IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bota156

    ами ще им вземат ВСИЧКО. И най-ценното имотя. Оня ден тиквата си каза - ЩЕ СЕ ВДИГАТ ДАНЪЦИ. Сега описват имотите с преброяването и 2023 ще се сдобием с НОВИ по високи данъци. Ще ни забранят да си караме колите - сал електрички по 100к - първо в центъра на София, после във всички градове, после и по селата евентуално. И да пръднеш ще искаш разрешение с СМС.
    Точно шест години след "продажбата на върха". После ще почакаш още шест и... 2029 ще дочакаш срив! Купата ще излезе прав.

    Сега сериозно за данъците - имотните трябва да се вдигнат, но никой не смее. Като начало трябва да се осъвременят данъчните оценки, смешно е да оценяват къщи по-малко от керемидите! Пътните такси да се изравнят със Гърция, Турция, Сърбия. Зимата без евро 5 да не пускат в София, като компромис може евро 4 да плащат по 5 лева на ден. И да развиват градския транспорт, а не да го разреждат. По-голям акциз на горива, алкохол, цигари. Като цяло ниски данъци върху доходите, високи върху потреблението.
    Last edited by BONI; 25.09.2021, 12:00.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

      Хахаха, като пиша аз за мечти и мантри ме слушайте, ето ги
      Който те слуша , обаче далеч не достига . Слушалите ,точно мантрите и измислиците ти , сега ще берат големи грижи. Идва криза , стимулите ще се спират ще се вдигнат лихви и купилите и слушали те теб или другите агитатори , ще се озъбат до 3-4 години .
      И продажба няма да могат да направят защото цените ще са паднали така че няма да могат да върнат на банката дори и със продажба. Ще го върне ЧСИто.
      Затова , набутването на хора чрез писане по форуми, за единия комисион , не е хубаво, дори го считам за грях.
      Last edited by Bearfox; 25.09.2021, 11:32.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
        Вчера писах за новия строителен район зад Централна гара. Не е харесван и мненията за него са отрицателни. Но в статията прочетох, че ще се плаща ежемесечна такса за поддръжка, което не беше харесано от съфорумец. Всъщност ако има добра планировка, наличие на паркинг и зелени площи, този комплекс може да постави началото на европейско управление на имотите. При което отпада гетоидния вид на сградит
        купувай си като искаш и ти харесва
        ''зад Централна гара''
        хихихих

        но по начина които го описваш
        май не купуваш ,а го рекламираш
        за продажба

        така ще си му и изсъхат ''зелените площи''
        ахахахахахах

        Коментар


        • Някой пробвал ли е FarmTogether https://farmtogether.com/

          Коментар


          • на сградите и входовете. Така че, може никак да не е лошо да се живее там.
            Партия была, есть и будет есть!

            Коментар


            • Вчера писах за новия строителен район зад Централна гара. Не е харесван и мненията за него са отрицателни. Но в статията прочетох, че ще се плаща ежемесечна такса за поддръжка, което не беше харесано от съфорумец. Всъщност ако има добра планировка, наличие на паркинг и зелени площи, този комплекс може да постави началото на европейско управление на имотите. При което отпада гетоидния вид на сградит
              Партия была, есть и будет есть!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                Ами и 6 пъти да се пусне линк на същата спатия отговора е НЕ, не е започнало.
                Но може и да започне скоро...С всеки изминал ден 2029 е по-близо :-))))
                Както се казва в покрайнините на Радомир, ду..е та лАже. Започнал е спада още лятото. Хората са ти го написали ,дори и от Инвестор. Ти се надай на ръст на сделки, казвам на ръст на сделки Защото едва ли те вълнува ръста на имоти

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                  гледам номчето е изписал много дълъг и обоснован пост за тенденцията в цените на имотиту.
                  това за мен веднага означава, че падащи или дори задържани цени няма да видим поне 3 години.
                  лоша работа.
                  То аз и цените на акциите смятам, че ще падат и то по-сериозно от на имотите в даден момент, значи по твоята логика, добре че съм натоварил повечко на няколко борси и следва да ми е през шперца дали ще расте имотиту. Няма вечен ръст, особено на пазара на НИ, щото не може да купиш цял имот за 5 К, нито половин може да вземеш, а акции може да придобиеш за много по-малки суми. Всички с по 10 апарта да станем, пак ще има спад, щото по 11 няма да ни трябват, а доходност от наеми няма да има, щото всички ще сме с много имоти.
                  Last edited by nomche; 25.09.2021, 10:10.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                    Номче, надявам се че всички сте добре...
                    Виж каква стана тя с имотиту....
                    Те не растат само в София, а и в целият свят включително и Виена. Та това дето е можело да се вземе тънко във Виена е можело...някога... Всъщност мерено номинално не в проценти ръста навсякъде в развитият свят е по-голям от София...Много по-голям. А там доходите растат по-бавно. Те.е. имотите са станали още по-недостъпни. Не че в София са достъпни напоследък....
                    Та няма да те опровергавам по точките макар, че лесно мога само ще напиша, че накрая вкарваш едно пожелателно нещо. Сериозен спад забрави да има мерен в пари в обозримо бъдеще. С темпото на ръста напоследък вероятно скоро / 2-3 години/ ще се стигне до застой или малка корекция и после застой. Застоя може и да е продължителен / 5+ години/ обаче ще е от луди нива / по-високи от настоящите/.
                    Не отричам че е скъпо в момента, но с пълна сила продължава липсата на алтернатива за кеша, лихвите са ниски и а строителите особено напоследък пълнят голяма гуша. Сигурно вече изплащат проект с половината продадени апарти.... Другата половина ще си ги държат....и продадат само когато имат зор за кеш / нов проект/, а нови проекти на добри места няма къде..../ Орландовци към момента не е от тях/
                    Благодаря, по-добре сме. Надявам се всичко при вас да е ОК също и пандемията да не се отрази сериозно на доходите, както си споменавал.
                    Разликата с на запад е, че там се печатат пари, тук печатането идва индиректно, а щом не е 1:1, то не може да се очаква и ръстът да е същия. С това, че доходите на запад изостават се съгласяваш с тезата ми, че емигрантите лека-полека излизат от пазара, щото тук имотите са вече по-скъпи от на запад, когато те не са могли да си купят, сега и тук няма да могат. Ръстът на доходите тук ще бъде застрашен от повишените потребителски цени и няма да дава възможност за нови купувачи. Алчността на строителите ще повиши предлагането, ще има застой, а може и отрезвяваща корекция. Тук повишителите си мислят, че всеки понижител чака нива като 2010-2014. Аз вероятно ще съм купил при нормална корекция, без да чакам срив, защото търся за лично ползване. Вчера додох един пример на приятел за имот в ливадите, верно на 500 м. от Южния парк - на самия Каблешков, но все пак в ливадите. Ще е готов след 2 години, а с включен в цената гараж излиза 2000 евра квадрата. Бях на ръба да ги дам тези пари, но се осъзнах с известно отрезвяващо странично мнение, което потърсих, че това е лудост. Лично, аз ще чакам да се отвори вторичния пазар, защото както сме коментирали, там където гледаме с теб за съжаление няма много място за ново строителство. Не мога да си представя, че за излизащите обяви има хиляди хора готови да дадат по половин милион лева. Не вярвам чак толкова много да сме забогатели.
                    Ти вероятно говориш за средна цена, аз говоря за цените в нашите квартали около Южния парк. За мен там нещата са изтървани и много далеч от реалността. Може евтинджоса да поскъпне, а нерално скъпото да върне малко, щото кандидат милионерите не са безброй. Това реално ще направи средната цена без промяна, но търсеното от мен ще стане по-реално. Такъв вариант също е възможен.
                    Last edited by nomche; 25.09.2021, 10:09.

                    Коментар


                    • гледам номчето е изписал много дълъг и обоснован пост за тенденцията в цените на имотиту.
                      това за мен веднага означава, че падащи или дори задържани цени няма да видим поне 3 години.
                      лоша работа.
                      препоръка е

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

                        Ще пробвам аз да отговора на болднатото. Голяма част от доводите на повишителите рано или късно се обръщат срещу тях.

                        Първо, подробно дискутираното демографско положение. Населението намалява. Работодателите вече алармират, че много работници се пенсионират, а далче по-малко влизат на пазара. Имаме повишена смъртност в Б-я, дали заради вируса, дали по естествен път от смяна на поколенията. Връщането на емигранти докато има локдаун на запад приключи, сега ще почне обратното движение, щото там мерките падат, а тук се водим с най-лоши показатели. За циганизацията да не говорим.
                        Второ, свършват купувачите. Ето и ти самия каза, хората около теб купили наскоро 2-3 апратамента, т.е. милионерите не са безкрайно число, че свестен апартамент под половин милион трудно се намира вече. Та тези твои познати едва ли в следващите 5-6 месеца ще натрупат още някой милион.
                        Трето, поскъпващите цени вече не позволяват на емигрантите да купуват апартаменти в София. Дискутирах тук как цени от преди 4-5 години във Виена за много по-добро от софийското качество, вече са "нормални" за елитни квартали в София. Ако един емигрант преди 4-5 одини не е можел да си купи на запад, днес вече и в София не може да си купи.
                        Четвърто, купилите заради нужда от разширяване на жилищното пространство поради локдауните скоро ще са се преместили в новите си апартаменти, някои купени на кредит и ще продават старите, за да приключат с кредитите. Това ще извади на пазара нови имоти. Повече предлагане води до спад на цените.
                        Пето, евтините кредити - кой могъл да вземе, вече е взел. Съмнявам се някой да взема заем за 2-3 апартамента колкото и да му е ниска лихвата. Вземат повечето купувачи за собствено жилище. Инвеститорите с банков заем съвсем ще намалеят, което ще редуцира купувачите. Разчитането за вечен ръст си е жива Понци схема.
                        Шесто, Купилите със заем собствено жилище вече или са с Акт 16 или скоро ще бъдат и наемателите ще станат по-малко. Възвращаемостта от наеми следва да спадне, а за някои имоти даже няма да има кой да ги вземе под наем. Нали кредитите са причина за ръста, всеки купува имот, значи кой ще плаща наем? Инвестиция без доходност и намаляло търсене води до...
                        Седмо. Чувал съм, че има доста играчи, които се включват инвестиционна на зелено, плащат няколко вноски и като наближи А16 продават. Такива имоти трябва все по-често да излизат на пазара предвид ръста на строителството последните години. Повече предлагане води до...
                        Осмо. Куцо, кьораво, сакато строи - от банкерки, през отявлени мутри, до патриот бизнесмените, че даже и до разни баничари дето разбират от строителство колкото да построят къща на дървото, за да има децата къде да си играят. Трудно се сещам за богаташ дето не инвестира в строежи. Завършват проект и почват нов, предлагането не спира да се увеличава, щото яка печалба има, затова се строи все повече, а повишеното предлагане води до...
                        Девето. Иде инфлация, онез от точка 4 и т.7 ще им е по-трудно да плащат лихви и главници, че разходите им за енергия, храна и т.н. предстоят да се вдигат, оставащият разполагаем доход вече няма да е същия. Наемателите намаляват заради т.5. Значи ще има и такива дето няма да могат да си плащат кредитите и на пазара ще излязат трудно обслужвани инвестиционни имоти.
                        Десето. Повишаването на цените на имотите около София е доказатество, че тез дето имат пари смятат, че да дадеш половин милион за апартамент в София е лудост пред алтернативата да си купиш/построиш къща. Вероятно всеки познава такива хора. Следователно милионерите от т2. вече намалят покупките на апартаменти.
                        Единадесето. Светът вече е различен, хоум офиса променя нещата. Повече хора ще предпочитат да се върнат в родните си места и да работят дистанционно. Примерно в един Бургас е къде по-добре да се отглеждат деца, отколкото в София и то не само в бебешка възраст. Класации на оценките от матурите след 7-ми клас показват няколко гимназии от провинциални градове в топ 10 на най-високите резултати, далеч пред немалко прехвалени софийски гимназии.
                        Дванадесето. Вече в САЩ се говори за намаляне на QE и ръст на лихвите за борба със заадаващата се инфлация. Изразът като пръдне Америка, се насираме в Европа не важи само за акциите, но и за инвестициите в имоти. Не е гаранция, че вдигането на лихвата за физически лица ще вдигне и лихвата на ДЦК-тата особено при възможността да се печатат пари и рефинансират държавни кредити.

                        Сигурно има и други доводи. Вероятно голяма част от тази дузина причини може да се обори по един или друг начин, но идеята е, че всеки довод за ръст с времето почва да действа с обратна тежест. То затова пазарите са циклични и след ръст следва застой и сериозен спад.
                        Номче, надявам се че всички сте добре...
                        Виж каква стана тя с имотиту....
                        Те не растат само в София, а и в целият свят включително и Виена. Та това дето е можело да се вземе тънко във Виена е можело...някога... Всъщност мерено номинално не в проценти ръста навсякъде в развитият свят е по-голям от София...Много по-голям. А там доходите растат по-бавно. Те.е. имотите са станали още по-недостъпни. Не че в София са достъпни напоследък....
                        Та няма да те опровергавам по точките макар, че лесно мога само ще напиша, че накрая вкарваш едно пожелателно нещо. Сериозен спад забрави да има мерен в пари в обозримо бъдеще. С темпото на ръста напоследък вероятно скоро / 2-3 години/ ще се стигне до застой или малка корекция и после застой. Застоя може и да е продължителен / 5+ години/ обаче ще е от луди нива / по-високи от настоящите/.
                        Не отричам че е скъпо в момента, но с пълна сила продължава липсата на алтернатива за кеша, лихвите са ниски и а строителите особено напоследък пълнят голяма гуша. Сигурно вече изплащат проект с половината продадени апарти.... Другата половина ще си ги държат....и продадат само когато имат зор за кеш / нов проект/, а нови проекти на добри места няма къде..../ Орландовци към момента не е от тях/

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
                          Започна ли поевтиняването на жилищата в София?

                          https://profit.bg/imoti/zapochna-li-...tata-v-sofiya/

                          АМА ...КАК ТАКА

                          НАЛИ до 2029 - САМО РЪСТ

                          какво ще си правят туглите закупилите 2020 и 2021
                          на върха на скъпите цени ,а ?
                          а тези набълбуканите с кредит - що ще правят
                          те зимъска - като БНБ високи лихви им наблъска
                          хихихихих

                          някой излъга ли народонаселението последните две години
                          и кой е той ?
                          КОЙ ?
                          Ами и 6 пъти да се пусне линк на същата спатия отговора е НЕ, не е започнало.
                          Но може и да започне скоро...С всеки изминал ден 2029 е по-близо :-))))

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

                            Аз няма какво да отричам - с нарастващата инфлация всички които имат някакъв кеш ще го разпределят/диверсифецират, като едно от местата където ще замине са имотите. Повечето предвидливи хора вече са ги вкарали там, сега остава редовия човек скатал някой лев да изкупи къде що е останал боклук. Аз го виждам с очите си това - хора наливат пари в по 2-3 апартамента около мен. И те не знаят какво ще ги правят но всичко живо се е хвърлило на имотите, и като ги питам за какво са им, повечето не могат да дадат конкретен отговор - ми да има за майка ми, за брат ми, за не знам си кой. Някой мислят и да ги дават под наем, с това предлагане ще видим как ще им се получи.
                            В този ред на мисли имотите ще свършат - не че няма да има нищо на пазара, просто няма да има нищо нормално дори по занижени стандарти.

                            Миналата година лятото и аз си мислех че имотите ще падат много, но се оказах в грешка. Сега може пък пак да съм в грешка и да се сринат, но не виждам от къде ще дойде срива.

                            Ти поради какви причини предполагаш че ще се срине пазара на НИ?
                            Ще пробвам аз да отговора на болднатото. Голяма част от доводите на повишителите рано или късно се обръщат срещу тях.

                            Първо, подробно дискутираното демографско положение. Населението намалява. Работодателите вече алармират, че много работници се пенсионират, а далче по-малко влизат на пазара. Имаме повишена смъртност в Б-я, дали заради вируса, дали по естествен път от смяна на поколенията. Връщането на емигранти докато има локдаун на запад приключи, сега ще почне обратното движение, щото там мерките падат, а тук се водим с най-лоши показатели. За циганизацията да не говорим.
                            Второ, свършват купувачите. Ето и ти самия каза, хората около теб купили наскоро 2-3 апратамента, т.е. милионерите не са безкрайно число, че свестен апартамент под половин милион трудно се намира вече. Та тези твои познати едва ли в следващите 5-6 месеца ще натрупат още някой милион.
                            Трето, поскъпващите цени вече не позволяват на емигрантите да купуват апартаменти в София. Дискутирах тук как цени от преди 4-5 години във Виена за много по-добро от софийското качество, вече са "нормални" за елитни квартали в София. Ако един емигрант преди 4-5 одини не е можел да си купи на запад, днес вече и в София не може да си купи.
                            Четвърто, купилите заради нужда от разширяване на жилищното пространство поради локдауните скоро ще са се преместили в новите си апартаменти, някои купени на кредит и ще продават старите, за да приключат с кредитите. Това ще извади на пазара нови имоти. Повече предлагане води до спад на цените.
                            Пето, евтините кредити - кой могъл да вземе, вече е взел. Съмнявам се някой да взема заем за 2-3 апартамента колкото и да му е ниска лихвата. Вземат повечето купувачи за собствено жилище. Инвеститорите с банков заем съвсем ще намалеят, което ще редуцира купувачите. Разчитането за вечен ръст си е жива Понци схема.
                            Шесто, Купилите със заем собствено жилище вече или са с Акт 16 или скоро ще бъдат и наемателите ще станат по-малко. Възвращаемостта от наеми следва да спадне, а за някои имоти даже няма да има кой да ги вземе под наем. Нали кредитите са причина за ръста, всеки купува имот, значи кой ще плаща наем? Инвестиция без доходност и намаляло търсене води до...
                            Седмо. Чувал съм, че има доста играчи, които се включват инвестиционна на зелено, плащат няколко вноски и като наближи А16 продават. Такива имоти трябва все по-често да излизат на пазара предвид ръста на строителството последните години. Повече предлагане води до...
                            Осмо. Куцо, кьораво, сакато строи - от банкерки, през отявлени мутри, до патриот бизнесмените, че даже и до разни баничари дето разбират от строителство колкото да построят къща на дървото, за да има децата къде да си играят. Трудно се сещам за богаташ дето не инвестира в строежи. Завършват проект и почват нов, предлагането не спира да се увеличава, щото яка печалба има, затова се строи все повече, а повишеното предлагане води до...
                            Девето. Иде инфлация, онез от точка 4 и т.7 ще им е по-трудно да плащат лихви и главници, че разходите им за енергия, храна и т.н. предстоят да се вдигат, оставащият разполагаем доход вече няма да е същия. Наемателите намаляват заради т.5. Значи ще има и такива дето няма да могат да си плащат кредитите и на пазара ще излязат трудно обслужвани инвестиционни имоти.
                            Десето. Повишаването на цените на имотите около София е доказатество, че тез дето имат пари смятат, че да дадеш половин милион за апартамент в София е лудост пред алтернативата да си купиш/построиш къща. Вероятно всеки познава такива хора. Следователно милионерите от т2. вече намалят покупките на апартаменти.
                            Единадесето. Светът вече е различен, хоум офиса променя нещата. Повече хора ще предпочитат да се върнат в родните си места и да работят дистанционно. Примерно в един Бургас е къде по-добре да се отглеждат деца, отколкото в София и то не само в бебешка възраст. Класации на оценките от матурите след 7-ми клас показват няколко гимназии от провинциални градове в топ 10 на най-високите резултати, далеч пред немалко прехвалени софийски гимназии.
                            Дванадесето. Вече в САЩ се говори за намаляне на QE и ръст на лихвите за борба със заадаващата се инфлация. Изразът като пръдне Америка, се насираме в Европа не важи само за акциите, но и за инвестициите в имоти. Не е гаранция, че вдигането на лихвата за физически лица ще вдигне и лихвата на ДЦК-тата особено при възможността да се печатат пари и рефинансират държавни кредити.

                            Сигурно има и други доводи. Вероятно голяма част от тази дузина причини може да се обори по един или друг начин, но идеята е, че всеки довод за ръст с времето почва да действа с обратна тежест. То затова пазарите са циклични и след ръст следва застой и сериозен спад.
                            Last edited by nomche; 25.09.2021, 09:09.

                            Коментар


                            • Започна ли поевтиняването на жилищата в София?

                              https://profit.bg/imoti/zapochna-li-...tata-v-sofiya/

                              АМА ...КАК ТАКА

                              НАЛИ до 2029 - САМО РЪСТ

                              какво ще си правят туглите закупилите 2020 и 2021
                              на върха на скъпите цени ,а ?
                              а тези набълбуканите с кредит - що ще правят
                              те зимъска - като БНБ високи лихви им наблъска
                              хихихихих

                              някой излъга ли народонаселението последните две години
                              и кой е той ?
                              КОЙ ?

                              Коментар


                              • Жилищата в София започнаха да поевтиняват

                                https://money.bg/property/zhilishtat...vtinyavat.html

                                ахахахахахаахахахахаахахахаха

                                АМА КАК ТАКА
                                хихихи

                                Коментар

                                Working...
                                X