Идват и към нас, но не са милиони. За щастие.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
22.31 - В Украйна е въведена забрана за напускане на страната за мъже на възраст от 18 до 60 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Ще поживеем и ще видим. Ти също не си обективен. Заслепява те очакването да се срутят цените на имотите, което упорито не се случва. Има и още нещо сега това наистина зависи от развоя на събитията, но ако Украйна се превърне в буферна територия между двата свята много добре за икономиката им в дългосрочен план не е - и ето ти пак емиграция. Указаха ти и културните особености. У нас те ще се чувстват в пъти по-добре отколкото на запад. Мисля, че подценяваш леко България, а ако не й мине котка път тя върви добре.
Коментар
-
https://www.investor.bg/analizi/91/a...kraina-346692/
Над един милион бежанци се очаква да тръгнат.
Само Полша ще приеме до 5 000 000.!!!!!
На картата се виждат държавите Полша,Румъния,Словакия,Унгария и Румъния.
България на картата е най отзад с планове да приюти около 5000 бежанци.
Това е математиката,и да не забравя в Полша живее най голямата украинска диаспора,над 300000 украинци са там и полското правителство ясно е заявило че основната част ще бъде дръпната в Полша заради близките и връзките на живеещите вече в Полша,.
Полша е в клуба на развитите страни.
Но най големия риск в момента е войната да прелее в границите на НАТО !!!Last edited by nkavrakov1982; 24.02.2022, 23:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнениеСигурен съм, че не си забелязал малкия текст в обявата - ЗА МЕСТНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ....
Подреди съм към тях и може да се доредиш в редичката...)))))))))))
Иди в Изгрев в гората посока Гара Пионер - цялата гора е буквално едно нерегламентирано сметище. А от Драган Цанков няма влизане към средата на квартала от трошки напаркирани една върху друга, боклуци, дупки и мизерия. И за такова място ще ми искаш 3000 на квадрат. И 300 не давам за тоя боклук.Last edited by ejonny2376; 24.02.2022, 23:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Не са празни имотите. Вдигнаха им се цените. Но наемите леко спаднаха от вируса насам. Това доведе до нездравословно за започване на НИ бизнес Р/Е. Не е нормално, когато цените на НИ са тръгнат в дадена посока, наемите да не ги последват. Все пак за 2 години става въпрос. Или цените ще слезнат или наемите ще се качат. Защото иначе балансът е нарушен и много инвеститори ще предпочетат друга инвестиция.
Всички планове за бежанците са БЕЗПЛАТНО да се настаняват в хотели,и всякакви сгради,центрове които ДЪРЖАВАТА ЩЕ плати !!!!
Да,може и да има и такива на свободен наем,но те ще са малко.
Коментар
-
Ще поживеем и ще видим. Ти също не си обективен. Заслепява те очакването да се срутят цените на имотите, което упорито не се случва. Има и още нещо сега това наистина зависи от развоя на събитията, но ако Украйна се превърне в буферна територия между двата свята много добре за икономиката им в дългосрочен план не е - и ето ти пак емиграция. Указаха ти и културните особености. У нас те ще се чувстват в пъти по-добре отколкото на запад. Мисля, че подценяваш леко България, а ако не й мине котка път тя върви добре.
Сега потривате ръце защото мечката играе в двора на съседа.Само че Украйна не е Афганистан,или Ирак.
Хайде сега си представете че мечката волно или неволно се пренесе във вашия двор .
Коментар
-
Сигурен съм, че не си забелязал малкия текст в обявата - ЗА МЕСТНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ....
Подреди съм към тях и може да се доредиш в редичката...)))))))))))
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Приятно търсене на поредния глупак ти желая. Аз съм пас.
Я си сравни офертата с това?
https://www.immobilier.ch/de/kaufen/...aas-fee-636633
Квадратура (истинска) X 3, качество по 1000, цена X 4, ниво на доходи X 8, ипотечни лихви 0.6%.
210к за ЕПК в Изгрев ще ми иска, хахаха.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Как смяташ,що за типаж трябва да си да продадеш един имот,и вместо да си доволен че си продал ,че си свършил работа,да използваш времето,в което собственика е извън България,не му вдигаш телефона,отиваш при наемателите и от името на собственика гледаш да ги разкараш с по висок наем,или други лъжиии.
После второ действие ,идва собственика,и ти му предлагаш да намериш нови наематели ,да му вземеш и наем предплата,от вече продадения му апартамент,и после трето действие на изгонените от ТЕБ наематели да търсиш нова квартира.
Искам да те попитам само с един въпрос???
Това коректно ли е спрямо собственика,наемателите и ти имаш ли се за честен и изряден брокер ?Last edited by X_Y; 25.02.2022, 08:56.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Войната ще продължи поне няколко дни, а може и седмици. Само днес, в първия и ден, беше унищожена инфрастуктура за стотици милиарди! Защото това е войната - граденото от няколко поколения става на прах за секунди! Тя Украйна и до сега не беше цъвнала и вързала. Представете си, колко много ще трябва да се изгради на ново. От нулата. Никой не казва, че русите ще мачкат цивилните като някакви завоеватели. Но хората сами ще потърсят по-спокойно и уредено място от разрухата на войната, в която са се озовали немили-недраги. За да започнат живота си от начало. Поне за българите там се надявам новият им дом, да е техният си стар дом.
Коментар
-
Ще ти дам следната хипотетична ситуация:
Днес ми поискаха имоти за инвестиция. Бюджета е 1 М. Познай къде отиват спешно реални пари от банкови записи по сметка...
п.п. А, забравих, след 3-4 месеца ще са с 20/30% профит...
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
При сегашните цени мога да купя двойно повече, отколкото можех през 2019. Всичко това - изкарано с труд и разумно инвестиране и разпределение на кеша между различни активи (вкл. един апарт, който не ползвам).
Дай ми една причина, поради която да налея пари в софийски имот точно сега! Какво печеля и какво губя?
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverikАмиии, трудно е да се каже, кой е глупак...?!?
Има тук един от 2017/18 - Вееше едни 100 К ойро, пропусна де що може на софийския пазар и още реве в тоя форум за достъпност на имотите.
Ти се появи някъде 2019/20, по спомен.
Та какво купи, продаде, отдаде...?!?
Дай ми една причина, поради която да налея пари в софийски имот точно сега! Какво печеля и какво губя?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...49j&f1=1&fe7=1
850X12X20/1,95583=104,3k. Толкова бих платил за горния апарт, който е 60 квадрата - 20 годишни наема.
За твоите 70 квадрата съответно 121,7к. 5% Дискаунт за всеки 50 метра отдалечаване от парка. И само ако е в прилично състояние.
Офертата ми е изключително щедра предвид Софийската мизерия.
Гледай и това:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...49j&f1=1&fe7=1
При твоите 3000 на квадрат идва цена от над 48 годишни наема. Намери един пистолет и се гръмни най-добре.Last edited by ejonny2376; 24.02.2022, 22:53.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Нищо няма да дойде,бъди сигурна,тия числа които ги смятате няма да излязат.
И веднага ще ти кажа защо
При атаката и приключването и няма да има много жертви,защото Русия ще избягва да убива невинни цивилни заради близостта им с украинците.Днес даваха десетки репортажи и хората не напускат,много малко,даже имаше и такива дето се връщат да бранят родината.
Изхождате от Ваша гледна точка единствено.
Пак ще повторя България не е желана дестинация за емиграция и бежанци,и афганистанците са в час къде са ходят,а за украинци да не говорим.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеГледам яко сте го закъсали с наемите ,щом подскачате като невидяли за наематели.
В момента няма страна която да не предлага подслон на украинците ,и Канада се присъедини току що
И пак да попитам,вие сте украинци бягащи от война,та къде ще отидете Канада,Полша,Чехия,Германия,...Словения...цял свят Ви се предлага,да не говорим че много голяма част демонстрират че ще си останат там,а и Русия в момента е в блицкриг.Къса операция.
Както каза някой ,с чуждото нещастие потривате ръце и ПАК ще останете с пръст в устата.
Маврика Ви пуска 7 наематели и айде четвърт милион почнаха да Ви се привиждат.
Няма да Ви огрее и този път
Като гледам какви са възгласи сами се издадохте в последните 2 години какво блато са наемите и как стоят празни жилищата Ви и не можете да намерите читави наематели.
То не бяха възгласи,то не беше еуфория...смешна история..
Коментар
-
От 44 милиона украинци и до нас ще дойде квота.
И веднага ще ти кажа защо
При атаката и приключването и няма да има много жертви,защото Русия ще избягва да убива невинни цивилни заради близостта им с украинците.Днес даваха десетки репортажи и хората не напускат,много малко,даже имаше и такива дето се връщат да бранят родината.
Изхождате от Ваша гледна точка единствено.
Пак ще повторя България не е желана дестинация за емиграция и бежанци,и афганистанците са в час къде са ходят,а за украинци да не говорим.
Коментар
Коментар