IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Аз спор не виждам - Когато графиките и цифрите говорят няма място за спор но да караме по ред

Да при криза имотите и те са надолу

Но със кеша си в грешка - Сега ти си мислиш че при криза той не потъва ама пропускаш важният момент че той вече е потънал преди да почне кризата

Всички си мислите че точно преди кризата ще влезете в кеш и после само ще купувате обезценени имоти на дъното - За съжаление това го има само по приказките

Реалноста е че тук точат ножа от 2017-та тоест вече 5 години чакат да дойде тази криза и кеша дето го имат толкова се е обезценил че дори и срив при имотите не може да го спаси

Ето ти два примера

- Кавръка 2017-та имаше пари за двустаен и сумати добри оферти на които той се назландисваше с мисълта че всеки момент ще дойде кризата и ще купи два за тия пари.
    За съжаление прогнозите му не се сбъднаха и тия пари вече са колкото за студио
    - Бота 2017-та продаде два апарта обявявайки гръмко че това е върхът и че следва срив днес с тези пари и един апарт не може да купи

Сега дори и да дойде криза и цените да върнат до 2017-та кой ще им покрие загубите от наеми от порядъка на десетки хиляди левове?

Така че тая мантра с чакането с кеш на кризата колкото по рано си я избиете от главата толкова по добре

А ако някой може да си държи парите в акции дето не носят дивиденти и на всичкото отгоре им пада цената и може да спи добре му пожелавам успех и крепко здраве
    Добро утро,

през 2017г цените бяха високи, моментът беше до 2015 г.

Аз съм виждал оферта за тристаен, стара тухла от 60-те години, последен етаж, без асансьор, в едни малки сиви блокчета, през 2014г набързо се продаде за 42 000 евро, а днес сигурно струва 100 000 евро без ремонт. Намира се в квартал близо до центъра.

Бота си продаде апартите на хубави цени, днес вероятно струват повече заради инфлационната вълна.

А Кавръка не знам как ще си продаде етажа в провинцията, като никой не иска да е в съсобственост с чужд човек.

Поздрави

Коментар

Искам да кажа че ти си мислиш че е голяма далавера да влезнеш в кризата с кеш

Да така е ама ако имаш гадателски умения та да продадаш точно преди кризата, но на практика това не се получава

Дадох ти пример с Бота той беше убеден че 2017 ще дойде кризата и продаде. за тия 5 години кеша дето държи се е обезценил и утре да дойде кризата този кеш вече няма тази покупателна способност

Същото е и с Кавръка той стиска кеша повече от 5г този кеш се е обезценил достатъчно още преди да дойде кризата - Утре да дойде кризата каква му е файдата ???

Ето за това ти говоря четете стереотипи по дебелите книги и си мислите че сте открили топлата вода

Кеша не трябва да се държи трябва непрекъснато да се инвестира

Ама Бъфет бил държал 100 милиарда, кой съм аз та да ви давам акъл
      Не казвам да се опитваш да хващаш върховете в имотите и да кешираш точно тогава. И не съм пасал всичко да е кеш и аз не обичам в сметките ми да има много неизползваем. Казвам, че е добре да имаш освен имоти и други активи, на всичкото отгоре и кеш в размер на 10-30% от инвестиционния капитал. Няма да се обосновавам защо така съм решил, не ми се занимава. Важното е, че разбрах от тебе, че така не е правилно, трябва всичко да е в имоти и при криза са важни наемите. Предлагам всеки да си стои с решенията и да се радва на живота. Амин.

Коментар

• Първоначално изпратено от rashkovg Разгледай мнение

Каврък, да те попитам. Ти радваш ли се на тази новина или само я маркираш? Тя както в 100% от случаите досега, не е в твоя полза. Не знам защо винаги се радваш на новини означаващи повишение на цените на имотите. Ти да не си скрит повишител а?
        накавръка има да продава етаж. в същото време не смята да купува епк.
        какъв е според теб, повишител или понижител?
        сега вместо критики, радушно го приветствай в отбора на повишителите.
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
          https://www.24chasa.bg/amp/10580493

Инфлацията не може да бъде поета от пазара в строителната продукция .
          Явно този индикатор е доста верен.
          При шоково поскъпване слвдва стагнация в имотния и строителен сектор.
          Каврък, да те попитам. Ти радваш ли се на тази новина или само я маркираш? Тя както в 100% от случаите досега, не е в твоя полза. Не знам защо винаги се радваш на новини означаващи повишение на цените на имотите. Ти да не си скрит повишител а?

Коментар

• Кирил Петков: България стои твърдо за приемането на еврото - Bloomberg (bloombergtv.bg)

Дали осъзнавате какво означава тази "невзрачна" новина за цените на имотите след 2024-та? До 2024-та все още ще е изгодно да се купуват имоти, после от 2024-та до 2029-та ще се надува як балон.

Коментар

• https://www.24chasa.bg/amp/10580493

Инфлацията не може да бъде поета от пазара в строителната продукция .
              Явно този индикатор е доста верен.
              При шоково поскъпване слвдва стагнация в имотния и строителен сектор.

Коментар

• В България миграцията вече е с обратен знак и за първи път от десетилетия тя е положителна. През 2020 година в страната са се завърнали повече българи от чужбина, отколкото са заминали да живеят зад граница. Очакванията са тази положителна нетна миграция да се потвърди и в цифрите за 2021г.

https://fakti.bg/bulgaria/642533-ame...oto-a-napuskat

Хайде сега чакайте спад
                Last edited by X_Y; 06.01.2022, 08:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                  Ледосветление, чети внимателно какво ти пише специалиста за риска, защото е точно така. Ако не си някоя дървена глава, а мисля че не си...
                  Пепе кажи ми как да слушам хора дето тепърва са тръгнали на там от където аз се връщам?

Това е като да слушаш Кавръка да ти обяснява за имотите и ремонтите без в живота си да е купил или ремонтирал нито един имот

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Това, че кеша вече се е обезценил преди кризата не го разбирам, по-точно какво точно искаш да кажеш.

​​​​​Мисля си, че гледаш много крайно към другите. Защо си мислиш, че има само една хипотетична конфигурация и тя е: човек с акции и кеш, чакащ да се срутят имотите? Може кеш, имоти и акции. А примерите ти са на хора, които са имали само кеш и това им е била цялата диверсификация. Бота и имот има, доколкото знам.

Както и да е, моето мнение е, че е добре, ако имаш спестени пари да имаш освен основното жилище 15-25% в имоти а остатъка във всичко друго в различни пропорции.
                    Искам да кажа че ти си мислиш че е голяма далавера да влезнеш в кризата с кеш

Да така е ама ако имаш гадателски умения та да продадаш точно преди кризата, но на практика това не се получава

Дадох ти пример с Бота той беше убеден че 2017 ще дойде кризата и продаде. за тия 5 години кеша дето държи се е обезценил и утре да дойде кризата този кеш вече няма тази покупателна способност

Същото е и с Кавръка той стиска кеша повече от 5г този кеш се е обезценил достатъчно още преди да дойде кризата - Утре да дойде кризата каква му е файдата ???

Ето за това ти говоря четете стереотипи по дебелите книги и си мислите че сте открили топлата вода

Кеша не трябва да се държи трябва непрекъснато да се инвестира

Ама Бъфет бил държал 100 милиарда, кой съм аз та да ви давам акъл

Коментар

• Ледосветление, чети внимателно какво ти пише специалиста за риска, защото е точно така. Ако не си някоя дървена глава, а мисля че не си...
                      Last edited by pepe1234; 06.01.2022, 00:24.

Коментар

Аз спор не виждам - Когато графиките и цифрите говорят няма място за спор но да караме по ред

Но със кеша си в грешка - Сега ти си мислиш че при криза той не потъва ама пропускаш важният момент че той вече е потънал преди да почне кризата

Всички си мислите че точно преди кризата ще влезете в кеш и после само ще купувате обезценени имоти на дъното - За съжаление това го има само по приказките

Реалноста е че тук точат ножа от 2017-та тоест вече 5 години чакат да дойде тази криза и кеша дето го имат толкова се е обезценил че дори и срив при имотите не може да го спаси

Ето ти два примера

- Кавръка 2017-та имаше пари за двустаен и сумати добри оферти на които той се назландисваше с мисълта че всеки момент ще дойде кризата и ще купи два за тия пари.
                        - Бота 2017-та продаде два апарта обявявайки гръмко че това е върхът и че следва срив днес с тези пари и един апарт не може да купи

Сега дори и да дойде криза и цените да върнат до 2017-та кой ще им покрие загубите от наеми от порядъка на десетки хиляди левове?

Така че тая мантра с чакането с кеш на кризата колкото по рано си я избиете от главата толкова по добре

А ако някой може да си държи парите в акции дето не носят дивиденти и на всичкото отгоре им пада цената и може да спи добре му пожелавам успех и крепко здраве
                        Това, че кеша вече се е обезценил преди кризата не го разбирам, по-точно какво точно искаш да кажеш.

​​​​​Мисля си, че гледаш много крайно към другите. Защо си мислиш, че има само една хипотетична конфигурация и тя е: човек с акции и кеш, чакащ да се срутят имотите? Може кеш, имоти и акции. А примерите ти са на хора, които са имали само кеш и това им е била цялата диверсификация. Бота и имот има, доколкото знам.

Както и да е, моето мнение е, че е добре, ако имаш спестени пари да имаш освен основното жилище 15-25% в имоти а остатъка във всичко друго в различни пропорции.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Аз не мога да разбера за какво спорите, но сякаш разбирам, че преферираш изцяло имотите като инвестиция. Като дойде криза и всичките други активи падат. Цените на имотите и те не са ли надолу? Паричните активи и те ли? Кеша ти и той ли потъва? Освен при стагфлация. Само наемите вървят и си свиркаме, щото другите ронят сълзи. Що си мислиш, че другите хора не спат спокойно? Не съм съгласен. Според мен трябва да имаш и кеш в активите си за да купуваш точно тогава акции, имоти, злато.

Ето ти два примера

Коментар

Когато дойде криза всичко потъва и това дето си мислиш че като правиш диверсификация ще отървеш кожата си е поредната заблуда от дебелите книжки дето четеш

Сега обаче тук има една малка тънкост - Докато на тези с акциите им беле главата на мен ми е все тая защото аз продължавам да си получавам наеми и не мисля да продавам както и не съм мислел да продавам когато са били скъпи имотите

Ето това спокойствие е безценно, но за съжаление много малко хора тук ще разберат за какво говоря ти не си от тях
                            Аз не мога да разбера за какво спорите, но сякаш разбирам, че преферираш изцяло имотите като инвестиция. Като дойде криза и всичките други активи падат. Цените на имотите и те не са ли надолу? Паричните активи и те ли? Кеша ти и той ли потъва? Освен при стагфлация, тогава потъва. Само наемите вървят и си свиркаме, щото другите ронят сълзи. Що си мислиш, че другите хора не спат спокойно? Не съм съгласен. Според мен трябва да имаш и кеш в активите си за да купуваш точно тогава акции, имоти, злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Има специфичен и системен риск. Вторият е постоянен и не се намалява.
                              Не давам съвети за никакви инвестиции. Обаче четенето го препоръчвам. Нечетенето със сигурност е изяло повече глави.
                              Добре айде дай за специфичният риск с акциите - Мислиш ли че като задължително купуваш акции с обратна корелация в дългосрочен план ще постигнеш по добри резултати от това да не се водиш от това правило и да купуваш каквото прецениш?

Коментар

До одеве друго пееше ама както и да е - "Форекса" и четенето на дебели книжки ще ви изяде главата рано или късно
                                Има специфичен и системен риск. Вторият е постоянен и не се намалява.
                                Не давам съвети за никакви инвестиции. Обаче четенето го препоръчвам. Нечетенето със сигурност е изяло повече глави.

Коментар

Working...
                                X