Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеМного просто, ако дигнат пенсиите с 21%, тези доходи ще изпреварят официалната инфлация:
https://www.standartnews.com/balgari...li-492800.html
И стига с тая производителност да се повтаря като папагалите от ИПИ. Румънците каква производителност имаха, като вдигнаха заплатите двойно наведнъж
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Много приказки, много глупотевини. Погледни статистиката, инфлацията вдигна и цените и заплатите. И пак така ще продължава.
Визирам колко било добре да се тегли кредит сега да се купи (ако че дебело) и като дойде яката инфлация и се обезценят парите с една две три заплати да се изплати.
Така се развиха нещата след виденовата зима и много хора си го представят този сценарии като единствено възможен. Уви обаче в повечето случаи се минава през схемата инфлацията катери, ЦБ я бори с лихви, доходите изостават, кредитите стават все по-трудно обслужваеми, бизнеса буксува и не може да расте и плаща , започват фалити, започват прибиране на ипотеки.
Големият процент живеещи под наем в 'развития запад' по чийто път вървим не е случайност, а продукт на поредица от подобни кризи, когато кредитора си 'взима своето с лихвите'.
При парите на депозит или общо казано кеш-а - играта е друга. Там загуба за държащият ги има и колкото по-рано ЦБ подгони инфлацията с лихви толкова по-скоро тази загуба спира да е такава и има възможност да се печели. Уви и там нещата не стават както искат спестителите. Първо са обрани те, а после кредитополучателите... обикновено така се развива при дебели кризи без хиперинфалция и ресет.
лесно няма!това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Колежке, инфлацията е обезценяване на парите , което води до повишаването на цените. Цените не качват производителността, може да притискат доходите да растат до мин приемливи нива, но не качват производителността и покупателната способност. Права сте че има елемент на "понякога", но това е , че доходите ПОНЯКОГА растат заради инфлацията за да се опитат да я догонят. Никога не успяват ако няма инвестиции и повишаване на производителността. Има вариант дори и при инфлация доходите да паднат в абсолютна стойност. Растежа на доходите обаче, ако се случи, винаги води до обезценяване на парите, а обезценяването на парите е какво .... ? Така , че дори да има някаква неочаквана флуктуация нагоре в покупателната способност заради наливането на стимули , това ше качи допълнително инфлацията и тя ше остане водеша. Покупателната способност и стандарта на живот зависят от производителността и не се качват от увеличаването на наличните пари на пазара.
Ако не сте съгласна , аз ше се съглася с Вас за да избегна размиването на основния въпрос. Та може ли по темата ? Какво има в София , което да качи производителността и доходите ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеТва къде щото по Плевенско за такива цени нямам спомен
В Добруджа имаше по 80-100лв декара - същите ниви,които в момента за по 3000
Имам познат, който в Южна България изкупи 15К декара на цени под 100 лв - точно в периода след виденовата зима и преди 2002-4.
Тогава земеделието и земята въобще ми бяха доста далечни като идея....ако се бях запалил тогава сигурно и за щях да имам 1-2 хиляди декара, но няма какво да се нерви човек за пропуснати ползи и трябва да се гледа напред.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение1997 ренти нямаше, защото никой не ги плащаше. Декар земя вървеше 80-100 лв, ако намериш изобщо някой да я купи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеМного просто, ако дигнат пенсиите с 21%, тези доходи ще изпреварят официалната инфлация:
И стига с тая производителност да се повтаря като папагалите от ИПИ. Румънците каква производителност имаха, като вдигнаха заплатите двойно наведнъж
- 1 like
Коментар
-
Не съм сигурен , че с повишението, което обмислят пенсионерите ще хукнат да пазаруват имоти.
Коментар
-
Много просто, ако дигнат пенсиите с 21%, тези доходи ще изпреварят официалната инфлация:
Коментар
-
Пропускам своеволните допускания и прогнози. Инфлацията КАЧВА заплащането и цените. Понякога второто изпреварва първото, понякога обратното.
Ако не сте съгласна , аз ше се съглася с Вас за да избегна размиването на основния въпрос. Та може ли по темата ? Какво има в София , което да качи производителността и доходите ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пропускам своеволните допускания и прогнози. Инфлацията КАЧВА заплащането и цените. Понякога второто изпреварва първото, понякога обратното.Ми не, дохода може да ти се вдигне от работодателя, но инак инфлацията номинално само го СВАЛЯ
Last edited by redcretin; 15.05.2022, 20:38.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеДругия въпрос е за София. Какво качва заплашането в София ?
Всъщност, надявам се не броите инфлацията като повишител на доходите зашото ифлацията ВИНАГИ сваля покупателната способност
- 3 Харесвания
Коментар
-
Кои са "големите пари", милиарди ли? Нямам такива цели. Достатъчно ми е да се чувствам бял човек - да имам хубаво жилище, да не лишавам себе си и семейството си от почивки, екскурзии по Европа и света, концерти, ресторанти. И естествено да не мизерствам на едната пенсия на старини.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Така е приятел.Аз като започнах да си строя апартамента в Плевен нямах никакви пари ходех си из двора и си говорех сам откъде пари.Моите родители нямаха а тези на жена ми не зная никога не съм искал нещо от тях нито съм разчитал да ми дават.Но вдигнаха заплатите аз работех много и нещата се подредиха.
един човек бил много беден, ама много. нямало какво да яде и просел за да не умре от глад.
но и нищо друго не правел освен да се мести със сянката на дървото и да се моли на господ да му помогне.
един ден господ не издържал и му викнал измежду облаците
абе, бастиун! продъни ми ушите. ама как да ти помогна, като ти нищо не правиш?! поне едно тото да беше пуснАлпрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар