If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Възможно е аз да съм в собствен информационен балон. Вярвам на очите си. Всичките българи приятели на сестра ми, с които съм се запознавал там, също са купили къщи и са родили в Канада. Познавам лично и десетки колеги, които заминаха на различни места в Европа и Америка. Те също си купиха къщи там и си родиха деца там. Бил съм им на гости. Изглежда добре външно. Не съм изкарвал повече от месец при никое от пътуванията ми и най-важното не съм работил в чужбина и не мога да преценя дали е добре и вътрешно. Това, което ми прави най-голямо впечатление е, че никой - сестра ми, приятелите и, колегите ми, не говорят за пари. Дори не ги споменават. А когато ги питам, какво им харесва най-много там, всички ми говорят за "спокойствието". Каквото и да означава това. Не е само липсата на огради на къщите там. За някакво по-генерално спокойствие думат. Но за да го усети човек, явно трябва да живее и работи там, а не само да бръмчи на почивки и екскурзии като мен
Спокойствието,което им дава заплащането, което получават за труда си.Не всички в България получват високи заплати като програмистите.Сестра ми и мъжът като заминаха за САЩ преди 7-8 години получаваха общо около 10 хиляди долара годишно в България приравнено в долари.Сега щяха да получават около 20 хиляди .В САЩ са на 100 хиляди. 5 пъти повече. Ти няма как да го разбереш, ама като се живее от заплата до заплата стресът е доста голям.
защо би искал човек да изгори на зелено
по-добре да потърси готов или полуготов ваканционен имот на топ дестинациите
банско или албена
а най-добре по един и на двата топ курорта и само да се мести от единя на другия с влака
Кой да изгори? Кольо ли? Никогаш!!! Той е от стара коза яре и номера не му минават лесно. 1090 е страхотна цена и не е за изпускане, Тобо е солидна компания и няма да остави недовършен обект. Вие му се смеете на Кольо че имал заешко сърце, но той носи в гащите си железни топки, като на испански бик. Не случайно заложих не него. Той е машина и ще ви покаже, че купуването имот на на зелено не е кой знае какво геройство. Локацията обаче е супер, Люлин 8 си е широк център с всички транспортни комуникации, магазини, заведения и учреждения, като същевременно е тихо и спокойно.
пп. ратко, засрами се! Алчен си като хазяин с 7 апартамента. Искаш само ти да имаш, а хора като Кольо заблуждавате да не купуват когато намерят евтин и хубав имот. Защо го правиш. Нали знаеш, че лаком гъз глава затрива.
А по време на строителните дейности, вместо да искат доплащане над договореното, ще връщат пари поради дефлация на строителните материали.
Мисля, че при Тобо имаше и такава опция при договорка, но ще важи и обратното, при поскъпване ще искат доплащане. Аз ако знаех по-рано за този проект сигурно вече щях да съм скочил. Това не е за изпускане!
Време е за купуване на имоти на зелено. Никога преди купуването на зелено не е било с толкова малък риск както сега. Строителите виждат пооредяване на купувачите и са склонни на сериозни отстъпки в цената. Сега е момента!
защо би искал човек да изгори на зелено
по-добре да потърси готов или полуготов ваканционен имот на топ дестинациите
банско или албена
а най-добре по един и на двата топ курорта и само да се мести от единя на другия с влака
Време е за купуване на имоти на зелено. Никога преди купуването на зелено не е било с толкова малък риск както сега. Строителите виждат пооредяване на купувачите и са склонни на сериозни отстъпки в цената. Сега е момента!
А по време на строителните дейности, вместо да искат доплащане над договореното, ще връщат пари поради дефлация на строителните материали.
Те може да не говорят за пари (защото не звучи хубаво и възпитано), обаче си правят сметката, вземат ипотеки, гледат да ги върнат бързо, следят промоциите, искат да живеят на максимум, да ги повишават и да разполагат.
И за това са избягали.....за да си оправят живота и да разполагат с повече. Чувал съм, че не сбирки на емигранти в Канада било голяма селяния - все парадират с материални неща.
Имаше един Веско Панчев от риалити формат. Той също е пример за това (успял българин в САЩ).
Може би си зависи от хората. Тези, които съм виждал (а не чувал), не говорят за пари и имоти.
Възможно е аз да съм в собствен информационен балон. Вярвам на очите си. Всичките българи приятели на сестра ми, с които съм се запознавал там, също са купили къщи и са родили в Канада. Познавам лично и десетки колеги, които заминаха на различни места в Европа и Америка. Те също си купиха къщи там и си родиха деца там. Бил съм им на гости. Изглежда добре външно. Не съм изкарвал повече от месец при никое от пътуванията ми и най-важното не съм работил в чужбина и не мога да преценя дали е добре и вътрешно. Това, което ми прави най-голямо впечатление е, че никой - сестра ми, приятелите и, колегите ми, не говорят за пари. Дори не ги споменават. А когато ги питам, какво им харесва най-много там, всички ми говорят за "спокойствието". Каквото и да означава това. Не е само липсата на огради на къщите там. За някакво по-генерално спокойствие думат. Но за да го усети човек, явно трябва да живее и работи там, а не само да бръмчи на почивки и екскурзии като мен
Те може да не говорят за пари (защото не звучи хубаво и възпитано), обаче си правят сметката, вземат ипотеки, гледат да ги върнат бързо, следят промоциите, искат да живеят на максимум, да ги повишават и да разполагат.
И за това са избягали.....за да си оправят живота и да разполагат с повече. Чувал съм, че нa сбирки на емигранти в Канада било голяма селяния - все парадират с материални неща.
Имаше един Веско Панчев от риалити формат. Той също е пример за това (успял българин в САЩ).
Най-голямо увеличение на средната месечна надница пък е регистрирано в "Селско, горско и рибно стопанство" през третото тримесечие на годината, отчитат от НСИ
+++
Стигне ли се до сублимния момент, минаваме смело на перона.
Аз пък съм сигурен, че Кольо си е научил урока и няма да пропусне сегашнота криза и спад. Не напразно заложих 2бут. х 4рози. Риска е само ако с шефа на Тобо се случи нещо. (все пак никой не е безсмъртен)
Но, пък ако стане, то тогава и в Руанда му е в кърпа вързан бонуса.
Значи АКО, Кольо купи "на зелено" аз лично ще му платя 5000 отгоре на договорената цена за етажа от къщата. Знам, че Кольо е смел има топки да купи на зелено. Той е скрита машина за купуване на имоти на зелено. Само стой и гледай.
+++
Стигне ли се до сублимния момент, минаваме смело на перона.
От Тобото, може да получи и бонус - чертеж на зелено в Руанда.
Коментар