If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мисля, че настъпи един момент, в който съотношението кредит-депозит, който близо 10 години беше под 100%, т.е. имаше повече депозити, отколкото кредити, в момента е 103 процента, което означава, че събраните на местно ниво депозити вече са раздадени като кредити“, отбеляза Левон Хампарцумян.
Той добави, че очаква плавно вдигане на лихвения процент.
Не си в час, а имаш претенции! В САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания, Китай вече е пазар на купувача.
Прогнозата е за София, а годината 2022! Коли и дрехи не съм чел да обсъждате!
Пазарът на купувача викаш. Отива купувача и каквато цена предложи, веднага му се продава. Големи сте, комици, честно.
Вместо да висите тука, бачкайте, че хората купиха, изплатиха и пак купиха, пък вий рутите цените в интернетя.
В краен случай се примирете, че имотите станаха недостъпни и никога няма да имате такива. Както казва Сорос, или който там, не притежавайте нищо и бъдете щастливи! За какво са ви кофтори разни, друго е под наем и да стискаш кеша, който до края на годината ще е -30. За повечето подозирам, че и кеш нямат, така че са съвсем хепи!
Точно така, графиката ясно показва, че цените през януари са спаднали с +10.4%, февруари са спаднали с +11.3%, март са спаднали с +9.8%. И аз това прогнозирах за цените в София - през 2022 година ще спаднат с +16%! Бензина и той е поевтинял от началото на годината с +25%.
Гледаме в различни посоки, ти гледаш назад, а аз напред!
От графиката е видно, че от Януари са в спад, а сега е Май и положението върви към плачевно! Купонът свърши, опичайте си акъла, за да не плащате цял живот!
Точно така, графиката ясно показва, че цените през януари са спаднали с +10.4%, февруари са спаднали с +11.3%, март са спаднали с +9.8%. И аз това прогнозирах за цените в София - през 2022 година ще спаднат с +16%! Бензина и той е поевтинял от началото на годината с +25%.
От графиката е видно, че от Януари са в спад, а сега е Май и положението върви към плачевно! Купонът свърши, опичайте си акъла, за да не плащате цял живот!
Доста матрял ще изквичи на умряло,и най-вече тези с БГ коптори
Относно цените - отрезвяване ще има! Но ако все още има хора, които си мислят, че 40-годишните люлински панели по 1600+ евра с украинско кюмбе в средата на хола /даващо енергийна независимост срещу Путин/ са перфектната защита срещу инфлация......... значи напълно си заслужават "чисто новия" 40-годишен панел!
p.s. Сещате се, сега не ми се рови за обявата.
Добро утро,
панелното строителство (това от 80-те години) не е толкова лошо. Като се преработи и осъвремени апартамента, получаваш голяма площ с много добре проектирани помещения, няма чупки, няма тесни стаички. И до скоро не беше скъпо.
Навремето са ги давали трудно и за много пари. Ситуацията днес ми прилича на 2008 г. - купувайте, че не останаха, при значително по-голяма покупателна способност от тогава.
Аз съм купувал през 2008г, тогава бях на 29г, сам, без помощ (Беше ми мечта и шапнах възрастните ни роднини, които много се зарадваха. И тези неща дето казват.......че вървели с апартамента, да знаете, че не е вярно. Просто една инвестиция и покупка.). Бях се сетил още през 2005г., но нашите не ми помогнаха и ме спираха, можех да купя нещо изгодно тогава. Те са с лоша финансова култура и имат 2 изпуснати момента за апартаменти, въпреки че имат други успешни покупки, така че не бива да съм недоволен.
Не си в час, а имаш претенции! В САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания, Китай вече е пазар на купувача.
Баси колко си конкретен! Как ще оценим дали пазарът е "на купувача"? И къде ще бъде това, в САЩ, в Китай или в София? И за коя стока, апартаменти, употребявани автомобили или кашкавал?
"Цените на имотите няма да растат повече. Няма и да паднат, или поне до края на тази година"
Това коя фаза на балона беше?
Между другото изказването ѝ е много точно! Но не всеки би го разчел правилно!
"Няма и да паднат, или поне до края на тази година"
Точно така - това е бавен, тежък и инертен пазар и до края на годината може и да не паднат!
(освен за продавачите много на зор)
Но това вече няма да важи за следващата година.
Любимата ми фаза е т. нар. "фалшиво плато". Това е моментът на застой, в който повечето още не могат да се ориентират накъде ще поемат цените. Едните /най-инертните елементи/ все още чакат ръст, в другите почва леко да се прокрадва уплаха, но накрая си стискат ръцете, че само нискокачественото ще пада, докато висококачественото ще расте, като всеки тайничко си мисли, че неговото е качествено, а на съседа - не!
Следващата фаза се характеризира с мантрата за "необходимостта от здравословна корекция във всички сегменти"...
"Цените на имотите няма да растат повече. Няма и да паднат, или поне до края на тази година"
Това коя фаза на балона беше? Тук май са две! Изглежда, че много бързо ще се развият събитията.
Бонке, правя прогноза: "Пазар на купувача" още на Бъдни вечер, очаквайте подаръците по Коледа!
Баси колко си конкретен! Как ще оценим дали пазарът е "на купувача"? И къде ще бъде това, в САЩ, в Китай или в София? И за коя стока, апартаменти, употребявани автомобили или кашкавал?
Относно цените - отрезвяване ще има! Но ако все още има хора, които си мислят, че 40-годишните люлински панели по 1600+ евра с украинско кюмбе в средата на хола /даващо енергийна независимост срещу Путин/ са перфектната защита срещу инфлация......... значи напълно си заслужават "чисто новия" 40-годишен панел!
Коментар