If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не играя комар от много време макар и да се издържах от него по време на гимназията.....:-)
Освен това не съм съгласен с мерната ти единица защото този в Свобода спрямо някои неща е на загуба, но спрямо други е ок....
В момента цените са много високи и не знам какво ще се случи нататък, но се надявам да има отрезвяване .... Аз въпреки всичко мисля че ще взема още нещо / по-малкото зло/ , ако ми попадне такова което ми харесва ..... И да, осъзнавам че може да е върха... и дори да има после спад 10-20% ще го преживея защото спокойствието да разкарам кеша си заслужава тази цена....
Всеки решава за себе си кое е най-добро :-)
не си съгласен с мерната единица “покупателна сила” ,нали разбираш ,че тук разговора проключва !10-20% надолу? напоследък циркаджийските ни изказвания са в унисон с килнерството !
пазара преграва мн сериозно ,не можеш да го отречеш ! тоя дето купи в свобода на върха е на загуба мн сериозна !!! тия дето купуват сега ,ще ядЪт големия ,можем да се обзаложим !
ПП говорих с днес със съученик мебелист. коментара му е ,че има стопиране на поръчки при новите цени ! това при това едарно изкупуване на коптори !!!
Не играя комар от много време макар и да се издържах от него по време на гимназията.....:-)
Освен това не съм съгласен с мерната ти единица защото този в Свобода спрямо някои неща е на загуба, но спрямо други е ок....
В момента цените са много високи и не знам какво ще се случи нататък, но се надявам да има отрезвяване .... Аз въпреки всичко мисля че ще взема още нещо / по-малкото зло/ , ако ми попадне такова което ми харесва ..... И да, осъзнавам че може да е върха... и дори да има после спад 10-20% ще го преживея защото спокойствието да разкарам кеша си заслужава тази цена....
Всеки решава за себе си кое е най-добро :-)
Няма как да ме убедиш, защото опита ми доказва точно обратното!
Прост пример - предната ми кола я разкарах февруари 2020.
Бях тръгнал да я сменям - и точно тогава удариха пандемията, затвориха всичко!
Веднага ми стана ясно какво предстои - че това няма да свърши за 1-2 мес. както се говореше. Затова и не бързах със смяната, само щяха да ѝ вървят ГО, винетки, данъци... изчаках цели 6 мес., проучих модела, който ми трябваше, цените през това време се СВЛЯКОХА (и не само тук, но и в чужбина) и есента 2020 си докарах джипа от Швейцария. Ако го бях поръчал от тук - щях да чакам година. Цялата минала 2021 приятели ме врънкаха да им го продам, при това на по-висока цена, отколкото го бях взел (знаеш, че всички коли също поскъпнаха - и нови, и 2-ра ръка, къде заради чипове, къде заради друго)! Тъй че не ми обяснявай.
p.s.
И да те уверя - моделите, които се правят за швейцарския пазар нямат нищо общо с останалите автомобили дори от СЪЩАТА марка! Такъв кеф да шофирам, както ми е последните 2 год. не помня някога да е било! Без значение офроуд или магистрала........
Когато става дума за 1-во жилище - винаги е кофти, когато нуждата да купуваш не съвпадне с цикъла!
Но когато купуваш не за живеене, а инвестиция - си просто длъжен да следваш цикъла.
Чудесен пример с колите ама там не става въпрос за цикъл, а за форсмажор. аналогичен форсмажор при имотите би било да изригне вулкана на Витоша :-).
Иначе има разбира се цикли и при тях, които не са обусловени от наличността на кеш или кредит в купувачите. Например задоволяване на по-голямата част от нуждите, свръхстроителство което ще поеме търсенето и го надмине, впоследствие когато търсенето е инвестиционно и се окаже , че е объркано и някой тръгне да чисти заедно със свръхстроителството може да прекърши много бързо устрема..
Но накрая се стига до по-малкото зло.... И тогава може да се окаже , че непотребната тухла е по-добро от други надценени неща....:-)..
Циклите нема, ама парите има да свършват. Като си в сгоден цикълен момент те липсват....:-)
Нема как Ем да имаш парЕ , Ем цикъла да е сгоден.... :-)
Тук сега изглежда как Дури е направила яката сделка 2000 година за 55К доларес, ама се пропуска частта, че тогава толкова са имали 0.1% от хората у нас...., ако не и по-малко.....
пазара преграва мн сериозно ,не можеш да го отречеш ! тоя дето купи в свобода на върха е на загуба мн сериозна !!! тия дето купуват сега ,ще ядЪт големия ,можем да се обзаложим !
ПП говорих с днес със съученик мебелист. коментара му е ,че има стопиране на поръчки при новите цени ! това при това ударно изкупуване на коптори !!!
Циклите нема, ама парите има да свършват. Като си в сгоден цикълен момент те липсват....:-)
Няма как да ме убедиш, защото опита ми доказва точно обратното!
Когато става дума за 1-во жилище - винаги е кофти, когато нуждата да купуваш не съвпадне с цикъла!
Но когато купуваш не за живеене, а инвестиция - си просто длъжен да следваш цикъла.
Получих приятелски огън от Евго,сега обмислям снемане на доверието.Явно и той е повишител,играе двойна игра .Не го очаквах,точно от него
Кавръков, ама никой не те напада ! Сам трябва да си извадиш поука от грешките си за Бога. Когато започна да рутиш цените дори и аз ти търсих оферти за апартамент. Помня, че бях намерила един ново строителство за 37000 евро и ти ме нахока, че не бил в К. село ,а в Суха река, че даже ме нарече и брокерка. Какво да говорим днес за тези пари ще си щастлив да намериш двустаен и в Суха река и в Люлин, дори !
Не ти ги пиша тези неща да се зяждам с теб да знаеш, а да те накарам сам да си дадеш сметка, че с гол инат апартамент не се купува.
Харесах. Така си е. Точно преди освобождението сме били 2 милиона. Малко след него 3. И до 4 да паднем след 30 години (като ирландците още 2000-та), тъкмо ще ни е просторно. Само не се заблуждавайте за излишъка на сграден фонд. Има дефицит, а не излишък. Набутали сме се по 3 поколения под един покрив. Много повече от средното за ЕС. Живеем на много малка квадратура на глава от населението. Много по-малко от средното за ЕС. Стоим при мама твърде дълго. Много повече от средното за ЕС. Това е псевдо излишък. С "догонването" на средното за ЕС ще имаме дефицит на НИ. Въпреки демографията. Освен това и сградите стареят. през 2050-та кой ще иска да си купи 100 годишен панел... А панелите в момента са 40% от сградния ни фонд. Друго - живеем на земетръсна зона. Не е въпросът дали, а кога. За дълъг период от време е неизбежно и ще ни ожъне. Говорим за загуба на "сграден фонд" от порядък 5 - 10 - 15%. А всъщност керпич, който само вдига средното! Няма излишък. Има дефицит на НИ.
Това знаеш ли от колко години им го обяснявам, ама не вдяват....:-)
Не вдяват и за най-забавната част - демографията.... всъщност води до поскъпване на имотите.....:-) свързана със застаряването на населението води до липса на строители.....Кой ще строи нови жилища ? Баба Пена на 67 години ще строи небостъргача на Артекс та да живее там последните и 20 години.....щото панела и хлебарките са почнали да го отбягват :-)
Само гледай мача в близките десетилетия :-)
Исках само да кажа че деемографията не е само въпрос на раждания.Големият демограф казва кой къде ще живее...А и защо трябва на нашата земя да живее много народ?Това че има алчни индивиди си е техен проблем.Колкото по малко хора толкова повече ресурси за тях.
Харесах. Така си е. Точно преди освобождението сме били 2 милиона. Малко след него 3. И до 4 да паднем след 30 години (като ирландците още 2000-та), тъкмо ще ни е просторно. Само не се заблуждавайте за излишъка на сграден фонд. Има дефицит, а не излишък. Набутали сме се по 3 поколения под един покрив. Много повече от средното за ЕС. Живеем на много малка квадратура на глава от населението. Много по-малко от средното за ЕС. Стоим при мама твърде дълго. Много повече от средното за ЕС. Това е псевдо излишък. С "догонването" на средното за ЕС ще имаме дефицит на НИ. Въпреки демографията. Освен това и сградите стареят. през 2050-та кой ще иска да си купи 100 годишен панел... А панелите в момента са 40% от сградния ни фонд. Друго - живеем на земетръсна зона. Не е въпросът дали, а кога. За дълъг период от време е неизбежно и ще ни ожъне. Говорим за загуба на "сграден фонд" от порядък 5 - 10 - 15%. А всъщност керпич, който само вдига средното! Няма излишък. Има дефицит на НИ.
А, да бе - брокерските мантри..... сякаш ливадите у шопско няма накъде да се разрастват?!?
Същата песен с изпуснатия влак я пригласяха и 2007!
Циклите нЕма да свършат.
Тук сега изглежда как Дури е направила яката сделка 2000 година за 55К доларес, ама се пропуска частта, че тогава толкова са имали 0.1% от хората у нас...., ако не и по-малко.....
И аз смятам, че изпусна шанса за апарт. Освен това много се радваше, че е познал датата на началото на кризата (пандемията) и беше в еуфория по едно време - бил като "Нострадамус".
Ти какво смяташ и какво е всъщност са две отделни неща ,това което съм познал е факт и пред фактите и боговете мълчат .
Коментар