Първоначално изпратено от national power
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Е, нито си прав ,нито е задължително всеки да притежава ваканционен имот на морето
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не вярвай на форума
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеЧетох вчера тук, че по складовете било свършило желязото. Днес виждам, че стовариха един камион с арматура на строежа до блока ми. Сега на форума ли да вярвам или на очите си ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Да разбирам ли, че не сте свалили цените до нормалните им пазарни нива ?
Така де, ще почвате ли от нафтовите компании ?
Имот се купува за повечето хора 1 път в живота, а някои никога не купуват дори, а без нафта не може и всяко семейство купува постоянно. Тези гадни спекуланти съсипват живота на хората и източват кеша извън България.... при това част към Русия... А строителите измамници поне по-голямата част от кеша го оставят в страната..... изглеждат ми като по-малкото зло....
После е нужно да бъде създадена държавна компания която да строи достъпни жилища и да се толерира частния сектор със нормирани печалби и част от пазара в допустими граници .
А,такива като теб с повечето апарти трябва да им се намали дяла в сосбтвеността с подходящи законови норми ,да бъдат принудени да продадат,има си механизми за това ,и от там да работиш повече вместо да взимаш само наеми ,ако искаш направи си малък бизнес ,работи за заплата ,каквото си пожелаеш.
Коментар
-
Четох вчера тук, че по складовете било свършило желязото. Днес виждам, че стовариха един камион с арматура на строежа до блока ми. Сега на форума ли да вярвам или на очите си ? Или просто Курни от вчера е пуснала шамарената фабрика ?Last edited by anonymous6718; 17.03.2022, 13:12.
Коментар
-
Виж какво ,един анализатор го каза ,те се възползват от пазара ,това е .
Докогато може ,и колкото може .
Затова е Корнелия Нинова и затова имаме социалистическо правителство ,да се бори и да мачка спекулата .
Затвор,присъди,гонения за всеки който вдига цени за каквото и да било .
Така де, ще почвате ли от нафтовите компании ?
Имот се купува за повечето хора 1 път в живота, а някои никога не купуват дори, а без нафта не може и всяко семейство купува постоянно. Тези гадни спекуланти съсипват живота на хората и източват кеша извън България.... при това част към Русия... А строителите измамници поне по-голямата част от кеша го оставят в страната..... изглеждат ми като по-малкото зло....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Кавръче ще пращаш ли в Белене служителите на онази спекулантска нафтова фирма ? Това ако не са свалили ВЕЧЕ нафтата с поне 20-30 стотинки..
И сваляне от другата седмица не се брои защото при поскъпването го правеха на момента, а не отложено.
Нали ще съдействаш да изчистим страната ни от гадни спекуланти ?
Докогато може ,и колкото може .
Затова е Корнелия Нинова и затова имаме социалистическо правителство ,да се бори и да мачка спекулата .
Затвор,присъди,гонения за всеки който вдига цени за каквото и да било .
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Е важмото е да има банани и тоалетна хартия...А скъпото желязо не пречи на днешните строитли те не ползват желязо в строежите...
От друга страна обаче това НЕ Е фатално за строителите при техните настоящи маржове. Ще оскъпи строежа с 50-100 евро на квадрат, ако ползват колкото е по проект. Въпросът е дали ще са съгласни да го поемат те или ще правят простотии. Драми ще има....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 17.03.2022, 12:44.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАх, това сега го виждам, верно ли......
https://www.investor.bg/po-sveta/453...niavat-348108/
Те кинезите могат да повлекат бая пазара (в световен план имам предвид), ако изтърват положението!
Да ти го синтезирам та да не се мориш да четеш :–)
Начи продажбите спаднали с 20-50%, а цените се повишили с половин процент за месец....Страшно е...
Е разбира се акциите са се сринали в същото време, ама тва е само щото не са се консултирали с форумните виртуални спецове :-)
Айде още по-накратко и разбираемо - тула нагорУ,дори и като няма търсене, акции яко долЕ.....:-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеЕто една интересна статия, както Кавръчето харесва:
Как се стигна до финансовия преврат в България от 1947 г.? - Money.bg
Прапрадядо ми е имал голяма къща в областен град, която по-късно продава на общината за училище ( 1915-1930 година). В последващите години е живял от лихвите, а в последстие с тези пари са закупени земи или наполеони. И друго интересно, земите са се купували и в злато тогава.
Така че, по-добре земи, имоти, апартаменти, злато отколкото кеш, особено от гледна точка на обикновенния човек.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Руснаци не ни трябват ,и украински престъпници също.Сега с бежанците ще се напълним и с украински дилъри на дрога и сводници.Украйна е корумпирана държава пълна с престъпни елементи.Русия не и отстъпва.Да се махат,добре прави администрацията че събора процеса и ги бави,да поостанат да свършат парите и да си ходят или в Украйна или където искат.В България нямаме нужда от тях,никаква .
Освен това Украинците и Руснаците може леко да попречат за срива на имотиту дето иде през 2039 и да го отложим за 2059....мъка....
- 1 like
Коментар
-
Ти нали виждаш какво се случва с високите цени на абсолютно всички пазари,на каквато и да било стока ,все пак имота е стока ,нали така ?
Проблема е че тези цени са с такива стойности че реално вече няма кой да плаща .
Половината форум дори да вземеш ,има хора с много пари тук и аз ги знам кои са -те в момента не купуват и ясно го казват .
Тези процеси и със зеленото и с цялостното поскъпване на всичко-това са факторите които водят до криза и обратен ефект -липса на ликвидност,скок на фалити,на безработица и вече имаме среда в която дори и да няма зелено имаме спад в имотния пазар.
Говорих с моята брокерка ,тя ми каза че ,да има търсене ,хората се страхуват НО гледат нещо евтино като цяло .
Отделно банките ги режат за кредити .
Коментар
-
Зарежи тези подробности,войната пари до портите ни.Взе ли още патрони,готов ли си да браниш Родината и земята ?
И сваляне от другата седмица не се брои защото при поскъпването го правеха на момента, а не отложено.
Нали ще съдействаш да изчистим страната ни от гадни спекуланти ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Пак ще напиша, че с тези новини за зеленото по масмедиите - предоговаряне, повишаване на цените, задържане от продажба на имоти, несигурност в започването на новите проекти, клиентите може да се отблъснат от него и е възможно готовите жилища да оберат търсенето. Което може да им задържи цените въпреки турболентните времена. Не съм врачка и не съм сигурен, но е възможно. Реалността ще я видим в близките месеци.
Проблема е че тези цени са с такива стойности че реално вече няма кой да плаща .
Половината форум дори да вземеш ,има хора с много пари тук и аз ги знам кои са -те в момента не купуват и ясно го казват .
Тези процеси и със зеленото и с цялостното поскъпване на всичко-това са факторите които водят до криза и обратен ефект -липса на ликвидност,скок на фалити,на безработица и вече имаме среда в която дори и да няма зелено имаме спад в имотния пазар.
Говорих с моята брокерка ,тя ми каза че ,да има търсене ,хората се страхуват НО гледат нещо евтино като цяло .
Отделно банките ги режат за кредити .
Коментар
Коментар