Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by X_Y; 13.11.2022, 21:13.
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
София бие Атина, Рим и Лисабон?
джонка, предстои ми важно решение и отново искам да се допитам до теб.
има ли шанс накавръка да купи ни?
не ми е за розите, но не искам купчо да ги пие сутрин с кафето на терасата във фиш фиш, заедно с немски и холандски пенционери.Last edited by X_Y; 13.11.2022, 21:13.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение-------------------------------
До тогава стандарта на живот в Източна Европа ще бъде съпоставим с този в Западна Европа. да речем Прага е вече над средноевропейско ниво, София бие Атина, Лисабон и Рим ...и т.н.....
Факт е че има много мизерни неща у нас на фона на Европа, но се подобряваме всяка година, а там няма накъде да мърдат към по-добре и разликите ще намаляват.....................
Ако приемем Нумбеото за достоверно (а то не е, защото цените в София са двойни на цитираните там), пак опираме до чиста покупателна способност, без да сравняваме качеството. Сори, но нито храната в Рим можеш да я сравняваш с Българската, нито качеството на имотите им, нито на градската им среда...Хубавото е вносно и скъпо, а то е на еднакви цени в София и Рим, при по-високи заплати там. Хората там плащат повече данъци, но имат тротоари, имат пътища, имат здравеопзване...В София е по-зле и от Катманду откъм инфраструктура, за болници и училища да не говорим. А цените са по 45 лева кашкавал Маджаров и по 7 лева бира в нормален ресторант нямат нищо с написаните в този сайт.
Я си поръчай един Италиански диван например да видим дали ще ти го дадат на половин цена само щото си българин? Ти сравняваш Натуци Едишън с Виденов и ми говориш, че Ганьо можел с една заплата да купи повече диван от Франческо. Да ама не.
София не само не приближава, София се отдалечава с бесни темпове от който и да било западноевропейски град по всички възможни показатели.Last edited by X_Y; 13.11.2022, 21:11.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНещата не опират само до пари, Песи.
Въпреки, че и там не виждам как скоро ще ги настигнем./
Ти виж в източна Германия колко милиарда наляха и пак не могат да стигнат западна, че ние ли???
И не става дума само за пари, говоря за сигурност, надеждност, съд, правораздаване.... как изобщо можем да сравняваме нашата съдебна система с техните?! Виж, че като хванат някоя публична личност в нарушение - нарочно ще ѝ дадат по-голямо наказание за урок на останалите - тук някой известен осъден да си видял?!? Ай да не си говорим приказки от 1001 нощ!
Язе пък ги водих да караме каяци мин. седм. на Пчелина.Мноо ме 'кефят' радомирските ви блокчета дето почват от полето - можеш от балкона на 5-я етаж да си засееш пшеницата и чесънЯ!
Относно другото при нас е трагедия, но на Запад не е много по-добре. Има безкрайно много примери за корупция с Немски компании осъдените са никакви или символични.... Там законите важат само за бедните :-), а при нас дори бедните може да минат метър понякога което е разликата. Тя ще изчезне в близките години.
Също така се замисли защо се допуска да има офшорни компании и всички производни от това. знаеш ли че листнатите компании имат данъчна тежест под 10% всичките / демек дори България е дебела за данъци :-)/ Кой обслужват и как тези офшорни зоми ?
Юлка не сме ние тези, които са открили топлата вода...при нас идва само хладка :-)
И на този язовир не съм ходил отдавна / знам го като Лобош/. Некви мутри го бяха окупирали преди и беше абсурд да стъпя на такова място...
Знаеш ли колко пари са налети в Червена могила ? Радомир можеше да е центъра на вселената ако не беше 10 Ноември....и щеше да има и доста повече подобни блокчета....:-)
ПП Ако минаваш от там друг път имай предвид, че требе да е с 50....постоянно седят там да снимат....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 13.11.2022, 20:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
баси скъпотията, и без пари да ти я дават пак не си струва. Имаш 10к лева на година разходи само да стои. Туй не е кат хапартамент
не пие, няма да гони гъркините и така ще го отчае продавача с перспективи за вдигане на данъци и конфискации,
че човека сигурно ще ти я дари тая лодкапрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеВинаги като си ходя НА Радомир или вилата след него, след завоите, като зърна небостъргачите от началото на града, ме обзема едно блаженство на стомаха, като след изпити първи три глътки узо корифеос с два залъка ципура.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Аз съм си харесал тази:
https://m.mobile.bg/details/a1635330493746011
, но чакам да й свалят цената, като отида да се пазаря с няколко понижители антураж
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Аз съм си харесал тази:
, но чакам да й свалят цената, като отида да се пазаря с няколко понижители антуражНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Напротив! Има и доста уж "имотни" завистници, те не могат приемат, че някои хора са направили 8-10х от едно "нищо", защото се мислят за много умни. Относно това дали ще има пак такова нещо, бъди сигурен, че пак ще има - пак ще направи 10х ръст в рамките на 2 год.
Иначе 2 неща - прав си, че требе да си оптимист за нищото . Не може да вършиш добра работа в която не вярваш :-) И второ 10 пъти ръст ..., след като стане 10$ може да стигне до 100$...Възможно е :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 13.11.2022, 20:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМноо ме 'кефят' радомирските ви блокчета дето почват от полето - можеш от балкона на 5-я етаж да си засееш пшеницата и чесънЯ!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Е как се отдалечаваме, като цифрите са недвусмислени относно средна заплата или покупателна сила с всяка година разликата намалява. Докато при нас заплатите растЪт с по десетина процента на година от доста време, на Запад е по 1-2-3.... Като инфраструктура също. Приемайки, че в западните градове тя е 100 и няма как да стане повече от това, в София ако е била 30 преди 20 години, сега е 60-70, След 20 години ще е 80-90...
У Кладница мноо скъпо стана. Не съм стъпвал там от поне 15 години :-) Дори и в Рударци от толкова нЕкъде :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЕ как се отдалечаваме, като цифрите са недвусмислени относно средна заплата или покупателна сила с всяка година разликата намалява. Докато при нас заплатите растЪт с по десетина процента на година от доста време, на Запад е по 1-2-3.... Като инфраструктура също. Приемайки, че в западните градове тя е 100 и няма как да стане повече от това, в София ако е била 30 преди 20 години, сега е 60-70, След 20 години ще е 80-90... У Кладница мноо скъпо стана. Не съм стъпвал там от поне 15 години :-) Дори и в Рударци от толкова нЕкъде :-)
Въпреки, че и там не виждам как скоро ще ги настигнем./
Ти виж в източна Германия колко милиарда наляха и пак не могат да стигнат западна, че ние ли???
И не става дума само за пари, говоря за сигурност, надеждност, съд, правораздаване.... как изобщо можем да сравняваме нашата съдебна система с техните?! Виж, че като хванат някоя публична личност в нарушение - нарочно ще ѝ дадат по-голямо наказание за урок на останалите - тук някой известен осъден да си видял?!? Ай да не си говорим приказки от 1001 нощ!
Язе пък ги водих да караме каяци мин. седм. на Пчелина.Мноо ме 'кефят' радомирските ви блокчета дето почват от полето - можеш от балкона на 5-я етаж да си засееш пшеницата и чесънЯ!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
https://register.caciaf.bg/2021_nonc/index.html
Изглежда, че всичките шефове на болници в Плевен заедно са декларирали по-малко имоти. Даже и над 10к нямат в джоба завалиите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
сещам се за една марина в Неа Ираклица - мижаво село, гърци там на курорт не съм виждал, но подозрително много луксозни яхти и не са от тези за риболов
, но чакам да й свалят цената, като отида да се пазаря с няколко понижители антураж
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПесииии,
пак си мезил с кладнишките халюциногенки!
И на мене ми се ще, но тъжната истина е, че всъщност не се приближаваме, а отдалечаваме.....
Като необяснимия феномен във Вселената - как скоростта на отдалечаване на галактиките всъщност расте!
У Кладница мноо скъпо стана. Не съм стъпвал там от поне 15 години :-) Дори и в Рударци от толкова нЕкъде :-)
- 1 like
Коментар
Коментар