IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Де да беше така...Ама ей на пак киснеш в темата тук, а не в Мюнихският форум.....
    Нямаш идея каква е ролята и смисъла на данъците. За обикновеният човек / разбирай 98% от хората/ не е добре да са високи.
    Глупости на търкалета! В момента данъчната ни политика ни води до дикенсов капитализъм - богатите стават още по-богати, бедните - както го каза Василев от трибуната "да го духат". Къде го има в Западния свят да получава някой 5000е и да плаща на тях 10% данък и осигуровки до прага? И после защо имало хора на заплата с повече имоти отколкото имат идея какво да правят? Aми ще имат и повече, особено ако се стигне до срив. Е някои затънали по-дълбого в играта може да заубят, но няма да е всичко. Малоумното облагане на недвижимостите, таксите смет колкото един обяд насърчават балона в държава, където дори столицата няма читави улици. Снощи минавам през Стрелбище по тъмно - тротоари за пешеходци - йок!, аслфат - къде такива екстри, то си е дупка до дупка, карам и псувам за новите амортисьори след 20К в градски условия (автомобил във фабрична гаранция), единствената читава част от пътя бяха спящите полицаи, изглежда единственото направено от общината за последните 40 години. На конкретната улица в момента се оферират на 2500-3500. И за да има извод написаното от мен - не само, че не е вярно, че е за 98% не е добре данъците да са високи, а е вярно, че е добре за 100% от населението данъците да са високи, защото иначе всички ще живеем в набалончен кенеф без изгледи за промяна. Този коментар е като на типичните мрънкала у нас за общите части - нека да е хубаво, ама като тръгнем да събираме пари - абе, недейте вдигайте таксата, че има бедни у нас. Все едно някой с пари мисли за бедните, не ме карайте да се смея.
    Last edited by Pringles; 16.07.2022, 10:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

И, да спрем да живеем, да дишаме? Като почна войната един тук предричаше бомби по морето. Ако не е война, ще е ковид, ако не е това, ще е нещо друго. И живота минАл.
      Не. Просто отговарям защо са ниски цените в Несебър. Между другото за втори път се месиш с неадекватни реплики в чужд разговор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

На БГ чорбаджиите, все им е драма с хората. Ами да плащат читави заплати, да не се държат с хората като с говно и няма да имат драма. Защото ЕС дава възможности за привличане на клиенти, но същото така лесно отнема нископлатени работници. Така, че да си обмислят политиката за човешките ресурси и няма нужда да мият клозетите на семейния хотел или каквото там правят.
        остави тези клишета
        имаш малко хотелче, намираш си жена да чисти, договор, осигуровки всичко точно.
        започва работа и точно в средата на сезона ти казва, че няма да идва повече, защото си е намерила друго (ако благоволи да ти се обад)...
        понеже хотелчето е малко не е рентабилно да имаш 2-3-4 чистачки, които да поемат работата на изчезналата и става така, че ти чистиш
        да викнеш някой на хонорар да запълни дупката също е опция, но е много трудно... та в един момент е така
        за качеството също може да се поспори.

въобще в мантрата за лошите чорбаджии трябва да се включат и работниците с кофти производителност... всичко е смесено
        няма как да имаме топ работници и кофти чорбаджии и обратното...
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

имам познати с малък хотел (те си го построиха) и имат добри и доходоносни професии в София.
          лятото по един месец (редуват се, че и в софия трябва да се седи) са всичко в хотелчето, защото с хората е някаква драма.
          На БГ чорбаджиите, все им е драма с хората. Ами да плащат читави заплати, да не се държат с хората като с говно и няма да имат драма. Защото ЕС дава възможности за привличане на клиенти, но същото така лесно отнема нископлатени работници. Така, че да си обмислят политиката за човешките ресурси и няма нужда да мият клозетите на семейния хотел или каквото там правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

На 300 км от Варна се води война все пак.
            И, да спрем да живеем, да дишаме? Като почна войната един тук предричаше бомби по морето. Ако не е война, ще е ковид, ако не е това, ще е нещо друго. И живота минАл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнение

Ха-ха,
              Все едно слушам жена ми.
              Същото ми каза и тя, когато говорихме да го вземем, ей така, да се занимава за лятото(да не ми стои кеша) В друго, няма да посмея да вложа.
              Но, след като и тя изтъкна твоите аргументи допълни, че категорично няма да се занимава с това.
              ​​​​​​
              имам познати с малък хотел (те си го построиха) и имат добри и доходоносни професии в София.
              лятото по един месец (редуват се, че и в софия трябва да се седи) са всичко в хотелчето, защото с хората е някаква драма.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                .....ако го отдаваш се настрои да посрещаш, изпращаш и чистиш след гостите,че иначе сметката няма да излезе.
                Ха-ха,
                Все едно слушам жена ми.
                Същото ми каза и тя, когато говорихме да го вземем, ей така, да се занимава за лятото(да не ми стои кеша) В друго, няма да посмея да вложа.

Но, след като и тя изтъкна твоите аргументи допълни, че категорично няма да се занимава с това.

Мисля, че общо взето сте напълно прави и, май няма да се занимавам с това.

​​​​​​

​​​​​​
                Last edited by Legal; 16.07.2022, 09:56.

Коментар

Минах да го видя вчера. Познавам Несебър(от Бс съм)и се ориентирах. Не съм се обаждал на брокерите.

Къщата е в центъра. Обаче, наистина, място за паркиране, май че не видях!!! Може и да има някъде, отзад.

Според мен, етажите ще имат заетост лятото, но не знам, колко се плаща на вечер. Ще разпитам, как са цените на нощувките в града.

Така, както чета обявата, може да се купи един, етаж. Не е нужно да са трите заедно.
                  Щом си от Бургас със сигурност ще намериш инфо от познати за цените и въобще има ли смисъл от подобна инвестиция. Разходите за труд скочиха и ако го отдаваш се настрои да посрещаш, изпращаш и чистиш след гостите,че иначе сметката няма да излезе.

ПП паркирането ще е проблем със сигурност, а това те ограничава откъм клиенти

Коментар

Тъй като, повечето тук сте запознати с инвестицията в имот, както и съответната и възвращаемост, искам да попитам, струва ли си покупката на тези етажи в Несебър?

Проверил съм, имота няма юридически проблеми.
                    Обаче, цената на кв.м. ми се струва ниска??
                    ​​​​​​

https://m.imot.bg/details/1i165726202761917
                    От 20 години насам, точно сега е най-лошия момент да купуваш имот !!!

Тук брокерчетата и тези нашити с по 10 кредита ще ти кажат обратното,но те нямат никакви икономически не само познания,ами изобщо не знаят къде се намират.За тях единственото важно е пирамидата да расте.Но,сега като почнат да им вдигат вноските и много от тях ще дадат фира.И като тръгне лавината,до там

За войната няма какво да отварям дума.Както и за спрения газ към ЕУ и унищожителните последици от това за ЕУ,камо ли пък за малко гето като БГ
                    Но най-важно,като домашно, виж от кога ЕЦБ не е бил в процес на вдигане на лихвите.Купуваш/продаваш ли имот ,най-важно е да си наясно в какъв икономически цикъл сме в момента, а не дали имало гараж

Last edited by petrg5s; 16.07.2022, 09:48.

Коментар

• Минах да го видя вчера. Познавам Несебър(от Бс съм)и се ориентирах. Не съм се обаждал на брокерите.

Къщата е в центъра. Обаче, наистина, място за паркиране, май че не видях!!! Може и да има някъде, отзад.

Според мен, етажите ще имат заетост лятото, но не знам, колко се плаща на вечер. Ще разпитам, как са цените на нощувките в града.

Така, както чета обявата, може да се купи един, етаж. Не е нужно да са трите заедно.
                      Last edited by Legal; 16.07.2022, 09:41.

Коментар

• https://m.investor.bg/danyci-i-biudj...snenie-356343/

Независим анализ на Лъчезар Богданов за икономиката плюс пазара на имоти
                        Съвсем реалистично е значително охлаждане на имотния пазар и строителството. Съвсем скоро търсенето, мотивирано от стремеж да се съхрани стойността на паричните спестявания, ще се сблъска със затягане на условията за достъп до банков кредит и повишаване на лихвите. Напълно реалистична е промяната на очакванията и поведението, което да предизвика неизбежната корекция на откъсналите се от фундаментите показатели за търсене и цени на пазара на имоти.

Коментар

Тъй като, повечето тук сте запознати с инвестицията в имот, както и съответната и възвращаемост, искам да попитам, струва ли си покупката на тези етажи в Несебър?

​​​​​​

ходи ли да го видиш?
                          ако не си ходил точно сега е момента, защото е баш сезон.

ако отпред е лудница, няма възможност за нормално паркиране, няма двор и тн цената може да ти се стори висока даже или обратното в случай, че има нормална околна среда.
                          ако ще го ползваш за лично ползване сега е момента да разбереш дали ще ти е добре околната среда лятото, а ако ще го ползваш за отдаване пак ще ти е добре да поразпиташ за заетост и цени наоколо.

ако ще го ползваш за лично - наеми си нещо съвсем близо за 10-тина дни и 'ваканцувай' ако си добре и цената ти харесва зимай го (след пазарлък)
                          Last edited by bertram; 16.07.2022, 09:34.

Коментар

​​​​​​

На 300 км от Варна се води война все пак.

Коментар

• Тъй като, повечето тук сте запознати с инвестицията в имот, както и съответната и възвращаемост, искам да попитам, струва ли си покупката на тези етажи в Несебър?

​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Някои хора предпочитаме убийствени данъци и живот в такава среда:
                                https://www.google.com/maps/@47.7402...!7i7200!8i3600

пред ниски данъци и живот в такава среда:
                                https://www.google.com/maps/@42.6675...2!9m2!1b1!2i24

Набийте си в брокерските глави, че в кочината София останахте само мизерници, нормалните хора вече ни няма и никога няма да се върнем повече.
                                Абсолютно си прав.Отделно ,снимката в СФ е от 2019.В момента дупките,а и колите са х 5 .Цяла година и половина откакто измамниците от Промяната бяха спуснати с парашута от тъпата фуражка НЕ Е ПРАВЕНА ПОДРЪЖКА на нито един път в БГ !!! Можеш ли изобщо това да си го представиш.Година и половина.В цяла БГ !!!
                                Абсолютна кочина пък цени >европейски.Но РЕЗЕТА започна
                                Last edited by petrg5s; 16.07.2022, 09:26.

Коментар

Working...
                                X