Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Типично по български.
- 1 like
Коментар
-
https://fakti.bg/imoti/728723-jilish...-poreden-mesec
Цените на жилищата в Канада отчитат спад за шести пореден месец, според Канадската асоциация за недвижими имоти. Това е доказателство, че повишаването на лихвения процент на централната банка има очаквания охлаждащ ефект върху прегрятия жилищен пазар в страната.
Средните цени на жилищата паднаха с 1,6% през септември спрямо август до 589 800 USD. Това води до кумулативен спад от пика през март до 7,4%.
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...tezhki-vremena
Въпреки, че не сме в еврозоната, трябва да сме подготвени за тежки времена
Десислава Николова, старши финансов анализатор в MoitePari.bg, във "В развитие", 07.11.2022
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Какви са обявите, не коментирам, но кое става за живеене, е твърде субективно. В тези квартали живеят хора, не гъсеници. Твоята локация в София, също е твърде спорна, както сам разбра от коментарите. Покрай нея минавам само на път за вилата ми, но нищо не я свързва с града. Според мен, Факултето е по-добра локация за живеене в София от твоята, но ти няма как да знаеш, като прекарваш там 20 дни в годината, както аз прекарвам в Бургас.
Като класически понижител, насочваш диалога от общото, към частното, що се отнася до достъпността за купувачите на жилища в Европа. Мога да ти препоръчам форума на IREF, където също пиша, за да ти се изясни картинката на достъпността на имотите по широкия свят за нормалните хора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнениеНе съм чел дали е коментирано в темата, но на какво мнение сте: Ако приемем еврото от 2024 г., ще се отрази ли върху стойността на активите /в случая НИ/ при равни други условия?
ако бяхме влезли в зоната 2009-та ~2015-та щеше да има много по-ясно изразен ефект върху пазарът на НИ
в момента пазарът е 'зрял' и за да качи още е нужно доходите на населението освен, че да нарастнат да нарастне и възможността след покриване на разходи за живот да остава за вкарване в тухли. Приемането на еврото като валута вероятно ще вкара един съществен % инфлация - да се пробва докъде може, но голяма част ще е спекулативен, защото и в момента значителна част от вносите стоки се продават на цени равни и по-високи от тези в Европа. Обръщането на доходите няма да е 1лев:1евро , защото БВП...няма да стане двойно. Може да има индексация, но тя ще е по-скоро на добра воля или популизъм отколкото базирана на ръст на икономиката.
В дългосрочен план със сигурност ще е добре за пазара на НИ, а в средносрочен план няма значение, защото цените и сега са в евро и сега са стигнали ниво, на което се усеща, че купувачите са разколебани или поне започват да се разколебават. Само евтиния кредит или по-точно измамно евтиния кредит (в страната на лихварите евтиното излиза скъпо) - подкрепят пазара, но и това ще е до време.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
В какъв смисъл зануляване - кеша или имотите? Expand
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
По твоята логика ще ,зануляваме банките защото те оперират с пари,кеш който раздават и който привличат ,демек искаш да занулиш стоката на банкера и лихваря ,искаш цената на неговата стола да бъде заличена и унищожена ,помисли малко и пак ела ,
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеТук имаме вече ДЕФЛАЦИЯ както 2020 -CNY PPI (YoY) (Oct) -1.3% -1.5% 0.9%
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
как скочиха толкова много
четник, кои от 10-те са ти в таргета?
за накарвъка
шубе, ти зелено не гледай
ти сърце за готово епк нямаш, какво зелено??
сЕди дома, грей се, прЪди, смей се
Коментар
-
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
И аз за това си мисля , че първо трябва да се смени парадигмата и се достигне устойчиво потъване , като същевременно активите се възприемат като нежелани и отровни . Докато кешът стане силен и се утвърди ще минат поне 5-6 години . Но тогава купуването на имот ще си е пълна лудост , дори на половин цена , защото ще се ходи към зануляване .
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнениеНе съм чел дали е коментирано в темата, но на какво мнение сте: Ако приемем еврото от 2024 г., ще се отрази ли върху стойността на активите /в случая НИ/ при равни други условия?. Отделно банките ще могат да се финансират на по- ниска цена. С две думи ще се водим по- стабилна и трайно свързана с Европа страна
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар