Първоначално изпратено от Laconic
Разгледай мнение
Въпрос на няколко месеца е да разберем дали няма минат още веднъж през дране на кредитополучателите вместо да скачат на печатане и ресет.
Напънат ли лихвите и тръгнат ли фалити е ясно, че сме се разминали от японския сценарии и ще се придобиват активи купени на кредит.
Много анализатори отхвърлят възможността да има шоково вдигане на лихвите по кредитите и дране на ипотекари, бизнес и въобще консуматори. Мантрата, че оттук само нагоре и напред с умерен темп на инфлация все още си върви и се счита, че 2008-ма няма как да се случи през 2022-ра и този път ще е различно и който е със скъп имот на кредит е на далавера. Аз лично все още съм на кантар каква мизерия да очакваме. От една страна инфлацията разби вратата, но от друга хиперинфлацията би закопала запада като финансова акула и основен потребител на ресурси и блага.
Ако печатат и наливат ще пуснат хиперинфлацията да вилнее, а тогава господари ще бъдат тези с активи за производство на храна, вода и енергия. Никой от развития запад не иска да пусне Изтока + Русия да си разиграва магарето по планетата - та си мисля, че почват да им увират главите, че една рецесия и депресия, но при запазено господство на долар-а ще държи положението с ползвателите на благата...
Коментар