Първоначално изпратено от yalokin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Освен с липсата на парко място с какво друго се различава ателието от апартамента ? Мислиш ли, че това в бъдеще може да донесе други проблеми ?
Евентуалнен проблем би била липсата на несеквестируемост, други не виждам освен ако не променят законодателството.
Има процедура по смяна на статута, която е досадна и бавна, но не невъзможна (стига изложението да не е изцяло север и таваните не са под стандарта за жилище).
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Това за промишления ток от къде го чу?
И данъка не е по-висок.
Като цяло ателието си е идеално за отдаване под наем, естествено продажната цена трябва да е 5-10% по-ниска заради статута.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Това за промишления ток от къде го чу?
И данъка не е по-висок.
Като цяло ателието си е идеално за отдаване под наем, естествено продажната цена трябва да е 5-10% по-ниска заради статута.
сателитпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от comandante_40 Разгледай мнениеНякой отдава ли едностайни апартаменти под наем и имате ли опит с жилища със статут ателие? От известно време търся такъв основно в Студентски град, но попадам само на ателиета. Даже последната обява, която гледах, не стига че беше надута до 70к евро и пак се оказа ателие. Доколкото знам имат промишлен ток и по-високи данъци и с такива високи сметки, особено зимата, не знам кой наемател ще стои.
И данъка не е по-висок.
Коментар
-
Някой отдава ли едностайни апартаменти под наем и имате ли опит с жилища със статут ателие? От известно време търся такъв основно в Студентски град, но попадам само на ателиета. Даже последната обява, която гледах, не стига че беше надута до 70к евро и пак се оказа ателие. Доколкото знам имат промишлен ток и по-високи данъци и с такива високи сметки, особено зимата, не знам кой наемател ще стои.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Цените на основните продукти скочиха с по 30-40% а някои и с повече в същото време заплатите не се вдигат
Инерцията която я има в момента ще вдигне цените с още 20% в следващата една година и апартите ще станат непосилни за все повече хора
Очаквам в следващата една година голяма част от хората да стопят паричните резерви и ще почнат да изпитват несигурност - Много от тях ще се откажат да купуват други ще се откажат да теглят кредит и търсенето постепенно ще спадне на фона на цени 20%+ днешните цени
Така че е съвсем реално да получим корекция до 30% което ще върне цените на нивата от началото на тази година
За да не се развие този сценарии трябва заплатите да скочат с поне 20% а аз не виждам това как ще стане
Другият вариант е цените да изпаднат в продължителен застой докато заплатите наваксат и хората свикнат с новите цени
Кой купил, купил. Който не е ще има възможност да купи на новите европейски цени. Това е положението независимо дали се харесва или не.
Ще трябва да се свиква с новите цени и да се чака докато се свикне.Last edited by ddb; 20.09.2021, 03:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ако така ги брои като имотите си - уж два, ама един негов и капиталовата ще ги изкара х 8 и всеки по кило тежащ... ама ги е взел назаем. И топките му не се знае още негови ли са.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie
Гледам че кретена се появи - Знаеш ли що е толкова надъхан?
Мисли си че има два чифта ташаци - Всеки път като се наведе в хана да ги брои и все 4 броиОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Не се подлъгвай да инвестираш извън София
Регистрирай се в локални софийски ФБ групи и пусни че търсиш да купиш нещо за собствено употреба - От цялата плява все ще изкочи нещо
Два от имотите които купих в началото на тази година така ми изпаднаха и то на много добра цена.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Не съм, Ледчо. Не съм го изтръскал. Множко е и почвам да се напрягам леко. Надявам се да се отвори ниша някъде. Дано се обърне тенденцията, ако не, има имоти с потенциал и извън Сф и други инструменти. А в Сф си чакам момента. Скоро ще разбереш, засега нямам право да се обаждам един наш човек как закова ей така докато си ходи по улиците.
Регистрирай се в локални софийски ФБ групи и пусни че търсиш да купиш нещо за собствено употреба - От цялата плява все ще изкочи нещо
Два от имотите които купих в началото на тази година така ми изпаднаха и то на много добра цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Естествено, че касае нас инвеститорите за нива от преди 5 години, мечтатели за цени от преди 20г. не касае мечтатели-понижители, но дори световен катаклизъм да върне цените на нива 2000г. , пак касае нас инвеститорите, изключва се да касае хроничните безимотни гащнициОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Един имот стигне ли до пазара пиши го бегал за добра сделка
Имаше времена и от ЧСИ-тата изпадаха добри неща защото там се играеше само който има кеш - сега и там е тегаво а даже по някога имам чуството че цените надминават тия по обявите
Твоят кеш трябваше отдавна да си го изтръскал сега вече е все по трудно, а тия мискини само ни лъжат големото Мяу било зад ъгъла и някой му видял мустаците а те били на Берти та...теОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Абе на 10 000$ може и някой да се прелъже за двустаен ама нищо чудно да почнат да разправят че трябва да е 7к
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Естествено, че касае нас инвеститорите за нива от преди 5 години, мечтатели за цени от преди 20г. не касае мечтатели-понижители, но дори световен катаклизъм да върне цените на нива 2000г. , пак касае нас инвеститорите, изключва се да касае хроничните безимотни гащници
Коментар
Коментар