Първоначално изпратено от BobyB
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЗастоят бавно, но неизбежно идва:
Вече има спад в активността на пазара на имоти и дори отказ от вече уредени с банка кредити за покупка на жилище. За такива случаи потвърдиха и от Пощенска банка по време на конференцията, както и за увеличена цена на вече договорен имот.
https://www.dnevnik.bg/biznes/2022/0...home_NaiNovoto
И друго интересно (ако им е вярна статистиката):
За момента в асоциацията оценяват достъпността на жилищата като тази от 1986 г., като с една средна заплата за София може да се купят 0.8 кв.м жилищна площ.
Съвсем неотдавна с 1 заплата се купуваше 1 кв.м. и се твърдеше, че това е справедливата цена!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЗастоят бавно, но неизбежно идва:
Вече има спад в активността на пазара на имоти и дори отказ от вече уредени с банка кредити за покупка на жилище. За такива случаи потвърдиха и от Пощенска банка по време на конференцията, както и за увеличена цена на вече договорен имот.
За момента в асоциацията оценяват достъпността на жилищата като тази от 1986 г., като с една средна заплата за София може да се купят 0.8 кв.м жилищна площ.
Съвсем неотдавна с 1 заплата се купуваше 1 кв.м. и се твърдеше, че това е справедливата цена!
Коментар
-
Застоят бавно, но неизбежно идва:
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз ползвам тези:
https://www.rheingold-edelmetall.com/
0,5% годишно е таксата за трезора. Стои в трезори в Швейцария и Лихтенщайн. Когато поискаш може да ти го доставят и и физически до България, макар че едва ли бих се възползвал. Досега не съм имал проблеми. Нещо като банкова сметка, само че обезпечена с физически метал. Няма нищо общо с CFD. Ако посредникът фалира, металът си е твой.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАхахаха...... ама наистина сте ми много забавни!
Особено Песимиста.
Как се мята в опит да открие неоткриеваемото... да изобрети перпетуум мобилето.
Да се подсигури на 100% при условие, че такова нещо няма как да съществува!
То ако имаше такова място - всички щяха там да си набиват парите.
p.s.
Трябва да търсиш не просто друга държава, а друга планета / галактика. Там да си складираш алтъните! Щото когато Андромеда и Млечния път се сблъскат Слънцето вероятно ще е червен гигант, който ще погълне Земята! Поне това сочат до момента всички компютърни симулации на НАСА!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Да това теоретично не е лош вариант... предполагам. Как е в реалността не знам. Не съм се интересувал.
https://www.rheingold-edelmetall.com/
0,5% годишно е таксата за трезора. Стои в трезори в Швейцария и Лихтенщайн. Когато поискаш може да ти го доставят и и физически до България, макар че едва ли бих се възползвал. Досега не съм имал проблеми. Нещо като банкова сметка, само че обезпечена с физически метал. Няма нищо общо с CFD. Ако посредникът фалира, металът си е твой.
Коментар
-
Ахахаха...... ама наистина сте ми много забавни!
Особено Песимиста.
Как се мята в опит да открие неоткриеваемото... да изобрети перпетуум мобилето.
Да се подсигури на 100% при условие, че такова нещо няма как да съществува!
То ако имаше такова място - всички щяха там да си набиват парите.
p.s.
Трябва да търсиш не просто друга държава, а друга планета / галактика. Там да си складираш алтъните! Щото когато Андромеда и Млечния път се сблъскат Слънцето вероятно ще е червен гигант, който ще погълне Земята! Поне това сочат до момента всички компютърни симулации на НАСА!
Last edited by Julius_BG; 28.03.2022, 14:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПа провери Общинска банка, дадох ти линковете.
Ако не - наеми си охрана.
Съвсем да привлечеш внимание.
Знам че съм консерва, ама не ме грабва жълтият койн и тва си е :-).... предубеден съм :-)
Коментар
-
Има и варианти да го купиш извън БГ и да ти го складират на място срещу скромна сума. Поради липса на доставка не се дължи и ДДС за белите метали, например Иридий и подобни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЕми не си намерил. От БНБ не може да си купя , нито сейф да наема. Та пак опираме до трамвайте и сакче с милион в него :-)
Знаех си че ме буташ да си купя виртуално с договор за разлика = азарт :-) Можеше направо да го напишеш....:-)
Ако не - наеми си охрана.
Съвсем да привлечеш внимание.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156
Вече на много малко места зидат тухлени гробове, слагат плоча отгоре. Пускат та у калната дупка и мятат камъни отгоре.
Пиши завещание да не те изпратят децата кат куче ....
Нема да живея вечно и ич не ми дреме как ще ме закопат или изпратят или пък после дали някой ще ме помни....
Това за което ми дреме е да има къде след мен да се подслонят чаветата....по-скоро внуците де....и правнуците....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Еми не си намерил. От БНБ не може да си купя , нито сейф да наема. Та пак опираме до трамвайте и сакче с милион в него :-)
Знаех си че ме буташ да си купя виртуално с договор за разлика = азарт :-) Можеше направо да го напишеш....:-)Last edited by ejonny2376; 28.03.2022, 14:11.
Коментар
-
Принципно шансът да разбият точно твоя трезор, да оберат твоята клетка и да останеш на сухо е колкото сградата ново строителство да ти падне на главата. Рискове има навсякъде и ако само ще трепериш да не те оберат, по-добре да не си жив.
Впрочем: Имотната мафия не е за подценяване. Могат да ти продадат апартаментите без да усетиш - случаи такива достатъчно. Изобщо ама изобщо не си защитен, след като всички лични данни са в имотния регистър, всеки може да си вади преписки от нотариалните ти актове и пр. Едно фалшиво пълномощно и един подкупен нотариус, една-две покупко-продажби в кратък срок и имотът ти замина - не може да те спаси ни съд, ни нищо.
Имам активирано смс известяване. Не знам дали би помогнало много при професионалисти....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Е то ТИ беше тръгнал да се размяташ по трамваите със злато за 200К евро!
Да те цитирам ли?
Предложих ти схема - пак си недоволен (па цената, па непроследимостта....)
Ми те и с имота могат да те извъртят - с техен нотариус!
Да не мислиш, че си 100% защитен.
Ти пръв отвори дума за злато колкото лукс апарт, намерих ли ти схема - намерих ти!
Твойта работа - ем боли, ем сърби!
Еми с предубедени хора като тебе нормален разговор трудно става.
Знаех си че ме буташ да си купя виртуално с договор за разлика = азарт :-) Можеше направо да го напишеш....:-)
Коментар
Коментар