IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.investor.bg/novini/130/a...comment-newest
    Натискът върху Riksbank за затягане на паричната политика расте

Поскъването на жилищата допринесе и за нарастване на опасенията, че закупуването на облигации, подкрепени с ипотеки, от Riksbank може допълнително да увеличи рисковете пред финансовата стабилност на страната.

Въпреки че гуверньорът на банката многократно е споменавал тази тема, той обикновено заявява, че справянето с недостатъците на пазара е работа на политиците, не на Riksbank. Според Уинст обаче централната банка трябва да поеме отговорност за високата задлъжнялост на домакинствата.

„Централната банка носи отговорност, ако види, че тази структура има пропуски. Да казваш, че някой друг трябва да поправи това, е като да си заровиш главата в пясъка“, коментира икономистът.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Ако Киро изкара до края на годината с тая инфлация наистина голяма греда. Ако не се появи формация изрично против имотния балон, имотната мафия и инфлацията, аз на следващите предсрочни избори съм за ГЕРБ пък не ме интересува Гешев, Мешев, ЕС. Тва да стоиш и да гледаш с опулена усмивка в камерата при 10% инфлация го могат само редки национални предатели. Имотите са в свой собсвен балон далеч над инфлацията и там дори не е коментирал нито Киро нито Асен.

Най ми е жалко за тия дето гласуваха за Киро уж да въведе върховенство на закона. Основния закон на който стъпва целия бизнес е чл.2 на БНБ за ценовата стабилност. Без ценова стабилност няма как да имаш кеш флоу, нито дългсрочни договори. Единствено избрани корумпета могат да виреят при такава инфлация.
      Ще изкара поне 2 години защото народа бавно загрява и частта която Терзиев обясни / има задачи за изпълнение, сега и Украйна.... нужен е послушник да изпълнява без въпроси и коментари/
      През периода ще ударим 30% инфлация поне, а той ще вдига заплатите с по 10% със закъснение и матряла шъ пляска от огромното увеличение.. Тва докато не се усети, че ги цака.... Трябват 2 години за осъзнаване....

Коментар

Ако Киро изкара до края на годината...
        Киро ще изкара до докато има доверието на посолството. Няма никакво значение дали има обществена подкрепа у нас. Киро със сигурност ще има доверието на посолството докато на власт са Бидон и демократите. Ако не са те, не е сигурно дали няма да го сменят. Евентуален горещ конфликт в Украйна ще бъде основание да отменят "борбата" с инфлацията.

А ако някой наистина е гласувал доброволно за тоя тъп боклук, да му го тури слон.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
          https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...62253423943273

Площад Света Неделя на 239 999 EUR
          (1655.16 EUR/кв.м
          Този имот се предлага само на частни лица ,,,
          Набирателна обява - кой има 1/2 милион за даване.

Иначе на уникално и шумно място
          https://www.google.com/maps/place/%D...5!4d23.3192804
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...62253423943273

Площад Света Неделя на 239 999 EUR
            (1655.16 EUR/кв.м

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Заплатке, напоследък някой да не ти е хакнал профила ?
              Виждам, че всеки ден осъзнаваш все по-добре нещата. Но осъзнаването като прочетеш написаното по-горе не помага кой знае колко....
              Ще ти дам още 1 жокер - влизането в Еврозоната с нашите цени на стоки и услуги е НЕприемливо. Тези неща у нас са 2-3 пъти средно по-евтини от Европа / в частност имотите дори повече/ . Затва Ханке разправя за инфлацията в Балтийските еврови страни / и там е било така/.
              Не знам дали съзнателно или не Кире ще ДОГОНИ голяма част от Евроцените преди да ни приемат. Разбира се като всичко стане по 2, заплатите ще се вдигнат примерно с 50%..... греда....
              Но нема кво да наравиш.... освен да се адаптираш и да си коректен в плащането на наема защото и той потегля нагоре с инфлацията.... / за да направя ремонт след теб ще платя инфлационни цени/
              Ако Киро изкара до края на годината с тая инфлация наистина голяма греда. Ако не се появи формация изрично против имотния балон, имотната мафия и инфлацията, аз на следващите предсрочни избори съм за ГЕРБ пък не ме интересува Гешев, Мешев, ЕС. Тва да стоиш и да гледаш с опулена усмивка в камерата при 10% инфлация го могат само редки национални предатели. Имотите са в свой собсвен балон далеч над инфлацията и там дори не е коментирал нито Киро нито Асен.

Най ми е жалко за тия дето гласуваха за Киро уж да въведе върховенство на закона. Основния закон на който стъпва целия бизнес е чл.2 на БНБ за ценовата стабилност. Без ценова стабилност няма как да имаш кеш флоу, нито дългсрочни договори. Единствено избрани корумпета могат да виреят при такава инфлация.

Коментар

• Предоставям БУНКЕР срещу насрани гащи
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Нещо си се объркал обаче ,прекалено много риби сложи в тигана накуп
                  Заплатката е поосъзнал случващото се. Той ще ти обясни....

Коментар

• https://www.vesti.bg/sviat/kazvam-ch...krajna-6138403

Ориентировъчна цена на локации в Гоце Делчев

Къщите в Ню Йорк в Украйна в момента се продават само за около 70 долара. Това е така, защото селището се намира на няколкостотин метра от фронтовата линия и е лесна мишена за обстрел.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Виждам, че всеки ден осъзнаваш все по-добре нещата. Но осъзнаването като прочетеш написаното по-горе не помага кой знае колко....
                      Ще ти дам още 1 жокер - влизането в Еврозоната с нашите цени на стоки и услуги е НЕприемливо. Тези неща у нас са 2-3 пъти средно по-евтини от Европа / в частност имотите дори повече/ . Затва Ханке разправя за инфлацията в Балтийските еврови страни / и там е било така/.
                      Не знам дали съзнателно или не Кире ще ДОГОНИ голяма част от Евроцените преди да ни приемат. Разбира се като всичко стане по 2, заплатите ще се вдигнат примерно с 50%..... греда....
                      Но нема кво да наравиш.... освен да се адаптираш и да си коректен в плащането на наема защото и той потегля нагоре с инфлацията.... / за да направя ремонт след теб ще платя инфлационни цени/
                      Нещо си се объркал обаче ,прекалено много риби сложи в тигана накуп

Коментар

Най-вероятно няма объркване. Прав е професор Ханке. Изсипаха се парите. Кандаеца раздава щедро и ще изсипе още пари. После и от фонда за "взстановяне" ще изсипят още пари па съвсем да цъфнем. Ако се докараме от еврозоната и резерва и лихвите шоково ще изпържат всизко останало. Ханке много добре го обясни това в едни лекции за прибалтийските. Щом кандаеца е решен да наводни с инфлация ще го направи явно. Единствения ни шанс е да го разкараме от правителството.

Имотите като защита от инфлация също ще изкарат на тея цени още поне 6 месеца няма какво да се лъжем. Киро Канадеца по примерa на цар Трюдо не го интересуват балони на пазара. Напротив имотите са най-лесния начин за надуване на БВП. Строиш имот и директно отива в БВП. Купуваш стар, ремонтираш и продаваш на 5 пъти по висока цена от когато е построен и пак отива в БВП-то. Строиш инфраструктура, разрушаваш го и пак всичко отива в БВП-то. Индиректно това раздува много отрасли. Много хубав пример с ламанша. Така бутат икономиката уж напред, ама само за богоизбраните със достъп до разрешителни и условия за инвестиране.

Трябва да започнем да се примиряваме че банките ще станат водещ инструмент за репресиране и контрол на населението със кредити и прочее. И привилегии като собственост на аквити и имоти ще са запазени само за близките на властта.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Много е инертен пазарът на НИ. Вече няколко седмици напрежение на север и лоши новини на запад. Но цените не искат да паднат.
                          Замръзване е в момента според мен

Коментар

• Много е инертен пазарът на НИ. Вече няколко седмици напрежение на север и лоши новини на запад. Но цените не искат да паднат.
                            Last edited by X_Y; 21.02.2022, 15:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Я гледай ти, какво точно за наемите коментирахте, че съм забравил? И какво излиза сега, офисите пълни, хора няма. А равнището на безработица в София измерено за 2020 г. е 3,3%.

От мен прогноза, ще се вдигат заплати доста тази година, а с тях и наемите вероятно.
                              Гледам че пак си в същата заблуда, да те отрезвя - с какви пари ще вдигаш заплати, като бизнесите окапаха за 3та година вече?

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Я гледай ти, какво точно за наемите коментирахте, че съм забравил? И какво излиза сега, офисите пълни, хора няма. А равнището на безработица в София измерено за 2020 г. е 3,3%.

От мен прогноза, ще се вдигат заплати доста тази година, а с тях и наемите вероятно.
                                Тези ниски нива на безработица които виждаш по скоро трябва да те притесняват ,защото те са основен показател когато от години на възход ,и прогрес ,икономиката обръща в обратна посока .

Коментар

Working...
                                X