Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by Pringles; 16.07.2022, 10:32.
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
И, да спрем да живеем, да дишаме? Като почна войната един тук предричаше бомби по морето. Ако не е война, ще е ковид, ако не е това, ще е нещо друго. И живота минАл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
На БГ чорбаджиите, все им е драма с хората. Ами да плащат читави заплати, да не се държат с хората като с говно и няма да имат драма. Защото ЕС дава възможности за привличане на клиенти, но същото така лесно отнема нископлатени работници. Така, че да си обмислят политиката за човешките ресурси и няма нужда да мият клозетите на семейния хотел или каквото там правят.
имаш малко хотелче, намираш си жена да чисти, договор, осигуровки всичко точно.
започва работа и точно в средата на сезона ти казва, че няма да идва повече, защото си е намерила друго (ако благоволи да ти се обад)...
понеже хотелчето е малко не е рентабилно да имаш 2-3-4 чистачки, които да поемат работата на изчезналата и става така, че ти чистиш
да викнеш някой на хонорар да запълни дупката също е опция, но е много трудно... та в един момент е така
за качеството също може да се поспори.
въобще в мантрата за лошите чорбаджии трябва да се включат и работниците с кофти производителност... всичко е смесено
няма как да имаме топ работници и кофти чорбаджии и обратното...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
имам познати с малък хотел (те си го построиха) и имат добри и доходоносни професии в София.
лятото по един месец (редуват се, че и в софия трябва да се седи) са всичко в хотелчето, защото с хората е някаква драма.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
На 300 км от Варна се води война все пак.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнение
Ха-ха,
Все едно слушам жена ми.
Същото ми каза и тя, когато говорихме да го вземем, ей така, да се занимава за лятото(да не ми стои кеша) В друго, няма да посмея да вложа.
Но, след като и тя изтъкна твоите аргументи допълни, че категорично няма да се занимава с това.
лятото по един месец (редуват се, че и в софия трябва да се седи) са всичко в хотелчето, защото с хората е някаква драма.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение.....ако го отдаваш се настрои да посрещаш, изпращаш и чистиш след гостите,че иначе сметката няма да излезе.
Все едно слушам жена ми.
Същото ми каза и тя, когато говорихме да го вземем, ей така, да се занимава за лятото(да не ми стои кеша) В друго, няма да посмея да вложа.
Но, след като и тя изтъкна твоите аргументи допълни, че категорично няма да се занимава с това.
Мисля, че общо взето сте напълно прави и, май няма да се занимавам с това.
Last edited by Legal; 16.07.2022, 09:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнениеМинах да го видя вчера. Познавам Несебър(от Бс съм)и се ориентирах. Не съм се обаждал на брокерите.
Къщата е в центъра. Обаче, наистина, място за паркиране, май че не видях!!! Може и да има някъде, отзад.
Според мен, етажите ще имат заетост лятото, но не знам, колко се плаща на вечер. Ще разпитам, как са цените на нощувките в града.
Така, както чета обявата, може да се купи един, етаж. Не е нужно да са трите заедно.
ПП паркирането ще е проблем със сигурност, а това те ограничава откъм клиентитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнениеТъй като, повечето тук сте запознати с инвестицията в имот, както и съответната и възвращаемост, искам да попитам, струва ли си покупката на тези етажи в Несебър?
Проверил съм, имота няма юридически проблеми.
Обаче, цената на кв.м. ми се струва ниска??
https://m.imot.bg/details/1i165726202761917
Тук брокерчетата и тези нашити с по 10 кредита ще ти кажат обратното,но те нямат никакви икономически не само познания,ами изобщо не знаят къде се намират.За тях единственото важно е пирамидата да расте.Но,сега като почнат да им вдигат вноските и много от тях ще дадат фира.И като тръгне лавината,до там
За войната няма какво да отварям дума.Както и за спрения газ към ЕУ и унищожителните последици от това за ЕУ,камо ли пък за малко гето като БГ
Но най-важно,като домашно, виж от кога ЕЦБ не е бил в процес на вдигане на лихвите.Купуваш/продаваш ли имот ,най-важно е да си наясно в какъв икономически цикъл сме в момента, а не дали имало гараж
Last edited by petrg5s; 16.07.2022, 09:48.
- 1 like
Коментар
-
Минах да го видя вчера. Познавам Несебър(от Бс съм)и се ориентирах. Не съм се обаждал на брокерите.
Къщата е в центъра. Обаче, наистина, място за паркиране, май че не видях!!! Може и да има някъде, отзад.
Според мен, етажите ще имат заетост лятото, но не знам, колко се плаща на вечер. Ще разпитам, как са цените на нощувките в града.
Така, както чета обявата, може да се купи един, етаж. Не е нужно да са трите заедно.
Last edited by Legal; 16.07.2022, 09:41.
Коментар
-
https://m.investor.bg/danyci-i-biudj...snenie-356343/
Независим анализ на Лъчезар Богданов за икономиката плюс пазара на имоти
Съвсем реалистично е значително охлаждане на имотния пазар и строителството. Съвсем скоро търсенето, мотивирано от стремеж да се съхрани стойността на паричните спестявания, ще се сблъска със затягане на условията за достъп до банков кредит и повишаване на лихвите. Напълно реалистична е промяната на очакванията и поведението, което да предизвика неизбежната корекция на откъсналите се от фундаментите показатели за търсене и цени на пазара на имоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнениеТъй като, повечето тук сте запознати с инвестицията в имот, както и съответната и възвращаемост, искам да попитам, струва ли си покупката на тези етажи в Несебър?
ако не си ходил точно сега е момента, защото е баш сезон.
ако отпред е лудница, няма възможност за нормално паркиране, няма двор и тн цената може да ти се стори висока даже или обратното в случай, че има нормална околна среда.
ако ще го ползваш за лично ползване сега е момента да разбереш дали ще ти е добре околната среда лятото, а ако ще го ползваш за отдаване пак ще ти е добре да поразпиташ за заетост и цени наоколо.
ако ще го ползваш за лично - наеми си нещо съвсем близо за 10-тина дни и 'ваканцувай' ако си добре и цената ти харесва зимай го (след пазарлък)
Last edited by bertram; 16.07.2022, 09:34.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Тъй като, повечето тук сте запознати с инвестицията в имот, както и съответната и възвращаемост, искам да попитам, струва ли си покупката на тези етажи в Несебър?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Някои хора предпочитаме убийствени данъци и живот в такава среда:
https://www.google.com/maps/@47.7402...!7i7200!8i3600
пред ниски данъци и живот в такава среда:
https://www.google.com/maps/@42.6675...2!9m2!1b1!2i24
Набийте си в брокерските глави, че в кочината София останахте само мизерници, нормалните хора вече ни няма и никога няма да се върнем повече.
Абсолютна кочина пък цени >европейски.Но РЕЗЕТА започнаLast edited by petrg5s; 16.07.2022, 09:26.
- 1 like
Коментар
Коментар