If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Никога парцелите не са били безумно евтини, защото нямаше кредити, а пари в кеш са имали само тия в Партийния дом, които ги държаха в кутии за обувки като архиви. Парцелите ги раздаваха общините при брутална корупция. За да ти дадат парцел, трябва да си отговорен фактор. Не предприемач, а фактор от тия, дето днес си много против тях. Аз имах къща с двор и я отчуждиха. Бутнаха я, получих нотариален акт на хартия срещу чист планински въздух от Витоша. Десет години не можах да се преборя с кмета на общината да си върна парцела при положение, че законът го допускаше. Какво говориш, изобщо?
Щом като смяташ ,че 5-10 $ кв.м. са били скъпи няма да споря с теб, така е Най-скъпите които съм купувала тогава бяха по 20-25 $ и не ги раздаваха само от Общините, а много хора си ги реституираха и понеже не виждаха перспектива за тях ги продаваха. Кой събираше пари за апартамент, кой за да развие някакъв бизнес. Връщането на парцел е възможно след съдебно дело ако мероприятието за което е бил отчужден не е осъществено, но само по съдебен път. Не си ли ги съдил никога няма да ти го върнат.
Кавръков, наивен си ти и това съм ти го казвала много пъти. За да не се минеш изпусна времето да си купиш апартамент.
Колкото до това дали съм била от червената номенклатура ами не само ,че не съм била ,а съм и наследник на "врагове не народа", та точно мен не ме червеносвай ,че имам загубени прародители в лагерите на смъртта и такива като теб крадци и радетели на червени революции хич не ги обичам !
Ясно ?!!!
И аз смятам, че изпусна шанса за апарт. Освен това много се радваше, че е познал датата на началото на кризата (пандемията) и беше в еуфория по едно време - бил като "Нострадамус".
Глупости на търкалета. Загубих поне пет-шест приятели от детинство в кървавото време на 90-те. Магазини, ресторанти, кафенета, клубове - Айде, де! Както казваше героят на Георги Русев от "Башмайсторът".
Не ми е известно Георги Русев да е участвал в Баш майстора
Дъри е от червената номенклатура не сте ли разбрали още?
Имала магазини,ресторанти през 90-те години ???
Кой по дяволите имаше такива бизнеси тогава ?
Наивни ли сте ,деца ли сте ???
Кавръков, наивен си ти и това съм ти го казвала много пъти. За да не се минеш изпусна времето да си купиш апартамент.
Колкото до това дали съм била от червената номенклатура ами не само ,че не съм била ,а съм и наследник на "врагове не народа", та точно мен не ме червеносвай ,че имам загубени прародители в лагерите на смъртта и такива като теб крадци и радетели на червени революции хич не ги обичам !
Ясно ?!!!
Високата инфлация не е временно явление, предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по време на брифинг в Министерския съвет. Той коментира, че по тази причина правителството обсъжда нов пакет от антикризисни мерки, които ще бъдат приложени още преди предвидената актуализация на бюджета през лятото.
Ръстът се случва на пазар, който става все по-уязвим заради растящите цени на имотите“, коментира Вюрмелинг и допълни, че има опасност купувачите да станат свръхзадлъжнели.
Той отбеляза, че растящите лихви също са заплаха, тъй като банките са обещали на клиентите си фиксирани лихви за десет или повече години върху над половината от жилищните заеми за домакинствата.
„В момент, когато започва промяна на лихвите, банките пак ще имат заеми с много ниски лихви в счетоводните си активи в идните няколко години, но вече ще трябва да плащат по-високи лихви за рефинансиране“, отбеляза Вюрмелинг.
Работил съм в такова гаражче като бях на 15. Преди Костов, който въведе бандеролите, маржът на цигарите беше 30%. Касовият апарат имаше два пръста прах. ЕТ-то правеше месечната заплата на вишист, за един ден. Само, че всеки ден, включително събота и неделя. Също и на Коледа и Великден. По празниците оборота беше х10 и х20. Обичаме да казваме трай си да ти е мирна работата. Това е защото хората са много завистливи. Разбирам ги защо не са парадирали и не са се хвалели, че купуват по един имот всяка година. Имат доходите на 30 вишисти, но разходите на един.
Абре, Цецко...... какви заплати в края на '90-те или 2000-та година...... ако тогава си бил на 15?!?
Първите години след борда бяха най-кУравите!
Заплатите на касиерите долу на касите на БНБ бяха едва по 150 лв.
Познавам хора с по 2 висши педагогически продаваха банички в закусвалните, защото като учители мизерстваха. По 20-30 човека се бореха за 1 място и 9 от 10 СВ-та ставаха, а сега 1 от 10 СВ-та е читаво!
p.s.
Абе и на мен ми се чини, че Дурка е доволно захлебена.
Еле пък в Изток - дето 1/3 са само посолства и номенклатура.
Хубаво е там - особено под парк-хотел мАсква в близост до парка.
Глупости на търкалета. Загубих поне пет-шест приятели от детинство в кървавото време на 90-те. Магазини, ресторанти, кафенета, клубове - Айде, де! Както казваше героят на Георги Русев от "Башмайсторът".
Никога парцелите не са били безумно евтини, защото нямаше кредити, а пари в кеш са имали само тия в Партийния дом, които ги държаха в кутии за обувки като архиви. Парцелите ги раздаваха общините при брутална корупция. За да ти дадат парцел, трябва да си отговорен фактор. Не предприемач, а фактор от тия, дето днес си много против тях. Аз имах къща с двор и я отчуждиха. Бутнаха я, получих нотариален акт на хартия срещу чист планински въздух от Витоша. Десет години не можах да се преборя с кмета на общината да си върна парцела при положение, че законът го допускаше. Какво говориш, изобщо?
Веднага мога да се съглася с теб. Лиши си ,че имаш поглед отвътре как се случваха нещата.
Другото е ,че тогава и апартаменти нямаше ,а парцелите бяха безумно евтини още имам 7-8 УПИ-та от тези времена ,а продадох поне по две от тези които все още притежавам
На ул. Синанишко езеро 23 преди повече от 3 години започва изграждането на сграда от фирма Джи Ейч Инженеринг Груп ООД.
Ботич, мерси за инфото. Със зеленото трябва да се внимава много.... макар че е основно до късмет. Аз имах подобна случка прз 2005. Бях капарирал апарт през НАЙ–ГОЛЯМАТА брокерска агенция, обаче разрешителното за строеж се забави много като го издадоха ми дадоха умопомрачителен предварителен договор където трябваше всички точки да се променят без изключение / тогава имах доста допир с разни други договори и знаех как да се правят черни дупки в тях/. Прецених че няма да се разправям и си взех капарото дори без да им искам обезщетение за забавата. След 2 години по новините го даваха блока - построен на Акт14 и всеки апарт продаден на двама трима....с предварителен договор....., а инвеститора избягал с парите в Турция.....
Сега мислех да купувам разни неща с ипотечка / много ''изгодни''/ и се отказах поради горните причини. Има голям потенциал за повторение на случката.....
Жалко за хората.
Възрастна двойка държаха видеотека в общото си мазе. Вечер прибираха касетите в куфари, да не ги откраднат. Казваха, че капе по малко и не след дълго я затвориха. Може би 1г е работила видеотеката.
Друго семейство държаха магазин за дрехи в Бургас, момичето (ученичка в гимназията) ходеше с автобус в Турция да пълни големи чанти със стока и после да я продадат. Обаче отново беше колкото за хляба и в един момент го затвориха. Магазинът е работил 5г или малко повече.
Може би при цигарите и алкохола и при храните са били по-големи печалбите.
Огромни бяха печалбите при акцизните стоки, куче влачи. Ама си трябваха протекции и рушвети.
Коментар