IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Че знаеш английски разбрахме.Евала. Ама знаеш ли формулата?

Казва се доходност. Печалбата е друго понятие.В УНСС поне на темините не ви ли научиха?ДА де ама приходите не само в края на периода затова в задачата се питаше за годишна доходност.Не е зле да научиш също,че доходността се дава в проценти а не в левове!
    Интересното е ти какви сделки имаш за 17/18 години. Моите за 12 години са 3.
    ПП.Ми, то доходността може всеки да си обръща %-тите в конкретна сума, дали в левове или в тугрици....
    Last edited by 13ADROL; 24.03.2022, 21:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Много добре знам какво е, internal rate of return. Аз също съм ти отговорил правилно и съм сметнал печалбата в края на периода.

Има още доста сложни формули за различните видове акции и облигации. Не ги знам наизуст,
      Че знаеш английски разбрахме.Евала. Ама знаеш ли формулата?

Казва се доходност. Печалбата е друго понятие.В УНСС поне на темините не ви ли научиха?ДА де ама приходите не са само в края на периода затова в задачата се питаше за годишна доходност.Не е зле да научиш също,че доходността се дава в проценти а не в левове!
      Last edited by nradev; 24.03.2022, 21:40.

Коментар

точно така IRR се смята.Айде сега Евго като е учли формулите да ни каже какво е IRR.
        Много добре знам какво е, internal rate of return. Аз също съм ти отговорил правилно и съм сметнал печалбата в края на периода.

Има още доста сложни формули за различните видове акции и облигации. Не ги знам наизуст,

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
          Ма разбира се всеки който отказва да си даде парите на мошениците няма финансова култура...
          А, гласът на скептицизма се обади. Тамън се зачудих дека си...

p.s.
          Същевременно най-големите скептици по селата мятат торби с пари през балкона на тел. измамници.

Ела ми обясни тоя парадокс!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Точно понеже ги разбирам, купих в страна където населението само расте, а не постоянно да намалява - сеш'се що вместо по две съм ПО ТРИ сега и то в долната граница на цените (в горната съм ПО ПЕТ). На нормални доходи, на ниски лихви по кредити - нарочно без собствен капитал - по учебник 250 хил евра берекет. Вие стойте и лапайте мухите, ма САП, ма МАП - в София ли е не мерси.
            Расте расте индийци сирийци пакистанци араби негри голям растеж

Коментар

Ловеч е пуевенска мечта, не случайно по соц-а Ловеч беше областния град - а Пуевен - негова провинция
              Кат стана дума за Солун и гледки - аз ги имам, ти от Пуевен освен гледки към пущинак с външен кенеф в средата и някоя сиганска каручка друго не мож намери. Кеф ми Средиземно море, кеф ми Червено море - все У ДОМА, нека ми е зле Без да слугувам на арабели в пичка си лелина Тимбукту и Йемен като теб 15 години.
              С телескопа ли хващаш гледките?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Темата е взела интересен завой.
                Последните остатъци от що-годе качествено образование (средно, висше, полу-висше) бяха в края на 90-те.
                днешно време дипломите ги раздават като флаери пред чалготека
                Лъсва истината, че хората които влагат само в имоти - е най-вече поради по-ниската им финансова култура.
                + спасителната мантра, че едното е реално, а другото - виртуално.
                p.s.
                Само дето виртуалното си има своите преимущества - и то е именно, че няма физически характеристики!
                А това е една много, много... много полезна черта.
                Ма разбира се всеки който отказва да си даде парите на мошениците няма финансова култура...

Коментар

• Темата е взела интересен завой.
                  Последните остатъци от що-годе качествено образование (средно, висше, полу-висше) бяха в края на 90-те.
                  днешно време дипломите ги раздават като флаери пред чалготека
                  Лъсва истината, че хората които влагат само в имоти - е най-вече поради по-ниската им финансова култура.
                  + спасителната мантра, че едното е реално, а другото - виртуално.
                  p.s.
                  Само дето виртуалното си има своите преимущества - и то е именно, че няма физически характеристики!
                  А това е една много, много... много полезна черта.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

10%. Смята се за 5 секунди, стига да не си тъп брокер.

PS:
                    Ако реинвестираш купоните, се получава кеш флоу от вида:

-800 +40 +40 +40 +40 +1040

Този кеш флоу има IRR от точно 9,164%.
                    точно така IRR се смята.Айде сега Евго като е учли формулите да ни каже какво е IRR.

Коментар

Я да те изпитам. Ето една трудна задачка:

Купуил си облигация за 800 с номинал 1000 годишен купон 40 .Падеж след 5 години. Колко е годишната доходност?
                      10%. Смята се за 5 секунди, стига да не си тъп брокер.

PS:
                      Ако реинвестираш купоните, се получава кеш флоу от вида:

-800 +40 +40 +40 +40 +1040

Този кеш флоу има IRR от точно 9,164%.
                      Last edited by ejonny2376; 24.03.2022, 17:25.

Коментар

След 5 г. печалбата ми е 400 лв (200 лв от купоните и 200 лв от сконтирането).
                        Седни си 2ка.Първо да се научиш че доходността се дава в проценти.Освен това аз питам за годишна доходност.Явно не знаеш какво е това.Бадева са ти дали диплома от УНСС.Сега остава да ми кажеш че си бил и специланост финанси.
                        Нема се плашиш то всички завършили последните 15 години са на твоето ниво.

Коментар

Купуил си облигация за 800 с номинал 1000 годишен купон 40 .Падеж след 5 години. Колко е годишната доходност?
                          След 5 г. печалбата ми е 400 лв (200 лв от купоните и 200 лв от сконтирането).

Коментар

Аз имам 6 сделки за период от 19 години.

Чувал съм за акции и облигации. Знам формулите за изчисляване на доходност, но не вярвам в тях и не купувам.

Имам други интереси,

Коментар

Ловеч е пуевенска мечта, не случайно по соц-а Ловеч беше областния град - а Пуевен - негова провинция
                              Кат стана дума за Солун и гледки - аз ги имам, ти от Пуевен освен гледки към пущинак с външен кенеф в средата и някоя сиганска каручка друго не мож намери. Кеф ми Средиземно море, кеф ми Червено море - все У ДОМА, нека ми е зле Без да слугувам на арабели в пичка си лелина Тимбукту и Йемен като теб 15 години.
                              За съжаление след 1990 г. Ловеч и селата от областта западнаха.

Аз имам преки наблюдения и се интересувам от етнографското наследство на Ловешкия край.

Тази пролет пак мисля да си ходя, като се изкача на баира и се вижда страхотна гледка - природна картина, магистралата, гори, язовир, от птичи поглед. А по поляните жълти и лилави минзухари.

Коментар

Понеже мога да смятам затова рядко купувам.Ако имаш предвид имотите имам само 3 сделки за 17 години.Ама ти уж финансист пък не си чувал че има и други инвестиционни инструменти.

https://finance.yahoo.com/quote/QQQ/...JjaGFydCJ9fX19

Eто това съм купил преди 3 години на 167 USD. Сметай колко ми е доходността.
                                Аз имам 6 сделки за период от 19 години.

Чувал съм за акции и облигации. Знам формулите за изчисляване на доходност, но не вярвам в тях и не купувам.

Имам други интереси,

Коментар

Working...
                                X