IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето я позицията на правителството как се съхранява богатство за който не е разбрал https://www.youtube.com/watch?v=JUAv...BD%D0%B8%D0%BA

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Все още ли не си разбрал, че няма повишители ? Има констатиращи реалната ситуация и последиците за цените.
      Заплатката се справя все по-добре.

ПП Ето защо се отказах от Канарските острови преди години като беше по 500 евро или подобно...Това се случва постоянно....
      https://novini.bg/razvlecheniq/liubopitno/709245
      Щот ги нямаш
      Пясък от Сахара е валял и в Пловдив неведнъж.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

"Има изрични точки в закона на БНБ че БНБ контролира лихвите и изискванията за кредитите. Тея точки излишни ли са според тебе?"

Ама ти верно не си в час ?!!!
        Какви точки,какво БНБ те гони ..?
        БНБ в момента няма никаква сила по отношение на политиката на лихвите в България нито може да ги контролира ,да има механизми по отношения на капиталовата изискуемост ,но като цяло всичко е под юрисдикцията на ЕЦБ
        Какво може БНБ и кое е според ЕЦБ е изрично написано в закона. БНБ определя лихвите. Няма нищо за ЕЦБ да определя лихви. ЕЦБ главно има изисквания от счетоводна гледна точка, особено ипотеки!!! и изисква доклади.

Член 16:
        3. (изм. – ДВ, бр. 59 от 2006 г., в сила от 1 януари 2007 г.) определя лихвите, таксите и комисионите във връзка с дейността на банката;
        4. определя процентите на минималните резерви, които банките трябва да държат, и утвърждава условията и изискванията за изпълнението им;

Да издам една тайна, аз съм много наясно със БНБ и как работи. Причината БНБ да не пипа лихвите е че веднага форекс трейдърите ще почнат да купуват левове вместо евро за да им носи и лихва и това ще предизивка загуби ако в нямаш такава доходност от някъде, но има лесно решение на този проблем със сегментиране и максимуми както прави ЕЦБ и Фед меду впрочем.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Ти нали нямаше да отговаряш повече, и затва не ми отговори посления път сега пак се повтаряш ама си забравил какво съм ти казал преди. Пак те питам от къде идва твоето тъклуване за курса с еврото, пише ли го някъде, сам ли го измисли? За какво е ценовата кошница тогава ако цялата кошница е само еврото? Има изрични точки в закона на БНБ че БНБ контролира лихвите и изискванията за кредитите. Тея точки излишни ли са според тебе?
          "Има изрични точки в закона на БНБ че БНБ контролира лихвите и изискванията за кредитите. Тея точки излишни ли са според тебе?"

Ама ти верно не си в час ?!!!
          Какви точки,какво БНБ те гони ..?
          БНБ в момента няма никаква сила по отношение на политиката на лихвите в България нито може да ги контролира ,да има механизми по отношения на капиталовата изискуемост ,но като цяло всичко е под юрисдикцията на ЕЦБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

1. В България няма такава инфлационна цел от 2%.
            2. БНБ си изпълнява функциите в границите на своите правомощия и поддържа ценова стабилност чрез стабилност на валутния курс.
            3. ЕЦБ вече отдавна няма вариант за безболезнено излизане от положението, в което се вкара. И не смее да затегне политикана си, защото ще се отрази негативно върху икономиката. Проспа няколко години.
            Ти нали нямаше да отговаряш повече, и затва не ми отговори посления път сега пак се повтаряш ама си забравил какво съм ти казал преди. Пак те питам от къде идва твоето тъклуване за курса с еврото, пише ли го някъде, сам ли го измисли? За какво е ценовата кошница тогава ако цялата кошница е само еврото? Има изрични точки в закона на БНБ че БНБ контролира лихвите и изискванията за кредитите. Тея точки излишни ли са според тебе?

Коментар

България винаги е била една половин година назад от това дето се случва на Запад ,запомни добре тези думи ...и ще си говорим пак
              Защо тогава "събаряш" цените на НИ тук, преди да са паднали даже онези на запад ? Нека първо паднат там, после както казваш - ще чакаме 12 до 18 месеца и ще почнат да падат и тук. А за дъното - 24 или 36 месеца да чакам ? Брадясах от чакане и ми се прошари косата леко!

Коментар

До оня ден Киро-Инфлацията, Европа и САЩ гордо вярваха във върховенството на закона и конституционните мандати. Днеска в България прекрачихме 5 ПЪТИ инфлационната цел от 2% на година и даже не появи като новина. Няма оставки, няма дори извинение. Напротив най-голямата новина на деня е вземането на нов дълг за инфраструктурни строителни проекти при вече горещ строителене пазар и остър недостиг на суровини.

Ако закона се спазваше дори грубо щях да съм съгласен с теб. Но тука има огромно разминаване. Не знам дали има жив българин извън управлението в момента който да е съгласен че БНБ или ЕЦБ работят по мандатите си за ценова стабилност. А ако не работят сега то кога? Каквото и действие да предприемат днес ефекта му ще е чак след година и нещо. Така че следващата година е отписваме. А до тогава инфлацията вече ще във всеки договор по света и няма махане. Това се учи 3-ти курс някъде и е пределно ясно на всеки икономист. Няма връщане обратно вече, освен ако не фалират банките де, ама тогава вече е все тая.
                1. В България няма такава инфлационна цел от 2%.
                2. БНБ си изпълнява функциите в границите на своите правомощия и поддържа ценова стабилност чрез стабилност на валутния курс.
                3. ЕЦБ вече отдавна няма вариант за безболезнено излизане от положението, в което се вкара. И не смее да затегне политикана си, защото ще се отрази негативно върху икономиката. Проспа няколко години.

Коментар

До оня ден Киро-Инфлацията, Европа и САЩ гордо вярваха във върховенството на закона и конституционните мандати. Днеска в България прекрачихме 5 ПЪТИ инфлационната цел от 2% на година и даже не появи като новина. Няма оставки, няма дори извинение. Напротив най-голямата новина на деня е вземането на нов дълг за инфраструктурни строителни проекти при вече горещ строителене пазар и остър недостиг на суровини.

Ако закона се спазваше дори грубо щях да съм съгласен с теб. Но тука има огромно разминаване. Не знам дали има жив българин извън управлението в момента който да е съгласен че БНБ или ЕЦБ работят по мандатите си за ценова стабилност. А ако не работят сега то кога? Каквото и действие да предприемат днес ефекта му ще е чак след година и нещо. Така че следващата година е отписваме. А до тогава инфлацията вече ще във всеки договор по света и няма махане. Това се учи 3-ти курс някъде и е пределно ясно на всеки икономист. Няма връщане обратно вече, освен ако не фалират банките де, ама тогава вече е все тая.
                  "Днеска в България прекрачихме 5 ПЪТИ инфлационната цел от 2% на година "

България винаги е била една половин година назад от това дето се случва на Запад ,запомни добре тези думи ...и ще си говорим пак

Коментар

Ще започнат да работят когато дълговете се намалят достатъчно като процент от БВП. Знаеш как....

Коментар

Според мен изобщо не е в час -нито като повишител нито като понижител
                      Все още ли не си разбрал, че няма повишители ? Има констатиращи реалната ситуация и последиците за цените.
                      Заплатката се справя все по-добре.

ПП Ето защо се отказах от Канарските острови преди години като беше по 500 евро или подобно...Това се случва постоянно....
                      https://novini.bg/razvlecheniq/liubopitno/709245

Коментар

Запомни едно -в тоя живот трябва да имаш позиция,а не да се мяташ като риба на сухо.
                        До оня ден изкарваше един тон приказки в обратната посока ,и то такива небивалици че даже и аз ги смятах за невероятни ,сега пак само просто обърна плочата и като теглим чертата ,ако те питам сега за мнение ,и ти самия няма да знаеш какво да ми отговориш.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

При Заплатката няма обръщане на плочата / все още е от Зелените и Корни/ , а само осъзнаване на процесите и причинно следствените връзки.
                          Малко късо, но народа е казал по-добре късно отколкото по-късно....
                          Има надежда за него да купи в даден момент... На знам кой Ратко или КУпата беше заложил на него :-)
                          Според мен изобщо не е в час -нито като повишител нито като понижител

Коментар

Запомни едно -в тоя живот трябва да имаш позиция,а не да се мяташ като риба на сухо.
                            До оня ден изкарваше един тон приказки в обратната посока ,и то такива небивалици че даже и аз ги смятах за невероятни ,сега пак само просто обърна плочата и като теглим чертата ,ако те питам сега за мнение ,и ти самия няма да знаеш какво да ми отговориш.
                            При Заплатката няма обръщане на плочата / все още е от Зелените и Корни/ , а само осъзнаване на процесите и причинно следствените връзки.
                            Малко късно, но народа е казал по-добре късно отколкото по-късно....
                            Има надежда за него да купи в даден момент... На знам кой Ратко или КУпата беше заложил на него :-)
                            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.03.2022, 15:25.

Коментар

• https://www.dnes.bg/politika/2022/03...ashtiti.523452

Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!

„Войната чука на вратата. Преднамерено или не, руски дрони вече навлизат във въздушното пространство на Полша и Румъния. Сега не е време да си чешем егото. Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни заедно с нашите съюзници“, заяви Тодор Тагарев.

Коментар

В какво да се инвестира при висока инфлация? Ами в това което управляващите смятата да надуят. Това надуване на балони посред 10% инфлация и вече надут балон много ме озадачава. А като почнат инфраструкурни проекти насред тая лудница строителите ще останат без работна ръка в часния сектор. То и в момента за ремонт на две бани ти искат 50К. Като ангажират всички майстори в инфраструктурни проекти финансирани без бюджет от ЕЦБ няма да остане кой да ти лепи плочките.

Коментар

Working...
                                X