If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
С всеобщата инфлация мисля, че приключихме! При това без да са барнали още лихвите.
Е, в рубли всичко ще расте, ама в долари и евра - само горивата и храната!
Всичко останало ще е надолу заради потенц. рецесия.
Банките и те вероятно ще позатегнат условията.
А ако навън се напънат и свалят цената на петрола (както навремето Рейгън ги съсипа с петрол от 25$) в допълнение към резнатите руски банки - т. нар. путиномиката ептен ще каталяса. Скоро ще стане ясно.
Малеее, Джулка, ще те почерпя ако този сценарий се заформи. А дано, ама надали.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
А ако погледнеш само чистите факти остават подозрения.
1. Създава се изкуствено напрежение.
2. В момент когато енергията - газа е по 3 или по 5 вече не знам. Без причина !
3. Всъщност причината е не пускането на Северен поток 2 . И резултата е тройни приходи за Русия. Ами те въобще няма да искат да го пускат. Защо им е да наводняват пазара с количества и да свалят цената ?!
4. После избамкват една междинна държава дето вдига МНОГО шум щото са я прескочили и без да искат ще повредят нейната газопреносна мрежа.... война
5 Арабите и Американците возят пачки с танкери.
6. Китайците последните 2 години изкупуват храна по света като обезумели....Дали не са били наясно ? ! А и за да мълчат имат поток тънкана от Русия....
8 С цената на 100К живота в Украйна говорим за трилиони печалба годишно и няколко милиона МЛАДИ емигрантки и деца от Украйна за одъртелият Запад....
И т.н. Безкрай са нещата и много от тях миришат.... Конспирации се правят с лекота. Коя грешна , коя вярна все тая сметката я плащаме ние обикновените хора и най-вече Украинците....
Понеже хиляда пъти повтори как никога нямало да продаваш...е.... в тези времена никога не казвай никога както се казва....дойде и това време...
За теб може да е дошло, аз съм живял през 90-те и не е имало гладен вкъщи..... Сега просто къщите са повечко иначе разлика няма.
Каврък , имам не само апарти, а и къщи със земя. 1 прасе, 5 кокошки и 200 квадрата градина + наличните овошки ме изхранват семейно на 80%..../ без млечните продукти.... крава няма да гледам и хляб ако няма рента/
точно сега при много вероятна двуцифрена инфлация за следващите 5-10 години...
С всеобщата инфлация мисля, че приключихме! При това без да са барнали още лихвите.
Е, в рубли всичко ще расте, ама в долари и евра - само горивата и храната!
Всичко останало ще е надолу заради потенц. рецесия.
Банките и те вероятно ще позатегнат условията.
А ако навън се напънат и свалят цената на петрола (както навремето Рейгън ги съсипа с петрол от 25$) в допълнение към резнатите руски банки - т. нар. путиномиката ептен ще каталяса. Скоро ще стане ясно.
Имаш ли злато и земеделска земя?
п.п. Май наричаш златото - жълти койни!
Земя имам да - разхвърляна е но е над 100 декара сумарно.... наследствени. Не смятам да купувам повече, но няма и да продам нищо....
Злато само наследствено 2 монетки демек нищо. Златото е бита карта като инструмент за запазване на стойност и генерира само проблеми и разходи... Горе долу е вече на равнището на раковините.... Последните няколко години с възможно най-добрите условия за него показаха каква фегматична набутвация е....:-) Е по-добре е от кеша де... то всичко е по-добро от него....
Каквото за мен , такова и за всички други у нас....
Е предполагам, че ще съм по-добре от мнозинството / не от всички/....и без да продам нито 1 тухла....
Понеже хиляда пъти повтори как никога нямало да продаваш...е.... в тези времена никога не казвай никога както се казва....дойде и това време...
Нищо,сега като прасне една финансова кризичка и ще хрупкаш тухли.
Объркал си се със стабилния ковид обяд,сега обаче трапезата ще е доста по постна.
Каквото за мен , такова и за всички други у нас....
Е предполагам, че ще съм по-добре от мнозинството / не от всички/....и без да продам нито 1 тухла....
Имам от всичко реално по нещо. Виртуални неща като акции и койни не ме интересуват....Въобще никакви инвестиции извън БЪлгария не ме интересуват.
Вируса и сега Украйна показаха рисковете.
Имаш ли злато и земеделска земя?
п.п. Май наричаш златото - жълти койни!
Покрай новините последните дни много си се объркал .
Щял съм да продавам...Не знам как да ти го напиша - аз се чудя как да разкарам кеша , а да взема още точно сега при много вероятна двуцифрена инфлация за следващите 5-10 години... поне....трябва да съм наистина меко казано луд....:-)
Нищо,сега като прасне една финансова кризичка и ще хрупкаш тухли.
Объркал си се със стабилния ковид обяд,сега обаче трапезата ще е доста по постна.
Да си беше разпределил активите. В сегашната ситуация трябва да лавираш с различните активи.
Имам от всичко реално по нещо. Виртуални неща като акции и койни не ме интересуват....Въобще никакви инвестиции извън БЪлгария не ме интересуват.
Вируса и сега Украйна показаха рисковете.
Песимиста е губещ в тази ситуация,защото глада чука на вратата и той знае че ще продава.
Ще продават още много други като него,лавина от продавачи на жилища ще бъде заформена.
Затова е и тази нервност .
Покрай новините последните дни много си се объркал .
Щял съм да продавам...Не знам как да ти го напиша - аз се чудя как да разкарам кеша , а да взема още точно сега при много вероятна двуцифрена инфлация за следващите 5-10 години... поне....трябва да съм наистина меко казано луд....:-)
Коментар