Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеТи коина остави! Защо, като има толкова парЕ, никой не купува пейпа, тесла, амазон и т.н, които са на промоция от 40-70%??? Тръгне ли пазара надолу с главата, никой не тръгва да вкарва, по простата причина, че всеки чака все по-голямо дъно. При имотите е същото. Първо ще има застой, сетне ще тръгнат разпродажби! Тръгнат ли, никой няма да купува - плебса купува когато се вдига иликажат по тИлизизура, че ще се вдига!
Ама наша Дъри /и тя като другите/ си прави сметка без кръчмар.
Мисли, че тия пари у бурканите и дюшеците ще се юрнат да купуват имоти в най-голямата рецесия... хах!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДобре де, кажете какви ви бяха кредитите - в лева или евро...?
Какво ги караш да четат
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Така беше и това и пиша
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДъри, Дъриии.... пределно ми е ясна скоростта, с която се движи.
п.п. Апропо - те и биткойнаджиите лежат на тая кълка - викат си, ето гледай, колко млрд. спестявания има в банките! Отделно дюшеците... Ей ся ше влязат да подкрепят пазара...Ше влязат, ама.... дори най-простите НЕ бързат да купуват на падащ пазар! И те са се научили да чакат дъното... да го знаете от мене...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеТочно така беше! На мен прокредит директно ми вдигнаха от 8 на 14%, изобщо не им дреме! Дават ти с усмивка, после те правят роб до гроб!
И кой им беше бенчмарка?
Към каква котва бяха вързани... и какво беше условието за повишение?
За мен излиза, че сте се подписвали без да четете! И го казвам напълно сериозно, защото както казах вече съм пращал хора да си оспорват лихвата /мога да ви кажа и в коя конкретна банка/, защото кредитите им бяха в евро, бяха вързани към 6-мес. Юрибор и условието беше "Ако юрибора скочи с 2% -> следва повишение"! Стана така, че Юрибора скочи с 1.9% - банките им вдигнаха лихвите неоснователно - аз ги пратих при конкретен човек, с конкретно съдържание на молбата, разпечатки с движението на юрибора и не само че им свалиха лихвата, но и до месец-два дори им върнаха надвзетото!
Ама трябва да се чете какво се подписва и да се мисли предварително, не следварително!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Ма ти от както се обърка кога фючърските отразяват намаяване на лихвите си станал още по нагъл и още по невеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
Ти кога за последно беше свидетел на вдигане на бенчмарк на ЕЦБ, та така смело го твърдиш това? Щото последното беше преди 11 години!
Аз ще ти кажа личен опит. Последният път когато ЕЦБ вдигна лихвите беше с 0.25% през 2011 година. Много добре си го спомням, защото имах потребителски кредит за 3000 лева. Една седмица след като ЕЦБ вдигна лихвите, една миризлива бг банка, не КТБ, ми прати писмо, с дата един ден след като ЕЦБ вдигна лихвите, че ми вдигат лихвата по кредита поради независими от тях обстоятелства. Бяха си го подготвили и чакаха само да я вдигне. Отидох в офиса и казах - добре, имате право! След един месец обаче, след като ЕЦБ намали лихвите си по бенчмарка вие ще ми намалите ли лихвата по кредита ? Познай какъв беше отговора! След един месец ЕЦБ свали лихвата с 0.50% - познай дали ми намалиха лихвата по моя кредит! Погасих го веднага и повече от тогава до сега не съм изтеглил и една стотинка от банка!
ПС. В договора на всеки кредит го пише - вдигне ли ЕЦБ лихвата, те вдигат веднага "поради независещи от тях обстоятелства"! ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ИМА ВДИГНАТИ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Че кой е казал че първата год. ще дойде спада (дори не казвам срив)? Кризата беше 2008-2009, имотите паднаха чак 2013-2014 год.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДъри, Дъриии.... пределно ми е ясна скоростта, с която се движи.
п.п. Апропо - те и биткойнаджиите лежат на тая кълка - викат си, ето гледай, колко млрд. спестявания има в банките! Отделно дюшеците... Ей ся ше влязат да подкрепят пазара...Ше влязат, ама.... дори най-простите НЕ бързат да купуват на падащ пазар! И те са се научили да чакат дъното... да го знаете от мене...
Пролетта ще видим кой крив, кой прав
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
За сега не се очертава да сбъркамУбедена съм ,че поне една година няма да има срив на цените на имотите, а след това ще пиша пак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеПич - моя кредит беше с обикновена лихва - НИКАКЪВ EURIBOR! Моят кредит не се образуваше на база юрибор! Обикновена лихва. Приготвят писмата и пращат. Оправяй се! Това е в БГ си!
Аз ти говоря за клаузи в договорите за кредитите - "форсмажорни" обстоятелства! Не EURIBOR-i
Да, ще се вдигнат, това го дъвчем вече година - но не "всички и от утре"!
Скача юрибора -> първи изгърмяват евровите кредити, скача лихвата по депозитите - изгърмяват и левовите кредити... това е!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеЮлка, този пазар е много ама много бавен и преди да видим каквото и да е поевтиняване трябва да видим застой който до сега винаги е бил поне няколко месеца. След това евентуално ще има изтегляне на имотите от продажба и не повече от 10 % на останалите на пазара спад за около година. Така беше и 2008-2009 г. ,но този път кризата дори не е такава и не знаем какви пари ще влизат в държавата, а днес има и много повече пари в населението от предишната криза ,та това е мнението ми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Винаги досега хуморът е бил само от тебе! Колкото и да ти обяснявам няма да вденеш...има две причини, по-добрата би била да си предубеден!
- 1 like
Коментар
Коментар