9.50 сутринта на 22.11.2022
ще погледна как е към 19часа днес и ще видим
прави впечатление,че без да се сваля офертната цена, която е на върхове - се пускат нови и нови и нови обяви продава
има имоти пуснати от по 10+ агенции, което поне за мен е ясна индикация за 'интересът' към съответните имоти на съответната цена
въпрос на време е някой да мигне (продавачите визирам)
според мен, за да се получи ясно осъзнаване от страна на широката публика е нужно да има раздвижване на кредитния и депозитния пазари
от инфото, което унимог пусна вчера се вижда ясно как сделките с ипотеки растат за сметка на сделките без ипотеки, а след 1-2-3 тримесечия на застой или спад в общия брой сделки + комбинация с лихвена атака от страна на банките ... има ли смисъл да казвам какво ще се случи.
банките са инертна система и когато печелят и са добре се опитват максимално да задържат това положение. В момента все още лошите кредити са в рамките на нормалното, че и супер добре даже, печалбите от таксички и ниски лихви по депозити (нулеви даже на много места) + умерен приход от лихви по кредити са меко казано - СУПЕР бизнес среда за банките. Уви обаче сме ОСТРОВ НА СТАБИЛНОСТ и нас това, което се случва в САЩ, ЕЗоната (и останалата част на европа) + Великобритания - не ни бърка грам.... дали?!?
Като се има предвид, че банковият ни сектор е с преобладаващо чужди собственици е въпрос на време 'банките майки' да си кажат тежката дума. Също така е въпрос на време да бъде пласиран значително количество държавен дълг на 'добра' за кредиторите доходност и тн и тн
Не съм черноглед и не предричам финансови катаклизми, но е време пазарът да свали розовите очила, за да не паднем от още по-високо...
Коментар