Първоначално изпратено от Bad_Bear
Разгледай мнение
В момента цената на жълтото в $ е сравнително ниска 1600-1700$ (имали сме такива нива преди 10г) и според мен сранително в краткосрочен план за жълтото 3-5г. ще видим цени 2500 - 3000$, имайки предвид много фактори - от дълг на САЩ от над 31трл $ (като само Федералният дефицит е над 1трл. $ годишно), възприемащата се все повече по света Криптовалута, разделението на "Запад и Изток", било то военно и/или технологично.
Лично аз очаквам паритета между $ и Евро да се запази в близки граници (около 5-6% разлики една спрямо друго) в следващите 3-5г.
Положението днес никак не е розово както в САЩ така и в ЕС. Историята на Великите Империи винаги свършва по един и същ начин, макар в голям хоризонт от време. Запитайте се дали не е наближило вече това време? Да, все още не е дошло, пътят към финала е най-тежък, бавен и мъчителен, но неизбежно ще дойде.
За Жълтото финал никога не е имало през Човешката история. Една инвестиционна стъпка от 5-10% в дългосрочен план от кеша ако щете Хедж го наречете, може да бъде единствено плюс.
Писал съм го по-рано в темата и сега пак - преди 10г жълтото беше около 1900 лева (нека са 1000Евро), сега e 1600-1700 Евро. Преди 10г. EUR/USD е бил около 1,4, а сега е паритет. Не казвам, че не е имало много по-добри инвестиции в този хоризонт. Вероятно много от вас са спечелили в повече, но едни 5-10% от кеша в Жълто е добър Хедж.
Инвестиция в жълто в краткосрочен хоризонт от време е много голям инвестиционен риск, но в дългосрочен е безспорен Хедж.
Това, че твоят познат е купил физическо жълто през 2017г. на 1200-1300Евро (и в $ е било толкова тогава) е една наистина добра Инвестиция, защото сега би го купил на над 1700 Евро или за тези 5г. е с около 30% напред в хартийки.
Най-голямата му грешка ще бъде ако сега го продаде на тези ниски нива, още повече при инфлация от 20%.
Сега е момента да се продават тухли, тъй като там сме точно в обратната посока. Предстои съществен спад през следващите 3години, а жълтото в противоположна посока.
Коментар