If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При имотите НЕ е същото. Има много невидими сили на пазара с имоти които трябва да го надуват все по агресивно. Имотите се ползват със специален статус при кредитирането и е закодирано като нискорисков актив със системно значение. На български това означава че при един срив на имотите ще има намеса да се спасят. Но при рязко покачване това е само добре дошло. 2007-ма кризата да напомня, единственото им съжаление било че не изкупували ипотеки в по големи обеми. Вече няма табу по тая тема.
Имоти ли продаваш бе човек? Тази вечер по телевизията казаха, че ЕЦБ-то са вдигнали лихвата и кредитите щели да поскъпват, а цените на имотите щели да падат! Тъй че каквото си продал, продал, шоуто приключи!
Е какво да ми гарантираш, на мен ми е пределно ясно.
Предупреждавам повече от година...
Тия малките по 3 бона кредити... там е най-опасно, с такива човек изобщо не трябва да се хваща.
Че там така могат да ги извъртят нещата, че да ги върнеш неколкократно!
Няколко пъти, а не с %%!
Така е, моя беше към 12-13 к лв. Така ми го "сложиха", че едвам се осеферих. Мъжко дупе, веднъж се ......яде.
Е какво да ми гарантираш, на мен ми е пределно ясно.
Предупреждавам повече от година...
Тия малките по 3 бона кредити... там е най-опасно, с такива човек изобщо не трябва да се хваща.
Че там така могат да ги извъртят нещата, че да ги върнеш неколкократно!
Няколко пъти, а не с %%!
При имотите НЕ е същото. Има много невидими сили на пазара с имоти които трябва да го надуват все по агресивно. Имотите се ползват със специален статус при кредитирането и е закодирано като нискорисков актив със системно значение. На български това означава че при един срив на имотите ще има намеса да се спасят. Но при рязко покачване това е само добре дошло. 2007-ма кризата да напомня, единственото им съжаление било че не изкупували ипотеки в по големи обеми. Вече няма табу по тая тема.
Как да не е?? Неслучайно няколко пъти от ес напомниха, че в бг има балон (то е очеизвадно де) така че недей да лежиш на тая кълка.
Скоро ще тръгнат пак рекламите "Не позирай - депозирай". Стане ли това, пазара (не само на имоти) го пиши бегал! Всичко се повтаря, като под инндиго. Търпеливите и умните правят мангизите при кризи!
В лв беше, но вече не си спомям кво пишеше в дог - то тогава, кой ти чете бе братко. С едни мазни усмивки ти ги дават мангизите, сетне започва филма. От тогава нямам стотинка кредит и абсолютно всичко съм купил с лични пари, дори лизинг нямам! Смятай до какво са ме докарали банкстерите! Внимавайте, четете и на банкстер не вярвайте!
Еее.... то заробването става много бърже и много лесно...
Ти коина остави! Защо, като има толкова парЕ, никой не купува пейпа, тесла, амазон и т.н, които са на промоция от 40-70%??? Тръгне ли пазара надолу с главата, никой не тръгва да вкарва, по простата причина, че всеки чака все по-голямо дъно. При имотите е същото. Първо ще има застой, сетне ще тръгнат разпродажби! Тръгнат ли, никой няма да купува - плебса купува когато се вдига иликажат по тИлизизура, че ще се вдига!
Добре де, кажете какви ви бяха кредитите - в лева или евро...?
И кой им беше бенчмарка?
Към каква котва бяха вързани... и какво беше условието за повишение?
За мен излиза, че сте се подписвали без да четете! И го казвам напълно сериозно, защото както казах вече съм пращал хора да си оспорват лихвата /мога да ви кажа и в коя конкретна банка/, защото кредитите им бяха в евро, бяха вързани към 6-мес. Юрибор и условието беше "Ако юрибора скочи с 2% -> следва повишение"! Стана така, че Юрибора скочи с 1.9% - банките им вдигнаха лихвите неоснователно - аз ги пратих при конкретен човек, с конкретно съдържание на молбата, разпечатки с движението на юрибора и не само че им свалиха лихвата, но и до месец-два дори им върнаха надвзетото!
Ама трябва да се чете какво се подписва и да се мисли предварително, не следварително!
Така е прав си - трябва да се чете - и трябва да се оспорва в съда ако трябва. Само че на 3000 лева кредит какво да му оспорваш?? Вдигаха ми с вноската с малко пари.
Но по-важното. Форсмажор. Има го във всеки договор. Какво според теб е форсмажор ? Еми ЕЦБ вдига лихвите - това не зависи от нас - ние се позоваваме на форсмажор и ти вдигаме на теб лихвата. Елементарно е даже и в съда ще издържи. Не говорим за юрибор говорим за обикновена лихва. И отново - аз не казвам, че ще вдигнат всички кредити. Но ти гарантирам, че ще има вдигнати кредити!
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар