IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Как да си спася парите, какво да правя?
    Отиваш да протестираш и агитираш за анти-инфлационни протести. И гласуваш за възраждане.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

САЩ ще се оправят. Ама в България как? Ей сега ще дойде специалиста по всичко да ти каже как тя ценовата стабилност БНБ-то я разбира спрямо еврото, не спрямо кошницата както е навсякъде по света. Киро-инфлацията даже през ум не му минава че има отговорности по тая тема, но и го е срам да посочва виновни, изобщо никой не е по закон отговорен за инфлацията в България. Ще стоят и ще чакат още малко. Паниката тръгна. По морето цените са отчайващи вече. Всяка седмица сменят менютата в ресторантите. Всичко е дописвано с химикал, задраскано, изтрито и пренаписано. От ден за ден.
      Как да си спася парите, какво да правя?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
        Тя играта е ясна...

Ето го и втория андрешко /адролчо/ се появи. Неслучайно казах, че не обичам да споделям лична информация, но в случая е дори още по-забавно, защото очевидно ме бърка с друг човек.

Но с напредването на фазите така става - изнервеността расте, а вестоносецът се явява смъртен враг!
        Така е не е добре,вестоносците на ниските цени и обезценяващите се жилища не са добре приети.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
          https://www.investor.bg/novini/130/a...sloven-354390/

Федералния резерв на Съединените Американски щати е непоклатим !!

Фед: Ангажиментът ни за възстановяване на ценовата стабилност е „безусловен“ Инфлацията създава значителни трудности, особено за онези хора, които имат по-скромни възможности да покрият увеличаващите се разходи, предупреждава регулаторът
          САЩ ще се оправят. Ама в България как? Ей сега ще дойде специалиста по всичко да ти каже как тя ценовата стабилност БНБ-то я разбира спрямо еврото, не спрямо кошницата както е навсякъде по света. Киро-инфлацията даже през ум не му минава че има отговорности по тая тема, но и го е срам да посочва виновни, изобщо никой не е по закон отговорен за инфлацията в България. Ще стоят и ще чакат още малко. Паниката тръгна. По морето цените са отчайващи вече. Всяка седмица сменят менютата в ресторантите. Всичко е дописвано с химикал, задраскано, изтрито и пренаписано. От ден за ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
            същата като в България ....

Абе всички повишители напълниха гащите !
            Тя играта е ясна...

Ето го и втория андрешко се появи. Неслучайно казах, че не обичам да споделям лична информация, но в случая е дори още по-забавно, защото очевидно ме бърка с друг човек.

Но с напредването на фазите така става - изнервеността расте, а вестоносецът се явява смъртен враг!
            Last edited by Julius_BG; 17.06.2022, 22:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL

Хахахаха, ти си голям смешник бе холан, ти ли си решил да определяш кой ще фалира, като си единствения професор, който живееш в таванче, а и има сигнали срещу теб за сексуален тормоз, смешник, безподобен
              Какви са тези сигнали ?
              Даваш обвинения ?
              Подкрепи ги със силни факти и доказателства иначе какво ?
              Всичко увисва във въздуха така?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Най-много ще ми липсват постовете на никове като Фрости /беше готин и забавен/:

Иначе ако мога да използвам терминологията на повишителите...
                "на перонЯ на продавачите съвсем скоро няма да има места дори за правостоящи":

Пазар, какво да правиш - никой не е по-голям от него!
                Виж картинката в Канада :

Тъй като жилищният пазар оперира като хранителна верига – купувачи на първо жилище придобиват първи дом от човек, който използва тези пари, за да купи по-голям апартамент от друг човек, който на свой ред може да купи нещо другаде – скъсване в някоя от тези брънки може да породи проблеми по цялата верига. Когато една страна не може да финализира сделка, това може да означава, че насрещната страна не може да продължи с друга сделка, а породените от подобно развитие ликвидни кризи може да накарат продавача да се освободи от имота си бързо на каквато и да е цена или купувачът, ако няма възможност за предоговаряне като Хабиби, може да се наложи да заеме пари при високи лихви, за да покрие недостига. Това е сценарият, който се разиграва в някои части на Канада в момента.
                Потиснатите сделки, които се случват сега на пазара, се дължат най-вече на бързата промяна в цените, която заварва купувачи и продавачи неподготвени. До март, когато офертните войни бяха обичайно явление в много области, имаше смисъл да се купи преди да се продаде имот или да се направи оферта, които не зависят от оценки на банки и финансиране. Сега, когато пазарът отбелязва спад, купувачи и продавачи вероятно ще трябва да коригират стратегиите си.

Но тъй като Канадската централна банка дава сигнал, че не е приключила с повишаването на лихвите, следващият въпрос ще бъде дали всички, които са стигнали до сделки, могат да се справят с изплащането на имота

същата като в България ....

Абе всички повишители напълниха гащите !

Коментар

• Най-много ще ми липсват постовете на никове като Фрости /беше готин и забавен/:

Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                  Напротив, аз пращя от познания по икономика. А вие не ги разбирате нещата.
                  Иначе ако мога да използвам терминологията на повишителите...
                  "на перонЯ на продавачите съвсем скоро няма да има места дори за правостоящи":

Пазар, какво да правиш - никой не е по-голям от него!

Коментар

• https://m.investor.bg/po-sveta/453/a...sdelki-354379/

Зохал Хабиби още дори не се била нанесла в новия си дом в покрайнините на Торонто, когато започнала да съжалява за покупката. „Взехме много лошо решение“, казва тя, цитирана от Bloomberg.
                    Проблемът не бил в самото жилище. Двамата със съпруга ѝ били доволни от допълнителната площ, която то давало на тях и двете им малки деца. Проблемът е в цената, която се договорили да платят за тристайното жилище през март – 920 хил. канадски долара (711 хил. щатски долара).

Не много след това цените започнали да намаляват и то бързо. Когато кредиторът им стигнал до оценка на жилището през май, стойността му била понижена до 800 хил. канадски долара. Втора оценка няколко седмици по-късно била дори още по-мрачна – 740 хил. канадски долара.

Правно обвързана със сделката, но вече в невъзможност да получи достатъчно голям кредит за нея, двойката помолила продавача да намали цената. В четвъртък те сключили договор на цена от 810 хил. канадски долара. „Не знаехме, че пазарът ще се срине“, казва Хабиби.

Вижте,вижте какво става в Канада !!!
                    Канадските купувачи плачат,съжаляват,скубят си косите че са купили в балона,на най високите цени на жилищата!!!
                    Същите процеси очакват и България и всички онези които купиха от страх за парите си !
                    Имотната мафия,банковата мафия им взе страха и тези хора се подадоха,те похарчиха парите си не от нужда,не със ясно съзнание,те го направиха от страх !!!
                    Last edited by nkavrakov1982; 17.06.2022, 22:15.

Коментар

• https://www.investor.bg/novini/130/a...sloven-354390/

Федералния резерв на Съединените Американски щати е непоклатим !!

Фед: Ангажиментът ни за възстановяване на ценовата стабилност е „безусловен“ Инфлацията създава значителни трудности, особено за онези хора, които имат по-скромни възможности да покрият увеличаващите се разходи, предупреждава регулаторът

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                        Ако някой си мисли, че цялата тази сеч на капиталовите (и крипто) пазарите няма да се пренесе и на реалния сектор, жестоко се лъже. Освободените хора от тези сектори веднага излизат на пазара на труда и "наводняват" пазара, това атоматично увеличава конкуренцията и сваля заплатите. Напоследък все по често започнаха да лепят по стъпбове и врати обяви от рода "строителна бригада търси работа". Идва отрезвяване и в сектора на строителството а там са заети поне 20% от населението.
                        Много народ се излъга с Ковид,Ковида беше една пързалка,защото веднага се намесиха,и наляха помощи за едното нищо,използваха го за да докарат инфлация,мисля че имаше замисъл,но не очакваха вече руското джудже да влезе в Украйна,това вече беше изненада .
                        И покрай фалшивия сигнал с Ковид кризата си мислеха че и сега ще си теглят кредити,ще си теглят,набиха си парите в коптори ей така,сватбарската,аху,иху и накрая тихо ,това стана.
                        Само че сега банките вече не си играят и си личи,инфлацията в тия размери както говорехме и в началото на годината,колкото повече се вдигаше и се чакаше толкова ще е по брутално и сега..

Коментар

• Ако някой си мисли, че цялата тази сеч на капиталовите (и крипто) пазарите няма да се пренесе и на реалния сектор, жестоко се лъже. Освободените хора от тези сектори веднага излизат на пазара на труда и "наводняват" пазара, това атоматично увеличава конкуренцията и сваля заплатите. Напоследък все по често започнаха да лепят по стъпбове и врати обяви от рода "строителна бригада търси работа". Идва отрезвяване и в сектора на строителството а там са заети поне 20% от населението.

Коментар

• Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение
                            Постът, който споделих е копиран от фейс група не е релевантен към настоящия момент за мен.
                            П.П надявам се и да не става
                            Хубаво ни хлъзна!
                            Слагайте кавички, цитат, източник... ако ще копирате извадки.
                            Особено ако нямат нищо общо с темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Ако си имал срочен договор не може да се сърдиш.Винаги първи си отиват тия които са дошли последни и нямащите връзки.Не се притеснявай работа ще намериш ако си точен коректен работлив и кадърен без проблем ще се оправиш...Вече опита евроатлантическите ценности на гърба си и ще имаш опит макар и болезнен.Желая ти успех
                              Постът, който споделих е копиран от фейс група не е релевантен към настоящия момент за мен.
                              П.П надявам се и да не става

Коментар

• Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение
                                Здравейте, бих искал да споделя моя опит, работейки в Crypto.com, като вече не работя там - освободиха мен и много хора вчера. Целта на този пост е само да предпазя хората да не сгрешат с тази компания, както направих аз и много близки приятели. Резултатът: сега сме без работа по средата на лятото.
                                Това не засяга само мен, а по-скоро стотици хора из цялата фирма, които са били съкратени заради bear market-а, включително цялата ми onboarding група. (десетки души)
                                Освободиха ме:
                                - В първия ден след отпуска, в средата на лятото (колегите ме предупредиха по време на отпуска, което я провали)
                                - След като бях "посъветван" да планирам цялата си почивка (което би означавало да плащам за билети, резервации и т.н.)
                                - След като една седмица преди отпуската бях отново уверен, че ще бъдат съкратени само тези, които не постигат добри резултати -> бях информиран, че съм съкратен поради бизнес решение, а не защото не постигам добри резултати
                                - След като ми беше обещан дългосрочен бонус за 4 години
                                - След като препоръчах двама близки приятели и те загубиха препитанието си заради това (разбира се, като бонус беше обявена солидна сума) -> голям срам
                                - Дори не успях да се сбогувам подобаващо с екипа си - акаунтът ми беше моментално деактивиран, сякаш съм опасен за компанията
                                - Един месец преди края на изпитателния срок, без никакво предупреждение, че това ще се случи
                                Пост в линкдин:
                                Ако си имал срочен договор не може да се сърдиш.Винаги първи си отиват тия които са дошли последни и нямащите връзки.Не се притеснявай работа ще намериш ако си точен коректен работлив и кадърен без проблем ще се оправиш...Вече опита евроатлантическите ценности на гърба си и ще имаш опит макар и болезнен.Желая ти успех

Коментар

Working...
                                X