 2 къщи в радиус 40км от София що живея в София ? Требе да съм тъпичък :-)))) Когато децата стигнат университети, а ние се пенсионираме....може за лятото да отидем в някоя подобна къща....
Механичен прираст към София през последните години също почти няма.
Коментар
-
При все че все повече от хората, които имат добри доходи избират да живеят извън София - работата от разстояние ще става все по-популярна, това е тенденция в световен мащаб, защо си мислиш, че хората са тръгнали да се избиват за кутийки в София?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Добре замаза издънката.
Та виждам че НИКОЙ не ще да смята.
3кх5г = 180к ЛЕВА. Предполагаме че другия член на семейството ще изхранва гърлата со другите 2-3к.
Такива хора трябва да могат да си купят 4-ен (по старому 3-ен) в крайни квартали - тип надежда, обеля, дружба, ляулин, левски, овча купел
3-ен в неправилно престижен квартал - тип южни любимци на бай Пешо - бучимиши, вали, поляни, долини + кофти център и около него зони
2-ен в престижен - Иван вазов, луксозенец, супер център
Хора излезнали в чужбина 2007-2010 в чужбина , ако до момента не са спестили поне 200К евро / 10К на години и малка възвръщаемост през годините/ не знам защо са отишли въобще.... Някои си купуват там, други в провинцията и т.н., но има огромен брой които биха взели и в София на добро място.... Биха взели дори и да не го ползват и без наеми просто ей така да покажат колко са велики.... Та така те са част от пазара....
За другото разпределение в някаква степен съм съгласен с теб...Описах го и в другият пост донякъде....
Коментар
Коментар