Аз съм "ЗА" по големи данъци на НИ. Но нека не се краде, а да има облагородяване на средата. Може да нямам деца, но имам очи и не е приятно да има толкова малко детски площадки в новите квартали, където са най-много младите семейства с деца. Да, по-високите данъци на НИ ще натоварят наемателите, но те сами няма да купят на партия катерушки и беседки, за да си облагородят средата. Затова трябва държавата принудително да им ги събере, за да им построи детски площадки и всякакви други хубавини. Разбира се, че данъкът трябва да е в зависимост от размера и качеството на имота и огромните къщи на някои мои колеги трябва да се облагат с данък, колкото няколко на брой малки апартаментчета, за да има справедливост и хората да плащат с усмивка, а не да укриват.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Понеже перманентно има такива като теб дето вдигат данъците на другите би ли отговорил честно на няколко въпроса ?
Къщата по-хубава ли е от апарт по принцип ?
Ако да - нещо което споделят 99% от хората предполагам то ---- не следва ли тя да е обложена по-скъпо от съответният апарт ?
7 НОВИ апарта по 60 квадрата с общите части в София са 2000 лева данък на година. За твоята къща плащаш ли 2000 лева данък на година ?
Ако не мислиш ли че това е честно и справедливо ?
Съгласен ли си да се започне данъчно изчистване на тази несправедливост след като са нужни данъчни промени според теб ?
Дали е чисто нова къщата?
Сигурен съм че дурка плаща смешен данък на 100г котур в оборищеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Понеже перманентно има такива като теб дето вдигат данъците на другите би ли отговорил честно на няколко въпроса ?
Ако да - нещо което споделят 99% от хората предполагам то ---- не следва ли тя да е обложена по-скъпо от съответният апарт ?
7 НОВИ апарта по 60 квадрата с общите части в София са 2000 лева данък на година. За твоята къща плащаш ли 2000 лева данък на година ?
Съгласен ли си да се започне данъчно изчистване на тази несправедливост след като са нужни данъчни промени според теб ?
Набухал си се жилища -ПЛАЩАШ ЯКО И ТОЧКА ,НЕ КАТО СЕГА ?!
Какво си взел да контрираш ?-2000 лева са нищо за богатството което си натрупал ,че и празни държиш -6 000 лева минимум трябва е ставката ,да видим тогава дали ще държиш празни жилища
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Не става въпрос да ги делиш с тях. Няма смисъл да ги купуваш, когато се развалят, защото на тях им трябват и те сами ще си ги купят. Поне така разсъждават много колеги, а както вече споменах, предоставеното качество на рентиерската услуга, силно корелира с нивата на наемите, които от своя страна са в пряка зависимост от цените на недвижимите имоти, т.е. пишем си по темата.
Уредите с 3-5 години гаранция и наемателите имат копие и те си се оправят. Ако не я уважат - да се оправят. След гаранцията се договаряме за нов уред и те си го слагат. Ако искат по висок клас от най-евтиното дето уж е здраво им го разсрочвам за 1 година с по висок наем. НИКОЙ не ще, има и такива дето си купуват сами след като не им важи гаранцията и си ги вземат после. Не беше изтекла и го беше хвърлил хладилника и се разправях и си запазих капарото което ми излезе през носа. Все си прецаканНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Така е,ама все пак са символични данъците за второ и последващи жилища. Въпросът е не да се събират самоцелно пари, а да се раздвижи пазара. И жилищата да не са необитаеми, а да се населят или отдадат под наем.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Естествено че ще купува, и печки и хладилник, абе цялостно оборудвана кухня. Само с един наемател съм делил на 2 тези неща
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Едно сменяне на наемател губиш минимум 5 наема, често и 10. ебем ти и 100лв по голям наем като една смяна изяжда 2-3 години
единственото за което се сещам е ако даваш тотален коптор, нуждаещ се от основен ремонт.
при нормално състояние губиш 1-2-макс 4 седмиципрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от rattenмибова, тоя път ти ли изтрещя
и защо не ми остави коментара, че накавръка се радва задето майка му няма да получи повишение на пенсията.
а тя го храни и издържа горката
От 18 годишен разходите си ги плащам аз ,за всичко така че полека с определенията и заключенията .
Пенсиите се вдигнаха достатъчно ,доходи не се вдигат ей така ,да надуваме само инфлация в икономиката ,дойде ред да се свиват колани .
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Избираш ако има от какво ,ако до оня ден си имал избор или смекчаваш критериите или седиш празен ,твоя си работа ,обясних по-долу как работят сериозните инвеститори с много жилища-там правилото е нисък наем но за 10 години да го взимаш ,знам за няколко случае с наематели дето са си отгледали децата в едни и същи апартаменти но наемните нива почти не са пипани ,това е обратната връзка от хора които отдават и са ми го казвали ,да си алчен и да искаш високи наеми води до отрицателни резултати-нерви,търсене ,риск от лоши наематели и така нататъкНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Човече ти и бойлер ли им купуваш?!? Гледайте какви свестни хазяи имало!!! А после живота под наем бил гаден. Да бе да.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
� -
Аз пък ще ти пожелая да си продадеш успешно етажа от къща. Колеги сме все пак тук.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеточно за да зарадвам накавръков пуснах новината.
явно добре познавам дребните му радости
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ceco666
Лош си. Ние пак ще си преяждаме с рибай стекове, но хората на които се присмиваш, едва свързват двата края.
Защото на Запад богатите се хранят здравословно ,българина като се види с пари ,той няма нужната култура ,мисли си че има и се почва ,яко пиене ,ядене и на финала заминава ,виж и депутати,разни такива ,масово мрат от препиване и преяждане
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Защо си мислиш, че хазяите са прости. Не вярвам колега да пусне някого без да го е проверил. Мислиш ли, че ще пусна някой с доход 2000, семеен, дете, домашен любимец. Преди 2 месеца имах предложения 12 депозита + още 100Е към наемната цена за семейство чужденци, които искаха адресна регистрация та да си оправят документите. Та има и прошляци, но някои си избират наемателите.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНе гледай какво пишат колегите ,гледай какво ти думат наемателите ,утре тия наметаели като кажат нЕма парЕ
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар