IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Бюджета ми е удвоен ,20,30,40% процента ме устройват ,в момента в Щтатите пазара пада със скоростта от 2008,2009 година ...

https://money.bg/property/vrashtane-...ta-potava.html

Bpъщaнe в 2009-a: eдин oт нaй-гoлeмитe имoтни пaзapи в cвeтa пoтъвa !

По коментара на Митко ,трудно е и много рисково да правиш портфолио в последните години за да биеш инфлацията защото на финала може да се окажеш с огромни загуби
    Е ти ме натъжи Тези "20,30,40% процента" са ми малко на мен. Да бях купил преди година или две щеше да е по-добре, калкулирайки и наемите.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

В тази връзка,къде могат да се видят в графичен вид реални цени на имотите в БГ ,но не на база оферти?

Гледам в имот.бг има някакви(колко са верни е друг въпрос ) и там се вижда 80-90% ръст от дъното 2014 и само 10% ако си купил 2008.
      Та това за мен е смешна възвращаемост,на база и всички разходи по сделката+ремонти+амортизация
      И сега при тази идваща катастрофа ще занулят и това
      У нас няма данни за размер на заплати и за цени на имоти. Виждаш само обяви за работа и обяви за имоти. Тръгнеш ли обаче на интервюта за работа и по огледи на имоти, много бързо разбираш, какви са нивата Но тази информация е за малко подмножество - конкретна специализация и конкретна група имоти, т.е. не хваща целия пазар. За това си имаме този форум, да обменяме инфо и идеи

П.П. Не очаквах от човек като теб, който е прибрал доста дивиденти наскоро, да забрави за наемите
      Last edited by anonymous6718; 28.10.2022, 12:44.

Коментар

Има различни видове постни пици,със и без зеленчуци,пица Маргарита е базова ,не знам за нас каква ще е ,може би Маргарита ,без моцарела,само с доматен сос
        Любимите ми пици са Калцоне, Капричоса, 4 сирена и Прошуто- фунги.

Само който е мързелив в днешно време, той е беден. Предвид инфлацията и горещия пазар на труда.

Коментар

• Не знам за имотята. Ама днеска ми се обади бивш колега, който инвестира от години в златни монети, притеснен че златото пробива дългосрочна тренд линия в евро. Разцъках графиките, докато го слушам как се ядосва по телефона за "каръшката" инвестиция. И той отрано като Кавръчето някъде от 2017г почна да мисли за имотни балони и реши да играе на сигурно, инвестирайки в злато. Сега се кахъри, че за това време, вече половината апартамент да беше изплатил и наем щеше да му тече. Довечера, щял да пие...много

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Кавръче, освен ако не си направил портфейл биещ инфлацията(банковия влог не е такъв) в последните няколко години и с парите да купиш активи на промоция в близките година- две- три докато има рецесия не смятам че имаш повод за радост в настоящата ситуация.
            Всичко е повод за радост, ако срути цените, даже бомбардировки. Картинки, колажи, майко майко майко..

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
              Връщане до къде? За цени на дъното от преди 9 години, трябва спад с поне 70% от сегашните цени...
              В тази връзка,къде могат да се видят в графичен вид реални цени на имотите в БГ ,но не на база оферти?

Гледам в имот.бг има някакви(колко са верни е друг въпрос ) и там се вижда 80-90% ръст от дъното 2014 и само 10% ако си купил 2008.
              Та това за мен е смешна възвращаемост,на база и всички разходи по сделката+ремонти+амортизация
              И сега при тази идваща катастрофа ще занулят и това
              Last edited by petrg5s; 28.10.2022, 12:23.

Коментар

• Германия избегна рецесията при висока инфлация, сега ЕЦБ ще може да вдига лихвата по-агресивно и за по-дълъг период.
                EUR German GDP (QoQ) (Q3) 0.3% -0.2% 0.1%
                Федералното правителство предполага, че германската икономика ще нарасне с 1,4 процента през изтичащата година. За 2023 г. тя очаква брутният вътрешен продукт да спадне с 0,4 процента.
                Last edited by unimog; 28.10.2022, 12:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Връщане до къде? За цени на дъното от преди 9 години, трябва спад с поне 70% от сегашните цени...
                  Бюджета ми е удвоен ,20,30,40% процента ме устройват ,в момента в Щтатите пазара пада със скоростта от 2008,2009 година ...

https://money.bg/property/vrashtane-...ta-potava.html

Bpъщaнe в 2009-a: eдин oт нaй-гoлeмитe имoтни пaзapи в cвeтa пoтъвa !

По коментара на Митко ,трудно е и много рисково да правиш портфолио в последните години за да биеш инфлацията защото на финала може да се окажеш с огромни загуби

Коментар

Връщането на цените ме устройва

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Кавръче, освен ако не си направил портфейл биещ инфлацията(банковия влог не е такъв) в последните няколко години и с парите да купиш активи на промоция в близките година- две- три докато има рецесия не смятам че имаш повод за радост в настоящата ситуация.
                      Връщането на цените ме устройва

Коментар

Има различни видове постни пици,със и без зеленчуци,пица Маргарита е базова ,не знам за нас каква ще е ,може би Маргарита ,без моцарела,само с доматен сос

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                          Рязко забавяне ръста на френския БВП, au revoir евро -
                          EUR French GDP (YoY) 1.0% 1.0% 4.2%
                          Но пък инфлацията се ускори -
                          EUR French CPI (YoY) 6.2% 5.7% 5.6%

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                            Някои хора ще научат този урок през 2023

[ATTACH=CONFIG]n3982810[/ATTACH]
                            Амазона 20% срив !!!
                            И акциите на Amazon падат с близо 20% след лоши резултати !!

https://www.infostock.bg/infostock/c...oshi-rezultati

Отделно казват че за Коледа ще е слабо -представям си щом Амазон отива в канала образно казано след такъв спад какво ще е за Генчо и Пенчо в България

Коментар

• Някои хора ще научат този урок през 2023

Click image for larger version

Name:	2222.jpg
Views:	1
Size:	48.4 КБ
ID:	3982810

Коментар

• https://www.dnes.bg/politika/2022/10...comment-newest

Симеон Дянков: Беше разумен ход да не се внесе бюджет
                                През следващата година няма да има достатъчно средства за социални разходи !

Да не внесат бюджет беше много разумен ход на служебното правителство, защото какъвто и бюджет да беше влязъл, той щеше да зададе едно сериозно наддаване от различните политически сили в парламента. Това, че не внасят въобще бюджет, а го продължават, донякъде избягва тази тема", каза той и добави:

"В момента бюджета също е в дефицит, което означава, че през следващата година няма да има достатъчно за социалните разходи."

Постната пица -ама добре изглежда иначе

Коментар

Working...
                                X