IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    За кредит времето беше преди година и го изпуснах, лично мнение. Иначе сега си доста рисково с тези покачващи се цени да влизаш...За да не съм голословен да кажа, че бях 2016 на БФБ до 2019 и там имам реална печалба 140 % пак за 3 години. Джонка ще си ги мерим ли още пачелабите ...

Т.е. в различно време трябва да си в различни активи.
    140% за 3 години дори в Голдман не постигат. Защо ли не са те взели да работиш за тях се чудя? Те за БФБ и за имоти в Кръстова Вада не са ли чували? А, или ти беше в Малинова Долина май?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Защо мислиш че е купил с кредит ?
      Така и не се научихте че кеша не е средство за мерене на богатство, а само за улесняване на размяната за стоки и услуги и по-лесно данъчно прибиране. Т.е. тези 83% повече кеш може да се окажат по-малко реално нещо..... демек минал е покрай печалбата....
      Точно кешът е реалното нещо - измерено в цифри, знаеш точно какво можеш да купиш с него.
      Стойността на имотите е виртуална - средната офертна в imot.bg няма нищо общо с истинската стойност на притежаваното от теб, не и докато не намериш някой глупак, който е готов да го купи от теб.

Коментар

• За кредит времето беше преди година и го изпуснах, лично мнение. Иначе сега си е доста рисково с тези покачващи се цени да влизаш...За да не съм голословен да кажа, че бях 2016 на БФБ до 2019 и там имам реална печалба 140 % пак за 3 години. Джонка ще си ги мерим ли още пачелабите ...

Т.е. в различно време трябва да си в различни активи.
        Last edited by pepe1234; 29.03.2022, 13:55.

Коментар

Щом казваш добре. Сега чакам цените да паднат с 60% поне та да си прав....
          Освен цените , гледай и покупателна способност при сравняването, щото иначе сравняваш пена със саманта фокс !

Коментар

Така и не се научихте че кеша не е средство за мерене на богатство, а само за улесняване на размяната за стоки и услуги и по-лесно данъчно прибиране. Т.е. тези 83% повече кеш може да се окажат по-малко реално нещо..... демек минал е покрай печалбата....
            Правилно , същото е и твоето спасяване !

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Спасил си се ама само на ужким !
              Щом казваш добре. Сега чакам цените да паднат с 60% поне та да си прав....

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Какво точно е запазил? Той е затънал до гуша в кредити, какъв кеш, какви 5 лева?
                Кешът е запазил този, който е купил преди 3 години, сега е продал и кешът му в момента е с 83% повече. Останалото са фантасмагории.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Здравейте, строят ми апартамент. Цена 1900 евро/квм. Трудно преценявам дали ще стигне тази цена. Сега е на плоча 0.
                  Тия дето в момента ти взимат 1900 евро на квадрат не са луди,луди са тия дето им плащат.
                  Слушай сега внимателно.
                  Набутал си се и то яко.
                  В момента умните строители изчакаха,когато войната приключи,а тя ще приключи скоро за да почнат и продължат с по ниски цени за материали,а тези на които ти плащаш са тези дето ти калкулират моментното и спекулативно поскъпване.
                  В момента обираш инфлацията,а умните ще купят след като тя приключи с криза и спад в цените.
                  Айде честито !

Коментар

• фортис, виж сега. Къде ти го строят, кой ти го строи, как го строи, какъв договор си подписал? Консултирай се с някой или строител или строителен надзор. Бъдещето никой не може да предсказва, според мен повече шокова инфлация няма да има, но си сметни според мен по 10-15% годишна инфлация.

Пачанга, смешно е. Същото важи за всеки един актив. Аз не съм го купил с цел ликвидност. И така ти, как спаси твоя кеш? Е така от любопитсво, щото аз съм предвидил още 2019 високата инфалция и съм търсил нискорискова инвестиция и виж бия и злато и индекси и си клатя краката.
                    Last edited by pepe1234; 29.03.2022, 13:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat

Грамотен или не си е запазил кеша....
                      Все едно да ми пука че съм селски келнер :-)
                      Какво точно е запазил? Той е затънал до гуша в кредити, какъв кеш, какви 5 лева?
                      Кешът е запазил този, който е купил преди 3 години, сега е продал и кешът му в момента е с 83% повече. Останалото са фантасмагории.

Коментар

Нещо си се объркал. Не се радвам на инфлацията, а констатирам факти.
                        В минимална степен се радвам защото съм спасил навреме 50-60% от активите ми и загубата ми не е опустошителна както при баща ми през 90-те.... научен урок.

ПП Ракията е по желание може и без кръчма. Виж покрива и топлото са задължителни....
                        Спасил си се ама само на ужким !

Коментар

• Споко теб вече те прецениха отдавна, за мен не се грижи. Като занулиш виртуалната сметка, защото хазарата си е хазарт пак ще си подсмърчаш тук и пак гроздето ще ти е кисело...
                          Last edited by pepe1234; 29.03.2022, 13:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

За такива като него няма да изпитам и капчица жал като фалират и тръгнат да реват по телевизиите как държавата им била виновна, че имотите им не струват нищо. Жал ми е за семейства, подлъгани от такива мошеници да теглят кредит и да купят на подобни малоумни цени некачествени боклуци.

За съжаление покрай мошениците и спекулантите страдат точно тези, които имат наистина нужда от жилище. Всяко нещо обаче рано или късно се връща и равновесието в природата настъпва.
                            Много си прав. Ужасни са тези хора дет купуват във Вазов без да имат нужда и дори го държат тъмно. Поне под наем да го бяха пуснали....
                            Що за хора са това пита ли огледалото ? :–)
                            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.03.2022, 13:09.

Коментар

• Здравейте, строят ми апартамент. Цена 1900 евро/квм. Трудно преценявам дали ще стигне тази цена. Сега е на плоча 0.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

А,ти помниш ли нашия герой pepe как се беше разтреперил когато затвориха света,защото той е от тези дето купуват на зелено с цел препродажба?
                                За такива като него няма да изпитам и капчица жал като фалират и тръгнат да реват по телевизиите как държавата им била виновна, че имотите им не струват нищо. Жал ми е за семейства, подлъгани от такива мошеници да теглят кредит и да купят на подобни малоумни цени некачествени боклуци.

За съжаление покрай мошениците и спекулантите страдат точно тези, които имат наистина нужда от жилище. Всяко нещо обаче рано или късно се връща и равновесието в природата настъпва.

Коментар

Working...
                                X