Първоначално изпратено от wolf66
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Стига с тая Еврозона бре ,дори и олигофрените разбраха да се стои настрана от нея ,не знам какъв човек трябва да си че да не виждаш за какво иде реч там.
Виж икономиката на САЩ и силата на долара ,после виж икономиката на ЕС
- 3 Харесвания
Коментар
-
До никъде няма да се стигне защото това е на ниво ЕС
https://www.investor.bg/evropa/334/a...na-ecb-356632/
Още преди и Ковида и войната писах в тази тема че света има нужда от огромни дози социализъм и нов комунизъм ,сега обаче ако теглим чертата всички го виждате ,нали така ?
Това е заради дисбалансите които се формираха .
Защитник съм и на национализация на имущество от хора и компании които имат огромно количество имоти,естетсвено с нужните регулации и някакъв вид обществено обезщетение ,но е нужно повече от всякога това
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Това последното оборот вместо печалба и на мен ми направи впечатление. Интересно как ще докаже, че са вдигнали (таксите/цените) конкретно заради данъка, за да ги глоби?
ПС: Важното е да пестят от климатици, като не носят вратовръзки :-) Това направо ме разби.
съдебната система го позволява при колективните искове. Правят се претеглени статистически експертизи и ако се докаже шикана банки и енергийни компании горят.
Подобна вълна от дела имаше, когато се доказа картел между почти всички продавачи на коли от 2006 до не помня коя години. Падаха се по 15% компенсации от цената на закупен нов автомобил и продавачите на коли, били те производители или посредници го издухаха…Да речем колата струва 50 000 €. 15 % не е малка сума + лихви + съдебни разноски по основно и изпълнително дело.
Животът е по интересен от която и да е фикция. Сега представи си държава с действаща съдебна система, която реагира адекватно при големи дисбаланси.
Ще видим какво ще стане.Last edited by Selena; 29.07.2022, 17:53.
- 2 Харесвания
Коментар
-
До никъде няма да се стигне защото това е на ниво ЕС
Още преди и Ковида и войната писах в тази тема че света има нужда от огромни дози социализъм и нов комунизъм ,сега обаче ако теглим чертата всички го виждате ,нали така ?
Защитник съм и на национализация на имущество от хора и компании които имат огромно количество имоти,естетсвено с нужните регулации и някакъв вид обществено обезщетение ,но е нужно повече от всякога това
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Банките вече врякнаха, че ще го жалят съдебно до дупка този данък, но Педро си е социалист. Ще видим каква ще става. Тезата му е, че те не могат да имат свръхпечалби и само да лапат, когато населението е поставено пред извънредни обстоятелства и следва да са солидарни, а не само да лапат. Ще видим.
Освен това той им го хаква върху оборотя, опасявайки се, че ще изкарат ми
жава печалба, за да се изсулят.
ПС: Важното е да пестят от климатици, като не носят вратовръзки :-) Това направо ме разби.
- 1 like
Коментар
-
Предполагам ще намерят начин, да изцакат клиентите, въпреки че е забранено да прехвърлят "данъка" върху тях. Все ще му намерят колая банките и енергийните компании.
Ще е интересно като се стигне до съда какво ще стане.
Коментар
-
Предполагам ще намерят начин, да изцакат клиентите, въпреки че е забранено да прехвърлят "данъка" върху тях. Все ще му намерят колая банките и енергийните компании.
Освен това той им го хаква върху оборотя, опасявайки се, че ще изкарат ми
жава печалба, за да се изсулят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Само за тебе ще видя на каква цена го продават тези дни хехе. Мисля още дали да поръчам едно за спомен.
В Дегуса имат една любима за мен машинка - симпатичен спектроскоп. Сещай се. Харесвам ги аз немците в тази част. Точни са.
То остави риса ако знаеш вчера какви ги забърка Педро ще ти падне сомбрерото. Засяга имоти и всичко. Включи си преводача и ми кажи какво мислиш:
https://www.rtve.es/noticias/2022072.../2392163.shtml
Коментар
-
От 1-ви август водата в Бургас поскъпва с близо 60 процента, а във Враца - с 15 на сто. Така от другия месец кубик вода в Бургас ще струва 4.39 лева с ДДС, а във Враца - 3.74 лева.
Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране на днешното си заседание, в което участва и върнатият от парламента на поста председател на регулатора Иван Иванов.
Предстои да бъдат обсъдени цените на ВиК услугите в градовете Видин, Ямбол, Радомир и Брезник.
https://www.bulnews.bg/article/425317
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПерфектната буря, а?
Нищо де - сега Селенка ще ни купи някое испанско рисче /oro/ като ги насекат.
Аз бих си взел само е с образа на Надал! - че им нямам вяра за каратите... áко и немци да ги секат!
В Дегуса имат една любима за мен машинка - симпатичен спектроскоп. Сещай се. Харесвам ги аз немците в тази част. Точни са.
То остави риса ако знаеш вчера какви ги забърка Педро ще ти падне сомбрерото. Засяга имоти и всичко. Включи си преводача и ми кажи какво мислиш:
https://www.rtve.es/noticias/2022072.../2392163.shtml
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Тука е редно да се задълбае. Видеото е много преувеличено. Протестите са само и единствено за имоти които са в строеж и строителя закъснява повече от година със строежа. Напълно нормално и даже общоприето е да спреш да плащаш ипотека на имот който явно няма да бъде довършен. Един строеж като се започне и го спреш имаш само една година да го консервираш преди да стане негоден за довършване. Тука става дума за такива имоти - почти сигурно няма да бъдат довършени и информация за годноста се крие. И освен това става дума з миниатюрни проценти от строежите, по малко от процент.
Китай отделно има 3 трилона долара за спасяване на икономиката през следващите 5 години, харчовете почват края на тая година.
Оказва се че фирма директно работеща с банкови служители предлага на клиенти на банката инвестиционни продукти "маскирани" като депозити за лихва около 6-7% ако не се лъжа. Въпросната фирма открадва около 6 милиарда долара спестявания, единия от собствениците е арестуван а другия се предполага че е избягал в САЩ. Въпросните протести от последните 2 седмици не са точно протести а тълпи от хора искащи да си изтеглят депозитите, които обаче ги няма защото не са депозити. Изпратена е полицията в цивилни дрехи за брутални побой и потушаване на протестите(забравих - и танкове са изкарвали даже). Има други видеа в ютуб. Понеже въпросните "депозити" не са гарантирани, правителстовото излиза и казва че ще върне до 5к долара (или нещо близко) въпреки това. Това обаче за много хора не е достатъчно понеже някой имат буквално милиони на т.нар. "депозити". Та в момента е туширано мисля положението с налагането на лимити на теглене от банкомат и на гише. Но в цял китай масово хората протестират пред банките защото си искат депозитите - предполагам знаете какво означава това за модерния fractional banking. Загубата на доверия в банките им е доста по-голям проблем от фалитите в строителния сектор.
Видеото е много повърхностно и не е особено информиран човека, само като видиш, че не знае как се пише "benifits" и ти става ясно колко му е багажа и колко време е отделил да го направи.
Това което не знам и някой може би може да даде своята гледна точка е дали мислите, че ще издържат банките и дали може да прелее кризата по банките в останалия свят.Last edited by pwise; 29.07.2022, 16:11.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Тука е редно да се задълбае. Видеото е много преувеличено. Протестите са само и единствено за имоти които са в строеж и строителя закъснява повече от година със строежа. Напълно нормално и даже общоприето е да спреш да плащаш ипотека на имот който явно няма да бъде довършен. Един строеж като се започне и го спреш имаш само една година да го консервираш преди да стане негоден за довършване. Тука става дума за такива имоти - почти сигурно няма да бъдат довършени и информация за годноста се крие. И освен това става дума з миниатюрни проценти от строежите, по малко от процент.
Китай отделно има 3 трилона долара за спасяване на икономиката през следващите 5 години, харчовете почват края на тая година.
и преди сме го говорили за призрачните градове на Китай. Оставиха населението да залитне и в момента 70% от спестяванията са им в НИ, а при един спад в цените това ще означава голяма драма.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеизгледайте това https://www.youtube.com/watch?v=YBBnQmRcRI4
China's Mortgage Crisis, Banks are Failing, Protests Everywhere. China's financial crisis is Here...
Коментар
Коментар