[QUOTE=Dury;n3926002]
Аз не говоря за БГ данъци. Тук ше платя 30% данък върху парите оът продажбата в България , което обезмисля продажбата. Това дори не е водещото. Отношенията във фамилията ми харестват каквито са сега и не искам да се променят. Мисля , че си добронамерена и се опитваш да ми помогнеш. Благодаря ти, оценявам това, но наистина не търся съвет в тази област. По-скоро се опитвам да разбера зашо има такова разминаване между моите очаквания за цени в София и това което чета във форума. На няколко пъти поствах някакви сметки, може и бакалски да са и супер опростени и грешни, но все пак бяха някакви цифри. Като изключим теб и няколко други колеги, голямата част от отговорите са меко казано смайваши. Сякаш София е единственото място на света, сметките не вашат, или взимаш нещо при каквито и да е условия или си прецакан. Аз гледах за жилише в София защото смятах че заради лошото качество на живот, цените ще са сравнително ниски. За мен София би била приемлива зашото някои от негативите не ме касаят (образование , детски градини, нисък стандарт) а за други бих намерил начин да ги заобиколя. Например със сигурност няма да живея там през зимата. Ако поради някаква неразбираема (за мен) причина цените не са много по-ниски, няма смисъл да ходя в София и да търся начин да заобикалям негативите. Мога да отида в друг съпоставим като цени град с по-добро качество на живот. Просто на София единственото и предимство би била ниската цена и ако я няма, няма причини да се набутвам там. Споменах Румъния като пример , че дори когато се касае за ниски такси, където опциите са по-малобройни, има алтернативи. В Ръмъния също има ставки по 10% и ако България вдигне данъците (което ше бъде аналог на високите цени в София) просто ше загуби.
Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Коментар