If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Евала, Евго! Истината за соц реалността от Работническо дело! Все едно да се информираме за войната от Россия 24 или за цените на имотите от сайта на Артекс. А манипулациите в тогавашната статистика са били епични колкото кражбите
Ти от много месеци пишеш, че нямало инфлация, а сега, че намалявала. Докато се оплиташ в лъжите си или по-скоро приемаш желаното за действително, инфлацията избуши тавана. Не е нормално да се гледа как цената на кашкавала в лидъл не спира да поскъпва на всеки две седмици, а някой дървен философ да ни обяснява за липса на/ или намаляваща инфлация
няма инфлация, киселото мляко, дето взимам е с по 10 ст нагоре на всеки 2-3 седмици
юлката да вземе да ни разясни новата парадигма,
как при редовно уселичение на основни храни гоним дефлация
и юлка, де вика пешето, "ше ми едеш борсовите стоки"
И друга опасна тенденция засякох лятото - теглене на кредити за покупка на злато (особено като беше в пика си на 2000$/оз, заради войната)! Такива ептен ще затънат но някои уроци са скъпи!
Абе, смешко, не ми обяснявай, че ти търгуваш на световните суровинни пазари, когато те е страх да купиш едно наполеонче на завишена цена.
Сериозко, предпочитам суверени пред наполеони (да те светна: малко по-голям грамаж, малко по-висока чистота, респ. по-добро съотношение цена на грам), но дори и такива не пазарувам!
Голям страх, брррр.........
В общи линии съм съгласна с това което пишеш и винаги съм твърдяла ,че е много бавен процес. Наистина не вярвам ,че ще има много хора купили имоти които не ползват да ги продадат за да сложат парите си на лихва от 6 %.
Сценарият не е този, а съвсем различен.
Те няма да го продадат, за да ги сложат на лихва - не! Това би било безмислено.
Тези които са купували второ, трето, пето жилище заради страха от инфлация и с кредит при 2% лихва - при новите условия лихвата може да подгони 6%, инфлацията ще е едноцифрена, а жилището - сериозна тежест, особено ако не носи наем!
И друга опасна тенденция засякох лятото - теглене на кредити за покупка на злато (особено като беше в пика си на 2000$/оз, заради войната)! Такива ептен ще затънат но някои уроци са скъпи!
Боже Каврък, ти не правиш разлика между М2(Междинни пари), М3(широки пари) и Q2(Второ тримесечие). Спирам, спирам...че стана страшно...
при широките пари има вратички, които правителствата ползват до последно
въпросът е, че в крайна сметка инфлацията идва като цунами и ги отнася,защото с нея или се бориш или сърфираш по вълната докато не те засили в някой скалист бряг.
ЕЦБ (няма общо с британците, които са напред във финансовия инженеринг) бяха пуснали доклад точно за мошенгиите, с които правителства на членки в зоната могат да помпат широките пари. Това може да им купи време, но само задълбочава картинката с инфлацията.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Пределно ясно съм уточнил, че дефлацията по борсовите стоки е повече от очевидна и всеки ден парите ми могат да купят все повече от същите активи спрямо няколко месеца по-рано (тия с късите позиции печелят доволно, как иначе щеше да става тая работа!? ) Та нито стандарта ми е паднал, нито покупателната ми е намаляла. Даже напротив! И ако кашкавала е поскъпнал, а ти нямаш капацитета как да компенсираш това... си е твой проблем. Не ни занимавай с битовите си драми.
Абе, смешко, не ми обяснявай, че ти търгуваш на световните суровинни пазари, когато те е страх да купиш едно наполеонче на завишена цена.
Скъпи, Дюрекс!
Простете моята фриволност по отношение на избрания от вас никнейм, но идва най-вече заради 'качеството' на вашите разсъждения!
1. Цените не падат за един ден ! и 2. Инфлацията не е това константно явление, каквото се опитвате да го изкарате. Не става така - лягаш си довечера, утре се събуждаш и всичко с 40% надолу, а инфлацията 20% - НЕ! Това е бавен, тегав и мъчителен процес, при който нервите на много хора не издържат! Не и в обстановка на трайно променени нагласи! Това да гледаш ден след ден как вложението ти в имот намалява, как ден след ден алтернативите растат, а ти да пропускаш изгоди, как ден след ден инфлацията се стопява и дори обръща знака..... тая тръпка не е по силите на всеки! 'Еле пък на Пена и Вуте на които междувременно са издули платната на лихвата по кредита!
И през целия тоя период жокерите са в ръката на тоя с кеша, както са били на ваша страна през 2000-та, когато сте се пазарили в Изток.
В общи линии съм съгласна с това което пишеш и винаги съм твърдяла ,че е много бавен процес. Наистина не вярвам ,че ще има много хора купили имоти които не ползват да ги продадат за да сложат парите си на лихва от 6 %. Може и да се лъжа ама обикновено излизам права
Много ви вълнува никнейма ми от къде идва, е сега ще ви споделя. Когато се регистрирах и много никове бяха заети, та тогава по френската телевизия даваха филм на режисьора Дюри , написах го и хвана декиш Въпреки ,че не ми е от любимите режисьори си оставих този никнейм
Арендаторът е убит с два изстрела - един в главата и един в тялото
4 годишният Благой от Първомай е убил днес след скандал 51-год. арендатор Димитър Иванов. Екзекуцията е станала с ловна пушка. Предполага се, че тя е законна, тъй като старецът е ловец.
Арендаторът е убит с два изстрела - един в главата и един в тялото, съобщи Блиц. Предполага се, че спор между двамата е имало отдавна и днес той е ескалирал.
Така е нужно да се регулира тоя пазар ,друг начин няма
Коментар