Ето я позицията на правителството как се съхранява богатство за който не е разбрал https://www.youtube.com/watch?v=JUAv...BD%D0%B8%D0%BA
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Все още ли не си разбрал, че няма повишители ? Има констатиращи реалната ситуация и последиците за цените.
Заплатката се справя все по-добре.
ПП Ето защо се отказах от Канарските острови преди години като беше по 500 евро или подобно...Това се случва постоянно....
https://novini.bg/razvlecheniq/liubopitno/709245
Пясък от Сахара е валял и в Пловдив неведнъж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
"Има изрични точки в закона на БНБ че БНБ контролира лихвите и изискванията за кредитите. Тея точки излишни ли са според тебе?"
Ама ти верно не си в час ?!!!
Какви точки,какво БНБ те гони ..?
БНБ в момента няма никаква сила по отношение на политиката на лихвите в България нито може да ги контролира ,да има механизми по отношения на капиталовата изискуемост ,но като цяло всичко е под юрисдикцията на ЕЦБ
Член 16:
3. (изм. – ДВ, бр. 59 от 2006 г., в сила от 1 януари 2007 г.) определя лихвите, таксите и комисионите във връзка с дейността на банката;
4. определя процентите на минималните резерви, които банките трябва да държат, и утвърждава условията и изискванията за изпълнението им;
Да издам една тайна, аз съм много наясно със БНБ и как работи. Причината БНБ да не пипа лихвите е че веднага форекс трейдърите ще почнат да купуват левове вместо евро за да им носи и лихва и това ще предизивка загуби ако в нямаш такава доходност от някъде, но има лесно решение на този проблем със сегментиране и максимуми както прави ЕЦБ и Фед меду впрочем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Ти нали нямаше да отговаряш повече, и затва не ми отговори посления път сега пак се повтаряш ама си забравил какво съм ти казал преди. Пак те питам от къде идва твоето тъклуване за курса с еврото, пише ли го някъде, сам ли го измисли? За какво е ценовата кошница тогава ако цялата кошница е само еврото? Има изрични точки в закона на БНБ че БНБ контролира лихвите и изискванията за кредитите. Тея точки излишни ли са според тебе?
Ама ти верно не си в час ?!!!
Какви точки,какво БНБ те гони ..?
БНБ в момента няма никаква сила по отношение на политиката на лихвите в България нито може да ги контролира ,да има механизми по отношения на капиталовата изискуемост ,но като цяло всичко е под юрисдикцията на ЕЦБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
1. В България няма такава инфлационна цел от 2%.
2. БНБ си изпълнява функциите в границите на своите правомощия и поддържа ценова стабилност чрез стабилност на валутния курс.
3. ЕЦБ вече отдавна няма вариант за безболезнено излизане от положението, в което се вкара. И не смее да затегне политикана си, защото ще се отрази негативно върху икономиката. Проспа няколко години.
Коментар
-
България винаги е била една половин година назад от това дето се случва на Запад ,запомни добре тези думи ...и ще си говорим пак
- 2 Харесвания
Коментар
-
До оня ден Киро-Инфлацията, Европа и САЩ гордо вярваха във върховенството на закона и конституционните мандати. Днеска в България прекрачихме 5 ПЪТИ инфлационната цел от 2% на година и даже не появи като новина. Няма оставки, няма дори извинение. Напротив най-голямата новина на деня е вземането на нов дълг за инфраструктурни строителни проекти при вече горещ строителене пазар и остър недостиг на суровини.
Ако закона се спазваше дори грубо щях да съм съгласен с теб. Но тука има огромно разминаване. Не знам дали има жив българин извън управлението в момента който да е съгласен че БНБ или ЕЦБ работят по мандатите си за ценова стабилност. А ако не работят сега то кога? Каквото и действие да предприемат днес ефекта му ще е чак след година и нещо. Така че следващата година е отписваме. А до тогава инфлацията вече ще във всеки договор по света и няма махане. Това се учи 3-ти курс някъде и е пределно ясно на всеки икономист. Няма връщане обратно вече, освен ако не фалират банките де, ама тогава вече е все тая.
2. БНБ си изпълнява функциите в границите на своите правомощия и поддържа ценова стабилност чрез стабилност на валутния курс.
3. ЕЦБ вече отдавна няма вариант за безболезнено излизане от положението, в което се вкара. И не смее да затегне политикана си, защото ще се отрази негативно върху икономиката. Проспа няколко години.
Коментар
-
До оня ден Киро-Инфлацията, Европа и САЩ гордо вярваха във върховенството на закона и конституционните мандати. Днеска в България прекрачихме 5 ПЪТИ инфлационната цел от 2% на година и даже не появи като новина. Няма оставки, няма дори извинение. Напротив най-голямата новина на деня е вземането на нов дълг за инфраструктурни строителни проекти при вече горещ строителене пазар и остър недостиг на суровини.
Ако закона се спазваше дори грубо щях да съм съгласен с теб. Но тука има огромно разминаване. Не знам дали има жив българин извън управлението в момента който да е съгласен че БНБ или ЕЦБ работят по мандатите си за ценова стабилност. А ако не работят сега то кога? Каквото и действие да предприемат днес ефекта му ще е чак след година и нещо. Така че следващата година е отписваме. А до тогава инфлацията вече ще във всеки договор по света и няма махане. Това се учи 3-ти курс някъде и е пределно ясно на всеки икономист. Няма връщане обратно вече, освен ако не фалират банките де, ама тогава вече е все тая.
България винаги е била една половин година назад от това дето се случва на Запад ,запомни добре тези думи ...и ще си говорим пак
Коментар
-
Коментар
-
Според мен изобщо не е в час -нито като повишител нито като понижител
Заплатката се справя все по-добре.
ПП Ето защо се отказах от Канарските острови преди години като беше по 500 евро или подобно...Това се случва постоянно....
https://novini.bg/razvlecheniq/liubopitno/709245
- 1 like
Коментар
-
Запомни едно -в тоя живот трябва да имаш позиция,а не да се мяташ като риба на сухо.
До оня ден изкарваше един тон приказки в обратната посока ,и то такива небивалици че даже и аз ги смятах за невероятни ,сега пак само просто обърна плочата и като теглим чертата ,ако те питам сега за мнение ,и ти самия няма да знаеш какво да ми отговориш.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
При Заплатката няма обръщане на плочата / все още е от Зелените и Корни/ , а само осъзнаване на процесите и причинно следствените връзки.
Малко късо, но народа е казал по-добре късно отколкото по-късно....
Има надежда за него да купи в даден момент... На знам кой Ратко или КУпата беше заложил на него :-)
Коментар
-
Запомни едно -в тоя живот трябва да имаш позиция,а не да се мяташ като риба на сухо.
До оня ден изкарваше един тон приказки в обратната посока ,и то такива небивалици че даже и аз ги смятах за невероятни ,сега пак само просто обърна плочата и като теглим чертата ,ако те питам сега за мнение ,и ти самия няма да знаеш какво да ми отговориш.
Малко късно, но народа е казал по-добре късно отколкото по-късно....
Има надежда за него да купи в даден момент... На знам кой Ратко или КУпата беше заложил на него :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.03.2022, 15:25.
Коментар
-
https://www.dnes.bg/politika/2022/03...ashtiti.523452
Тодор Тагарев: Войната чука на вратата, НАТО да ни защити!
„Войната чука на вратата. Преднамерено или не, руски дрони вече навлизат във въздушното пространство на Полша и Румъния. Сега не е време да си чешем егото. Необходима е категорична позиция за защита на суверенитета ни заедно с нашите съюзници“, заяви Тодор Тагарев.
Коментар
-
В какво да се инвестира при висока инфлация? Ами в това което управляващите смятата да надуят. Това надуване на балони посред 10% инфлация и вече надут балон много ме озадачава. А като почнат инфраструкурни проекти насред тая лудница строителите ще останат без работна ръка в часния сектор. То и в момента за ремонт на две бани ти искат 50К. Като ангажират всички майстори в инфраструктурни проекти финансирани без бюджет от ЕЦБ няма да остане кой да ти лепи плочките.
Коментар
Коментар