If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
за описаното от теб семейство (ако няма съществени спестявания) според мен удачен вариант за момента е да се живее някъде под наем.
има избор, може да се съобрази с училище на детето и/или работа на родителите. Под наем ще бъде относително по-просторно жилище от някое, което може да се вземе с ипотека. Пазарът е такъв, че цената изпреварва наема, а засиленото търсене намалява изборът в добри места. В същото време наеми на готови обзаведени жилища има добро предлагане в почти всички квартали.
Чета форума от доста време и изглежда тук са се насъбрали все разни шефове, ИТ-та, доктори, работодатели и пр. - всички с по няколко апартамента и десетки хиляди Евро доходи месечно. Това и да е вярно, и да не е - май е все тая. Слизайки на земята обаче, големият въпрос, който си задавам е:
Какво жилище (за София говоря) може да си позволи младо семейство с прилични доходи и едно дете? Да речем общ семеен нетен доход от порядъка на 5000-6000 лева месечно, което са две добри заплати над средното ниво. Каква локация, каква квадратура? При сегашните цени естествено. Имайки предвид рязко скочилите цени на храни и услуги, разходи за детето...И ако изобщо приемем 10% самоучастие за възможно (напр. спестявания от родителите на двойката)...
Възможна ли е покупка на по-добро място в София и на по-качествено жилище от някоя западнала панелка в гаден квартал (Надежда, Люлин)?
И изобщо - каква е финансовата полза/вреда от подобна покупка, ако изобщо е възможна такава?
На мен ми се струва, че нещата не изглеждат никак розови и жилищата стават дефакто недостъпни дори за хората над средната класа, а само за богатите. Как мислите?
Задай си този въпрос за всички европейски столици (включая Белград и Скопие) и ще стигнеш до същите отговори
Чета форума от доста време и изглежда тук са се насъбрали все разни шефове, ИТ-та, доктори, работодатели и пр. - всички с по няколко апартамента и десетки хиляди Евро доходи месечно. Това и да е вярно, и да не е - май е все тая. Слизайки на земята обаче, големият въпрос, който си задавам е:
Какво жилище (за София говоря) може да си позволи младо семейство с прилични доходи и едно дете? Да речем общ семеен нетен доход от порядъка на 5000-6000 лева месечно, което са две добри заплати над средното ниво. Каква локация, каква квадратура? При сегашните цени естествено. Имайки предвид рязко скочилите цени на храни и услуги, разходи за детето...И ако изобщо приемем 10% самоучастие за възможно (напр. спестявания от родителите на двойката)...
Възможна ли е покупка на по-добро място в София и на по-качествено жилище от някоя западнала панелка в гаден квартал (Надежда, Люлин)?
И изобщо - каква е финансовата полза/вреда от подобна покупка, ако изобщо е възможна такава?
На мен ми се струва, че нещата не изглеждат никак розови и жилищата стават дефакто недостъпни дори за хората над средната класа, а само за богатите. Как мислите?
за описаното от теб семейство (ако няма съществени спестявания) според мен удачен вариант за момента е да се живее някъде под наем.
има избор, може да се съобрази с училище на детето и/или работа на родителите. Под наем ще бъде относително по-просторно жилище от някое, което може да се вземе с ипотека. Пазарът е такъв, че цената изпреварва наема, а засиленото търсене намалява изборът в добри места. В същото време наеми на готови обзаведени жилища има добро предлагане в почти всички квартали.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Що не ги сравниш с 64'та? Нали се клехте, че пандемията ще срине цените. Нещо не ви се получи май Мен много ме боли от 14г., но не го излагам на вятъра. За тези не 14г. , а 18г. съм вложил общо 100 000€ в 3 имота, които с капитализацията за тези 18г. са на стойност ×5.
Ти 100 000 евра си виждал само на картинка в Интернет
Защо ли понижителската общност е хвърлена в тих ужас《■ ■》
хихихиххи
пак да повторя :
лошо е когато има РЕКОРДИ
да имаш рекорд а да си за посоката ПО рекорда
и да се радваш
означава че нещо не разбираш или ти е все едно
просто си пишеш за да си свършиш работата
тези рекорди и това че ги има ХИЧ НЕ СА ДОБРИ ЗА ПОВИШИТЕЛИТЕ
и техните виждания
хихихиххи
и къде видя ужас във някаква общност
ужасеният във форума е само един
Що не ги сравниш с 64'та? Нали се клехте, че пандемията ще срине цените. Нещо не ви се получи май Мен много ме боли от 14г., но не го излагам на вятъра. За тези не 14г. , а 18г. съм вложил общо 100 000€ в 3 имота, които с капитализацията за тези 18г. са на стойност ×5.
нулите на еврата май са повече
броя на имотите - също
а и умножената сегашна стойност е нереална и грешна
Не ми се обяснявай, пределно ясен си вече
Цените, са набалончени и нереални ,но само според мен и теб, а не според пазара ! Дали ни харесва или не няма значение, от пазара по-голям няма !
След като и ти мислиш като мен спри да инвестираш в НИ ,иначе определено вдигаш и сделките и цените !!!
не ти се обясявам ( различни категории възраст сме )
а ТИ ОБЯСНЯВАМ
и ако не ти е интересно
не ме цитирай и не ме разпитвай
аз не инвестирам в НИ сега
аз си оправих КЕША който бях дал и то перфектно
на цени от 2016
ще инвестирам след ПОНИЖЕНИЕТО
което ще настъпи в скоро време
от пазара по голяма няма -вярно е -
но умните виждат че пазара е много вече голям -
на върха е
следва бавно и дълго спускане
Па те миналата година бяха близо до нула Пак са под 2007-а, даже и под 2011-та Загубени 14 години на вятъра, боли нали.
аз ти казвам моя случай и то в общи детайли
защо как и поради каква причина
са лични неща и не бих те осведомил
а какво знаеш ти или си измисляш или лъжеш
не ми е работа
цените на НИ са набалончени и нереално и
спекулативно ЗАВИШЕНИ
всеки който твърди че не е така
лъже и има комерсиална цел
дурка ?
Не ми се обяснявай, пределно ясен си вече
Цените, са набалончени и нереални ,но само според мен и теб, а не според пазара ! Дали ни харесва или не няма значение, от пазара по-голям няма !
След като и ти мислиш като мен спри да инвестираш в НИ ,иначе определено вдигаш и сделките и цените !!!
Yandox, не пиши глупости ако обичаш ! Всички тук знаем как се прави със заемите, "купувал" бил на цени от 2016 г., а продавачите спят зимен сън и не са си ги продали на пазарни цени и да ти върнат заетите пари Глупости на търкалета
Вдигаш и сделките и цените ! Наистина ме караш да си мисля, че си брокер на НИ и пишеш за сваляне на цените за да гониш оборот хихих
кои всички знаете
аз ти казвам моя случай и то в общи детайли
защо как и поради каква причина
са лични неща и не бих те осведомил
а какво знаеш ти или си измисляш или лъжеш
не ми е работа
цените на НИ са набалончени и нереално и
спекулативно ЗАВИШЕНИ
всеки който твърди че не е така
лъже и има комерсиална цел
аз обясних още вчера
но ти явно пак и отново не си разбрала
защо ли
закупих имотите защото ми се издължиха с дадени пари на заем
и сделката стана на цени почти от 2016
така че вдигам само едно нещо но то не е ЦЕНИТЕ
хихихихи
на тези цени сега
НИКОГА не бих купил - това е балон и нереално завишени цени
в Банско -да
там цените сега са направо подигравателни и мисля да закупя
нещо
но пък взех да се двуумя
нещо не ги търсят много -много
Yandox, не пиши глупости ако обичаш ! Всички тук знаем как се прави със заемите, "купувал" бил на цени от 2016 г., а продавачите спят зимен сън и не са си ги продали на пазарни цени и да ти върнат заетите пари Глупости на търкалета
Вдигаш и сделките и цените ! Наистина ме караш да си мисля, че си брокер на НИ и пишеш за сваляне на цените за да гониш оборот хихих
Коментар