Първоначално изпратено от unimog
Разгледай мнение
Даже и настоящата лихва е мор, но е нужно време да се овъртят тези, които постоянно рефинансират.
Обективно погледнато с 10% инфлация не мисля, че ще свие перките бабата, защото тепърва предстои зимата с много много сериозни цени на електроенергията и енергоносителите, които допълнително ще вкарат инфлация в почти всичко.
Много производители със световни брандове са си заложили планирано повишение от 01.01.2023-та те си знаят защо. Вчера разбрах за едни с 4-5-7% по различните групи стоки като това ще е за първото тримесечие, а после може да има още. ЕЦБ-то са в час и искат или не трябва да ни натресат една хубава рецесия, за да изгори сухото. Ако не го направят и се събере много сухо (а то опасявам се се е събрало) - като се запали после покрай него може да изгори и мокрото.
Не знам обърнахте ли вчера внимание на една новина, че Румъния тества трасета за износ на ток към Украйна, за да може да помагат. Не знам давате ли си сметка какво ще стане с тока в Европа при положение, че имаше планове Украйна да изнася ток към ЕС от ядрените си електроцентрали. Лилипутин е доста вероломно човече и неслучайно им удари целенасочено електро инфраструктурата на украинците.
ПП
euribor 6m
11/29/2022 | 2.442 % |
Коментар