Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Колкото по-ново, по-добре. С всеки нов строеж излизат нови неща и технологии, изисквания....Някои неща са много топ и полезни.
В момента още повече защото строителите имат марж да не се скрънзяват и пестят от материали и качество.
Обаче следващите 2-3 години има прекалено много ново и си мисля/надявам, че ще трябва да върнат малко с цените, а това е равно на ВЛОШАВАНЕ на качеството и материалите....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеКолко горе-долу идва разликата между зеленото и готово за един същ блок, някой проучвал ли е?
Например избор на апарти, на разпределение / като е тъмно зелено/, избягване на проблемни съседи и апарти, технологии - да речем между апарт, който беше топ през 2007 и сегашните ми нови разликата е огромна - изолации, дограми, асансьори, клинкер, фасади, земетръс....всичко е много НАД топа от 2007 / С по-старите от 2007-ма не ми се мисли, а за тези с вестник Земеделско знаме по фугтите не ми се говори съвсем....
На вторичен пазар се продават основно апарти с проблеми, които са нерешими и при огромен късмет от спекуланти или наследствени/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Всеки си има някакви съображения и някакъв свой поглед върху нещата. Лошото е, ако някой не е наясно, че плаща за обещанието да му построят нещо. Съответно не си оценява правилно рисковете, а това означава, че няма да е готов да понесе евентуални негативи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Песи тоз дет си нЕма идея май си ти:
Ето от тази фирма купих на зелено! Ти ако си купувал от еднодневки си е твой проблем! Не се учудвам, че ти е прокапало:
[ATTACH=CONFIG]n3996447[/ATTACH]
На зелено купувам обикновено на честна дума само...дори не чета договора....., но по-голямата част от плащането винаги след Акт 15 и 16...иначе да си продават на други. Мен не ме интересува.
Иначе има 1-2 начина да е получи относителна сигурност при зелено.... законно , но строителите рядко са съгласни на тези варианти.
Коментар
-
Бетерчо, тука пак ме изненада леко. Ти налЕ си купувал така пък нямаш идея кое и как е.....:-)
Всичкото зелено от десетилетия се прави по този начин - нова фирма без нищо на нейно име...дори и терените са на друга фирма..... и ако нещата се оакат пиеш едно студено. питие.... А объркването може да е и после 10 години гаранция- при първото ми зелено протекоха подземните гаражи ...осъдихме го за няколко години и взехме нищо....Към 2007 един от най-известните и ''добри'' строители. Малко по-късно ''фалира'' Крит . които бяха топ на топа тгава.... Сега 2 от най-водещите компании / най-скъпата и една друга с около 1000 апарта в строеж/ работят освен по тази схема с ФИНАНСИРАНЕ от клиенти - взимат МНОГО над нужното за съответният строеж от клиенти и преливат кеша към други техни фирми и покупки на терени и т.н. Затва не купих от тях...Ще ми искат 80% на Акт 14, което е 3 пъти над разходите им поне до този етап...аре у лево.....
Добър приятел от студентските ми години / в ТОХ-а/ държи едни известни пицарии...Всички са регистрирани на безимотни Шведи. Всеки месец го глобяват , било ХЕИ, пожарна , осигуровки, трудови договори не знам какво....Нищо не плаща и нова безимотна компания на която ТОЙ САМИЯТ преотдава обекта....
Много пъти сме го писали, че са нужни много промени в законите относно зеленото...сигурност, фалшиви квадрати и т.н.....ама нема желание....
Ето от тази фирма купих на зелено! Ти ако си купувал от еднодневки си е твой проблем! Не се учудвам, че ти е прокапало:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Всеки си има някакви съображения и някакъв свой поглед върху нещата. Лошото е, ако някой не е наясно, че плаща за обещанието да му построят нещо. Съответно не си оценява правилно рисковете, а това означаво, чи няма да е готов да понесе евентуални негативи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Джонката нищо не е купувал
- 1 like
Коментар
-
Аз не оспорвам твоята теза, която е антипод на тази на Джони за новото и "старото". Пиша за зеленото vs току що построеното готово ново. Там какво ти е мнението? Иначе, аз по твоите стандарти съм инвестирал в старо-1996г. в Бургас, къща на груб строеж -2002г. в София и магазинчета строени 2005г. в Овча Купел.
В момента още повече защото строителите имат марж да не се скрънзяват и пестят от материали и качество.
Обаче следващите 2-3 години има прекалено много ново и си мисля/надявам, че ще трябва да върнат малко с цените, а това е равно на ВЛОШАВАНЕ на качеството и материалите....
Коментар
-
Чудно ми е, защо някой трябва да инвестира на зелено, при колосалното всичко готово построено, а и тепърва колко предстои да се довърши? Явно се блазнят от тънчене в цени..по-добре да се изчака още година-две. Вярно някои чакаха твърде неприлично дълго, но това си им е от акъла...Last edited by Специалист по всичко; 28.11.2022, 20:07.
- 1 like
Коментар
-
Уффф, без да искам :-( , ся ще ме уволнят....:-)
А Жонката сичко му е ясно...почти колкото на Берти :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ееее, джонката ти разкри връзките с любимаи инвеститор и ти започна да ги критикуваш
А Жонката сичко му е ясно...почти колкото на Берти :-)
Коментар
-
Като купувал само на зелено, мога да кажа, че ползата / разликата със старо е от небето до земята.... Все едно се купуват съвсем различни неща.
Друг е въпроса, че В МОМЕНТА зеленото е на само прекалено скъпо, но и много рисково. Аз бих купил само от моят любим инвеститор или от друг при поне 80% на Акт 15 16
Коментар
-
Чудно ми е, защо някой трябва да инвестира на зелено, при колосалното всичко готово построено, а и тепърва колко предстои да се довърши? Явно се блазнят от тънчене в цени..по-добре да се изчака още година-две. Вярно някои чакаха твърде неприлично дълго, но това си им е от акъла...
Друг е въпроса, че В МОМЕНТА зеленото е на само прекалено скъпо, но и много рисково. Аз бих купил само от моят любим инвеститор или от друг при поне 80% на Акт 15 16
Коментар
Коментар