Първоначално изпратено от Laconic
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
САЩ ще се оправят. Ама в България как? Ей сега ще дойде специалиста по всичко да ти каже как тя ценовата стабилност БНБ-то я разбира спрямо еврото, не спрямо кошницата както е навсякъде по света. Киро-инфлацията даже през ум не му минава че има отговорности по тая тема, но и го е срам да посочва виновни, изобщо никой не е по закон отговорен за инфлацията в България. Ще стоят и ще чакат още малко. Паниката тръгна. По морето цените са отчайващи вече. Всяка седмица сменят менютата в ресторантите. Всичко е дописвано с химикал, задраскано, изтрито и пренаписано. От ден за ден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТя играта е ясна...
Ето го и втория андрешко /адролчо/ се появи. Неслучайно казах, че не обичам да споделям лична информация, но в случая е дори още по-забавно, защото очевидно ме бърка с друг човек.
Но с напредването на фазите така става - изнервеността расте, а вестоносецът се явява смъртен враг!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/novini/130/a...sloven-354390/
Федералния резерв на Съединените Американски щати е непоклатим !!
Фед: Ангажиментът ни за възстановяване на ценовата стабилност е „безусловен“ Инфлацията създава значителни трудности, особено за онези хора, които имат по-скромни възможности да покрият увеличаващите се разходи, предупреждава регулаторът
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениесъщата като в България ....
Абе всички повишители напълниха гащите !
Ето го и втория андрешко се появи. Неслучайно казах, че не обичам да споделям лична информация, но в случая е дори още по-забавно, защото очевидно ме бърка с друг човек.
Но с напредването на фазите така става - изнервеността расте, а вестоносецът се явява смъртен враг!Last edited by Julius_BG; 17.06.2022, 22:53.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL
Хахахаха, ти си голям смешник бе холан, ти ли си решил да определяш кой ще фалира, като си единствения професор, който живееш в таванче, а и има сигнали срещу теб за сексуален тормоз, смешник, безподобен
Даваш обвинения ?
Подкрепи ги със силни факти и доказателства иначе какво ?
Всичко увисва във въздуха така?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНай-много ще ми липсват постовете на никове като Фрости /беше готин и забавен/:
Иначе ако мога да използвам терминологията на повишителите...
"на перонЯ на продавачите съвсем скоро няма да има места дори за правостоящи":
Пазар, какво да правиш - никой не е по-голям от него!
Тъй като жилищният пазар оперира като хранителна верига – купувачи на първо жилище придобиват първи дом от човек, който използва тези пари, за да купи по-голям апартамент от друг човек, който на свой ред може да купи нещо другаде – скъсване в някоя от тези брънки може да породи проблеми по цялата верига. Когато една страна не може да финализира сделка, това може да означава, че насрещната страна не може да продължи с друга сделка, а породените от подобно развитие ликвидни кризи може да накарат продавача да се освободи от имота си бързо на каквато и да е цена или купувачът, ако няма възможност за предоговаряне като Хабиби, може да се наложи да заеме пари при високи лихви, за да покрие недостига. Това е сценарият, който се разиграва в някои части на Канада в момента.
Потиснатите сделки, които се случват сега на пазара, се дължат най-вече на бързата промяна в цените, която заварва купувачи и продавачи неподготвени. До март, когато офертните войни бяха обичайно явление в много области, имаше смисъл да се купи преди да се продаде имот или да се направи оферта, които не зависят от оценки на банки и финансиране. Сега, когато пазарът отбелязва спад, купувачи и продавачи вероятно ще трябва да коригират стратегиите си.
Но тъй като Канадската централна банка дава сигнал, че не е приключила с повишаването на лихвите, следващият въпрос ще бъде дали всички, които са стигнали до сделки, могат да се справят с изплащането на имота
същата като в България ....
Абе всички повишители напълниха гащите !
- 1 like
Коментар
-
Най-много ще ми липсват постовете на никове като Фрости /беше готин и забавен/:
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеНапротив, аз пращя от познания по икономика. А вие не ги разбирате нещата.
"на перонЯ на продавачите съвсем скоро няма да има места дори за правостоящи":
Пазар, какво да правиш - никой не е по-голям от него!
- 3 Харесвания
Коментар
-
https://m.investor.bg/po-sveta/453/a...sdelki-354379/
Зохал Хабиби още дори не се била нанесла в новия си дом в покрайнините на Торонто, когато започнала да съжалява за покупката. „Взехме много лошо решение“, казва тя, цитирана от Bloomberg.
Проблемът не бил в самото жилище. Двамата със съпруга ѝ били доволни от допълнителната площ, която то давало на тях и двете им малки деца. Проблемът е в цената, която се договорили да платят за тристайното жилище през март – 920 хил. канадски долара (711 хил. щатски долара).
Не много след това цените започнали да намаляват и то бързо. Когато кредиторът им стигнал до оценка на жилището през май, стойността му била понижена до 800 хил. канадски долара. Втора оценка няколко седмици по-късно била дори още по-мрачна – 740 хил. канадски долара.
Правно обвързана със сделката, но вече в невъзможност да получи достатъчно голям кредит за нея, двойката помолила продавача да намали цената. В четвъртък те сключили договор на цена от 810 хил. канадски долара. „Не знаехме, че пазарът ще се срине“, казва Хабиби.
Вижте,вижте какво става в Канада !!!
Канадските купувачи плачат,съжаляват,скубят си косите че са купили в балона,на най високите цени на жилищата!!!
Същите процеси очакват и България и всички онези които купиха от страх за парите си !
Имотната мафия,банковата мафия им взе страха и тези хора се подадоха,те похарчиха парите си не от нужда,не със ясно съзнание,те го направиха от страх !!!
Last edited by nkavrakov1982; 17.06.2022, 22:15.
Коментар
-
https://www.investor.bg/novini/130/a...sloven-354390/
Федералния резерв на Съединените Американски щати е непоклатим !!
Фед: Ангажиментът ни за възстановяване на ценовата стабилност е „безусловен“ Инфлацията създава значителни трудности, особено за онези хора, които имат по-скромни възможности да покрият увеличаващите се разходи, предупреждава регулаторът
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеАко някой си мисли, че цялата тази сеч на капиталовите (и крипто) пазарите няма да се пренесе и на реалния сектор, жестоко се лъже. Освободените хора от тези сектори веднага излизат на пазара на труда и "наводняват" пазара, това атоматично увеличава конкуренцията и сваля заплатите. Напоследък все по често започнаха да лепят по стъпбове и врати обяви от рода "строителна бригада търси работа". Идва отрезвяване и в сектора на строителството а там са заети поне 20% от населението.
И покрай фалшивия сигнал с Ковид кризата си мислеха че и сега ще си теглят кредити,ще си теглят,набиха си парите в коптори ей така,сватбарската,аху,иху и накрая тихо ,това стана.
Само че сега банките вече не си играят и си личи,инфлацията в тия размери както говорехме и в началото на годината,колкото повече се вдигаше и се чакаше толкова ще е по брутално и сега..
Коментар
-
Ако някой си мисли, че цялата тази сеч на капиталовите (и крипто) пазарите няма да се пренесе и на реалния сектор, жестоко се лъже. Освободените хора от тези сектори веднага излизат на пазара на труда и "наводняват" пазара, това атоматично увеличава конкуренцията и сваля заплатите. Напоследък все по често започнаха да лепят по стъпбове и врати обяви от рода "строителна бригада търси работа". Идва отрезвяване и в сектора на строителството а там са заети поне 20% от населението.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеПостът, който споделих е копиран от фейс група не е релевантен към настоящия момент за мен.
П.П надявам се и да не става
Слагайте кавички, цитат, източник... ако ще копирате извадки.
Особено ако нямат нищо общо с темата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ако си имал срочен договор не може да се сърдиш.Винаги първи си отиват тия които са дошли последни и нямащите връзки.Не се притеснявай работа ще намериш ако си точен коректен работлив и кадърен без проблем ще се оправиш...Вече опита евроатлантическите ценности на гърба си и ще имаш опит макар и болезнен.Желая ти успех
П.П надявам се и да не става
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеЗдравейте, бих искал да споделя моя опит, работейки в Crypto.com, като вече не работя там - освободиха мен и много хора вчера. Целта на този пост е само да предпазя хората да не сгрешат с тази компания, както направих аз и много близки приятели. Резултатът: сега сме без работа по средата на лятото.
Това не засяга само мен, а по-скоро стотици хора из цялата фирма, които са били съкратени заради bear market-а, включително цялата ми onboarding група. (десетки души)
Освободиха ме:
- В първия ден след отпуска, в средата на лятото (колегите ме предупредиха по време на отпуска, което я провали)
- След като бях "посъветван" да планирам цялата си почивка (което би означавало да плащам за билети, резервации и т.н.)
- След като една седмица преди отпуската бях отново уверен, че ще бъдат съкратени само тези, които не постигат добри резултати -> бях информиран, че съм съкратен поради бизнес решение, а не защото не постигам добри резултати
- След като ми беше обещан дългосрочен бонус за 4 години
- След като препоръчах двама близки приятели и те загубиха препитанието си заради това (разбира се, като бонус беше обявена солидна сума) -> голям срам
- Дори не успях да се сбогувам подобаващо с екипа си - акаунтът ми беше моментално деактивиран, сякаш съм опасен за компанията
- Един месец преди края на изпитателния срок, без никакво предупреждение, че това ще се случи
Пост в линкдин:
Коментар
Коментар