Първоначално изпратено от Chio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
добре, надписахте ме - вероятно си заслужава, за който реши да изпълни този не лек ремонт - местене на кухня. Ще стане тристаен с вестибюл-кухня. Кухнята няма да бъде в бокс, а ще е разчупена, защото помещението има пет врати - една външна, една за баня и още три за стаите. Въпросът беше, че брокерите нямат право днес в този му вид да го продават за тристаен, а те го правят. Иначе съм виждал много панелни апартаменти с преместена кухня на балкона. Едностайните стават двустайни, а двустайните стават тристайни. И ги продават като такива, но след като въпросният ремонт е вече факт, а не преди това.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8lm7e6&f1=1
Страшна история е това чудо на строителството с три вертикални канализационни тръби или някъде под пода минават хоризонтални.
Но, поуката е, че взимат стар коптор и с мега усилия го превръщат в същото, което предлага новото строителство - мисля, че конкретния пример е максимално близо до типичния 3-стаен тези години.
И за да има поука от написаното - за това наглеят брокерастите като го предлагат като 3-стаен, прекрасно знаейки, че в НА пише две стаи, вестибюл и кухня. И като ги питаш защо - или "вестибюла" е стая или "ако направите от кухнята стая, преместите банята, пробиете плочата, усвоите терасата, след някоя година мазето и двора, части от Борисовата и т.н.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Аз си мислех, че си се занимавал само с дребни престъпления, като кражба на домати, но, ето, че ти си се занимавал и с по-сериозни кражби и присвоявания
Веднъж ходихме до МВР по едно дело от прокуратурата за измама като свидетели ,та при разследването са подпсите ,въпреки че на единия документ си беше фалшив подписа ония не можаха нищо да изкарат нищо да докажат и на финала гражданина се оказа че трябва да си плаща масрафа ,абе тая държава е пълна тиня ,така че внимавайте къде си давате данните при огледиLast edited by nkavrakov1982; 06.11.2022, 21:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Ясно ми е, че няма да ви надпиша ако мога така да се изразя. И имах предвид 9 м2 спалня, която сте виждали в новото строителство. Като купуват копторите от 60те правят от кухнята сувеременна спалня и воала - 77м2 с спални и холокухня от двустаен с вестибюл. Не ви връщам към обявата, по-скоро соча стандартна ситуация при старите тухли в Софетодобре, надписахте ме - вероятно си заслужава, за който реши да изпълни този не лек ремонт - местене на кухня. Ще стане тристаен с вестибюл-кухня. Кухнята няма да бъде в бокс, а ще е разчупена, защото помещението има пет врати - една външна, една за баня и още три за стаите. Въпросът беше, че брокерите нямат право днес в този му вид да го продават за тристаен, а те го правят. Иначе съм виждал много панелни апартаменти с преместена кухня на балкона. Едностайните стават двустайни, а двустайните стават тристайни. И ги продават като такива, но след като въпросният ремонт е вече факт, а не преди това.
Last edited by anonymous6718; 06.11.2022, 21:55.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това с личните данни е смешна работа ,да не стигате до там че докато се усетите ще сте с един,два кредита и 10 телефона с карти от мобилните оператори .Личните данни са сладка работа ,почти във всеки банков офис има услужливи служители които с кеф ще Ви нашият някоя кредитна карта ,е ако не искат има и бързи кредити.
В доброто старо време ,понеже съм добър човек да не засягам реални хора с едно виртуално ЕГН изкарах 2-3 айфона на лизинг ,които реализирах на черния пазар за минути ,лизинга разбира се остана да виси на някой дето никога не се е раждал
- 5 Харесвания
Коментар
-
С други думи, конкретният имот ще трябва да е 100к за да излезе сметката на инвеститори в наем. Всички ли го споделят?
- 1 like
Коментар
-
1. Себестойността е толкова, след осчетоводяване на разходите за покупката на Майбаха и 'командировките' до Венеция със секретарката. 2. Може и да съм ганьо, но 3. инфлацията наистина ми яде спестяванията, които 4. не са мижави
Коментар
-
Вестибюлът не е тераса на пентхаус. Едното няма прозорци
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЦените на арматурата и бетона се понижиха до нива от преди войната, но цените на имотите продължиха да растат. В момента себестойността на строителството е в диапазона 500-600 евро на кв.м. Земята излиза около 200 - 300 евро на кв.м. Т.е. при себестойност от 700-900 евро на кв.м, в момента цена под 1600 евро на кв м на зелено не може да се намери на пазара. Строителите реализират свръх печалби на гърба на Гань0, който живее в страх че инфлацията ще му изяде мижавите спестявания...
- 1 like
Коментар
-
До приди 4г., се изискваше регистрация за администраторите на лични данни в КЗЛД.
Една брокерка ми разправяше, че имала регистрация в ДАНС веднъж... Два пъти я питам - за КЗЛД ли стсва въпрос, тя - не, ДАНС!
Коментар
-
а тук се чудят някои на веститбюли от 1958...
Коментар
-
До приди 4г., се изискваше регистрация за администраторите на лични данни в КЗЛД.
В доброто старо време ,понеже съм добър човек да не засягам реални хора с едно виртуално ЕГН изкарах 2-3 айфона на лизинг ,които реализирах на черния пазар за минути ,лизинга разбира се остана да виси на някой дето никога не се е раждал
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Кой е казал, че чакам цени, като 2011? През 2021 бях пред сделка, но продавача първо вдигна цената, което не беше проблем за мен и накрая се отказа да продава. Защо мислиш, че ако цените паднат с едни 20%, няма да купя?С плащане "още утре, защото парите са по сметката". Още, избягвай брокер. Това ти сваля 6%. От обявената цена ти сваля 3%. За -20% ти остават само 17%. Как се избягва брокер? Отиваш на оглед, гледаш, мериш с рулетка, компас и гайгеров броят, но мълчиш. Привидно си отиваш, но се връщаш и звъниш. Ако не са вътре собствениците, звъниш на съседите и ги разпитваш. Нотариусът ти така или иначе ще свърши абсолютно всичко - проверки, тежести, запори и т.н. Има и други пинизи, но ти си скромен - искаш само минус 20% - готов си
И ако си семеен, преди покупката направи брачен договор! Един луд като мен е достатъчен на света. На всяка сделка нотариусът ми се кара. Аз му казвам, че и вярвам, а той твърди, че рано или късно ще съжалявам. Сигурно е прав. Всеки ден се занимава със съжаляващи...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Цените на арматурата и бетона се понижиха до нива от преди войната, но цените на имотите продължиха да растат. В момента себестойността на строителството е в диапазона 500-600 евро на кв.м. Земята излиза около 200 - 300 евро на кв.м. Т.е. при себестойност от 700-900 евро на кв.м, в момента цена под 1600 евро на кв м на зелено не може да се намери на пазара. Строителите реализират свръх печалби на гърба на Гань0, който живее в страх че инфлацията ще му изяде мижавите спестявания...
Коментар
-
Какво е това сертификат за работа с лични данни, нещо сте го бъзикали, нали?
- 1 like
Коментар
Коментар