IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

    В курорта Св. Константин и Елена има много предложения и оферти. И рушняците се изтеглиха. Лошото е че имотите им се изкупуват от богати посредници брокери. И после те пускат на пазара. Цените така остават високи. Все още. И не знам как ще е. Интересувам се в детайли и виждам какво става. Инак е гот да клъвнеш нещо на добра цена и да го пускаш кеш за краткосрочни договори и парата в джоба. Това е държавата - те те крадат, ти пък даваш на познати без пари.
    Идеален момент посредниците да бъдат наказани за алчността им

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

      Изключително неприятна леля и безумно неграмотни цървулски коментари. От това ли съдите за пазара?...
      Е,хайде сега един път цитирате брокерите друг път не са ви удобни ?
      Лелята във видеото продава имоти над 15 години и такива като вас и звънят да я питат какво да правят,пък сега като не са ви изгодни отговорите и ,стана неприятна леля с цървулски коментари
      Да,не особено приятни ,нито пък и комуникира на ниво,факт,но това дето го казва логика има

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
        ПАРИТЕ ГОРЯТ, ВЛАГАТ ГИ В ИМОТИ

        Ако през 2016 г. един двустаен апартамент можеше да се купи за 55 000 евро, сега същият струва 90 000 евро. Но заради по-ниските лихви, сега вноската по кредита ви ще е със 100 лв. по-малка месечно - вместо 750 лв. ще бъде около 650 лв., изчисляват експертите.

        https://www.google.com/amp/s/trud.bg...582%25D0%25B8/
        Едиствения проблем , че ако кредита не е с фиксирана лихва всичко се сгромолясва за 3 месеца когато лихвата се върне на нивата от 2016. В България има ли фиксирани лихви за 30 години ?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
          https://fb.watch/cTPQEGbGtd/

          Много добро видео ..
          Да купувам ли имот на морето?
          Било се напълнило с украинци...
          Гледайте !!!
          Изключително неприятна леля и безумно неграмотни цървулски коментари. От това ли съдите за пазара?...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

            Жони, некъде надолу беше писал пак неподготвен. Требе просто да приемеш най-накрая, че София е сред най-достъпните места за покупка на имот в света. Без значение дали го сравняваш с Париж или Кабул.... Резултата е еднакъв....- по убаво от София нема :-))))

            Consumer Prices in Sofia are 21.21% higher than in Dhaka (without rent
            Local Purchasing Power in Sofia is 115.51% higher than in Dhaka
            Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 114,759.52 ৳
            (2,427.67 лв)
            198,258.24 ৳
            (4,194.04 лв)
            +72.76 %
            Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 58,580.82 ৳
            (1,239.24 лв)
            130,541.32 ৳
            (2,761.53 лв)
            +122.84 %
            Average Monthly Net Salary (After Tax) 26,436.87 ৳
            (559.26 лв)
            78,880.16 ৳
            (1,668.66 лв)
            +198.37 %
            В Кабул е малко по-добре от Дака, особено държавно са цъФналЕ....,ама имотите пак са по-недостъпни :-))) Евентуално некоя наследствена пещера на Осама в предградие на Кабул като Ихтиман мое да се земе тънко.... и нищо друго :-)

            Local Purchasing Power in Sofia is 125.60% higher than in Kabul
            Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 78,700.00 AFN
            (1,654.11 лв)
            199,545.92 AFN
            (4,194.04 лв)
            +153.55 %
            Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 36,000.00 AFN
            (756.64 лв)
            131,389.18 AFN
            (2,761.53 лв)
            +264.97 %
            Average Monthly Net Salary (After Tax) 17,812.50 AFN
            (374.38 лв)
            79,392.48 AFN
            (1,668.66 лв)
            +345.71 %
            Средните цени са нещо много заблуждаващо. Според Вашата табличка цената на м2 в Центъра на София е 1,241.84 евро. Това е абсурдно. Вече има оферти в Овча купел и Люлин за по-високи цени. Как се изчислява тази цена ? Как се изислява какво е София Център ? Ми лесно. Около Лъвов мост цените са кажи речи като в ж.к. Дружба, но се води Център и сваля цената на истинския Център: Раковска, Ал Невски, Витошка, Патриарха. В тези райони цените са 3000 евро м2 и нагоре, което е една много различна цена. 3000 евро е цена която е съизмерима с цените в Ница и Кан. Средна ръка апартамент в Кан 70 м2 бил бил от порядъка на 250к евро. Това е към 3500 м2.Във Франция има закон Carrez, който задължава продавача да обяви реалната жилищна площ. Реална жилишна площ не включва обши части, мазета , тераси, стени, не включва даже части с височина под 180 см . Така , че 70 м2 в Кан ше са аналог на поне 100 м2 в София. И тия 250к евро за 100м2 в София са пак 3500 евро м2 както и в Кан. В Кан обаче средната заплата е от порядъка на 3000-4000 евро, в София е 1000 евро. В Кан взимаш апартамент , готов за живеене, в София трябва да налееш оше поне 50к евро за да смениш плочките от 50-та година, дограмите, паркета , тръбите и електричеството. В Кан имаш подземен паркинг на 50 до 200 метра , в центъра на София паркинга е до късмет всеки ден, в Кан през AirBnb наемаш двустаен за 250 евро на нощ в София за 80 евро. За дългосрочни наеми не знам a и е трудно да се правят обобщения но през AirBnb възвръшаемостта на практически еднакви апартаменти в Кан и София е 3:1. По ниво на услуги , транспорт, сигурност, чистота, климат просто няма място за сравнение. В Кан имаш плаж под носа, ски куроти на 30-40 минути път, една камара средновековни градчета на до 1 час път в които може да се изкара прекрасен уикенд. В София .... 1 час ти трябва да излезнеш от града а и трябва да ходиш с противогаз.

            Някой беше писал за Париж. Цените в Париж са 2-3 пъти по-високи от Кан/Ница. Но като Париж има 10 града в света. Моля не си позволявайте да сравнявате тази клоака София с Кан и Ница , пък камо ли с Париж.


            П.С. Колкото до достъпност , 200к евро заем в Кан при 1% фиксирана лихва за 30 години без таксите ще е някъде около 700 евро на месец ( това бяха лихвите до съвсем скоро , сега не знам) В София лихвата ше е 3% и плаваша, така че в началото ще е към 900 евро а след 3 години, кой знае , може и 2000 евро. Както казах средните заплати са 3:1 в полза на Кан а плашанията по един и съши кредит са по-високи в София , така , че това с достъпността трябва да е някаква смешка.

            Коментар


            • https://fb.watch/cTPQEGbGtd/

              Много добро видео ..
              Да купувам ли имот на морето?
              Било се напълнило с украинци...
              Гледайте !!!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
                Румънците по Великден бяха много малко тази година във Варна и комплексите.Мисля,че и на тях взе да им става скъпо за това което получават.
                Дайте да свалим розовите очила.Днес бях в Кранево да видя един семеен хотел,че ми трябва почти целия да настаня гости на сватба на сина ми в Блак си рама.Неговите колеги от чужбина ще спят там ама за роднините на жена ми не ми е по джоба.Хотелиера вика ама ти за 2 нощувки ще ми провалиш цялата седмица.Викам му виж табелата for sale на хотела на комшията ти.
                https://www.dnes.bg/stranata/2022/05...-biznes.529345

                Така е ,да свалим розовите очила..прав си...

                Инфлацията остави на предела на силите потребители и бизнес.....

                Бизнесът у нас е изправен пред сериозна опасност от фалит заради цената на тока. Една от фабриките за стъкло във Варна продължава да работи въпреки многото неясноти. Собственикът на предприятието е намерил алтернативен вариант за работа.
                "За 9 месеца сметките за газ са се увеличили 5 пъти. От няколко години използваме ел. енергия от слънцето. Имаме изградена фотоволтаична система с акумулатори. Газта обаче си остава основно наше гориво. Бизнесът загуби около 500 милион лева за неправилна формула за изчисляване на калоричността му", обясни пред Нова тв собственикът на фабриката Данко Калчев.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                  Румънците са такава напаст, че хотелиерите са пропищели от тях, но си траят. Няма такива наглеци като тях. Сутрин с чинии изнасят храна и на обяд я изкарват на басейна. Управата постоянно им прави забелжежки има и скандали. Обяда се плаща, но те разбира се не искат да плащат (вадят храната от закуската) и стават скандали. Веднжъж едни нахалници крещяха на английски, че трябва да им благодарят, че вкарват пари тук. Чудя се докога ще ги търпят, понеже българите като чуят, че има румънци и бягат.
                  Руснаци, англичани, руснаци всичките са еднакви отрепки. И то не защото хората от тези държави са си такива, а защото се привличат най-скъсаните и евтини клиенти - race to the bottom. Само руснаците са си отрепки без значение колко пари имат - все има драми с тях.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
                    Румънците по Великден бяха много малко тази година във Варна и комплексите.Мисля,че и на тях взе да им става скъпо за това което получават.
                    Дайте да свалим розовите очила.Днес бях в Кранево да видя един семеен хотел,че ми трябва почти целия да настаня гости на сватба на сина ми в Блак си рама.Неговите колеги от чужбина ще спят там ама за роднините на жена ми не ми е по джоба.Хотелиера вика ама ти за 2 нощувки ще ми провалиш цялата седмица.Викам му виж табелата for sale на хотела на комшията ти.
                    Моите наблюдения са от по на юг, на север винаги е било слабо

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
                      Румънците по Великден бяха много малко тази година във Варна и комплексите.Мисля,че и на тях взе да им става скъпо за това което получават.
                      Дайте да свалим розовите очила.Днес бях в Кранево да видя един семеен хотел,че ми трябва почти целия да настаня гости на сватба на сина ми в Блак си рама.Неговите колеги от чужбина ще спят там ама за роднините на жена ми не ми е по джоба.Хотелиера вика ама ти за 2 нощувки ще ми провалиш цялата седмица.Викам му виж табелата for sale на хотела на комшията ти.
                      Румънците са такава напаст, че хотелиерите са пропищели от тях, но си траят. Няма такива наглеци като тях. Сутрин с чинии изнасят храна и на обяд я изкарват на басейна. Управата постоянно им прави забелжежки има и скандали. Обяда се плаща, но те разбира се не искат да плащат (вадят храната от закуската) и стават скандали. Веднжъж едни нахалници крещяха на английски, че трябва да им благодарят, че вкарват пари тук. Чудя се докога ще ги търпят, понеже българите като чуят, че има румънци и бягат.
                      Last edited by better; 08.05.2022, 19:05.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

                        Тогава чудесно разбираш, че без поддръжка ще притежаваш кочина или ще трябва да си превърнеш почивката в селскостопанска бригада
                        Не те разбрах кво искаш да кажеш?

                        Коментар


                        • https://segabg.com/hot/category-bulg...lemite-gradove

                          Намаляват жителите на София и големите градове !
                          За 2021 година София е намаляла с близо 700 души !!!

                          От големите градове най-много жители през 2021 г. губят Добрич и Русе. В Добрич населението е намаляло с 1667 души и вече е под 80 000 – 79 269. В Русе намалението е с 1627 и жителите му са вече 133 813.
                          С повече от 1000 човека е намаляло населението в още 8 областни града: Плевен (с 1296), Перник (с 1219), Хасково (с 1212), Стара Загора (с 1133), Сливен (с 1120), Габрово (с 1042), Пазарджик (с 1019) и Враца (с 1008).

                          В София отливът е с 613 души, а има още градове, които намаляват с повече: Видин – с 899, Кюстендил – с 830, Ямбол - със 779, Ловеч - с 694, Силистра - с 671, Монтана - с 667, и Шумен - с 655.

                          От останалите областни центрове Бургас намалява с 558 човека, Смолян с 558, Разград с 468, Благоевград с 368, Търговище с 346 и Велико Търново с 310. Най-малък сред областните градове е отливът в Кърджали – само 52-ма души.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

                            Румънците стават все повече с всяка година (информация от приятел хотелиер).

                            Посредствените хотели може и да усетят нещо
                            Румънците по Великден бяха много малко тази година във Варна и комплексите.Мисля,че и на тях взе да им става скъпо за това което получават.
                            Дайте да свалим розовите очила.Днес бях в Кранево да видя един семеен хотел,че ми трябва почти целия да настаня гости на сватба на сина ми в Блак си рама.Неговите колеги от чужбина ще спят там ама за роднините на жена ми не ми е по джоба.Хотелиера вика ама ти за 2 нощувки ще ми провалиш цялата седмица.Викам му виж табелата for sale на хотела на комшията ти.
                            Last edited by travelboy; 08.05.2022, 18:30.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение

                              Аз съм от Варна и съм израстнал дет се вика на Дружба(така се казваше тогава).Като студент бях и 5години спасител там вместо бригада.Още тогава плажовете се задъхваха от хора а хотелите няма и 1/10 от това което е.Това вече не е курорт а квартал и то пренаселен.За ваканционни имоти просто забрави.Да не говорим за разни римски изцепки тип крепости и оръдия на брега.Да им вземеш архитекта на тимаджиите и да го обесиш на някое оръдие.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                                В курорта Св. Константин и Елена има много предложения и оферти. И рушняците се изтеглиха. Лошото е че имотите им се изкупуват от богати посредници брокери. И после те пускат на пазара. Цените така остават високи. Все още. И не знам как ще е. Интересувам се в детайли и виждам какво става. Инак е гот да клъвнеш нещо на добра цена и да го пускаш кеш за краткосрочни договори и парата в джоба. Това е държавата - те те крадат, ти пък даваш на познати без пари.
                                Аз съм от Варна и съм израстнал дет се вика на Дружба(така се казваше тогава).Като студент бях и 5години спасител там вместо бригада.Още тогава плажовете се задъхваха от хора а хотелите няма и 1/10 от това което е.Това вече не е курорт а квартал и то пренаселен.За ваканционни имоти просто забрави.

                                Коментар

                                Working...
                                X