Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Защо винаги опираш до парите и кой колко изкарва?
Разбери, че София е мръсен, неуреден град, в който много хора не искат да живеят за нищо на света. Разбери, че стоките и услугите, които купуваш са боклук - по-евтино е, но е боклук и много хора предпочитат заплатата им да купува по-малко, но по-качествено. Разбери, че много предпочитат да живеят по-скромно, но всичко да им е уредено, чисто, да нямат вземане даване с лъжци и крадци на всеки ъгъл, да имат коректни работодатели и не мошеници. Не всичко опира до пари и колко кила домати можеш да си купиш с една заплата. България не е добро място за живот и нещата се влошават все повече. Точно това е причината хората да предпочитат живота извън БГ, никой не прави такива тънки сметки като теб.
И точно така ние Българите вършим на запад най-нежеланата и нископлатена работа, Такива като теб са 1 на 100 или на 1000.
А са отишли там във времената когато у нас беше финансов потоп и безработица особено в провинцията.. Вече не е така и има и София като алтернатива и поради това потока навън пресъхна. Може някой да се върне, да не му хареса и обратно на Запад, но като цяло вече резултата е плюсов.
Сигурно 1 на 100 е отишъл натам за причина различна от пари.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Какви 2-3000+ за наем!?
За 1000 или дори по-малко може в тъмна среда в града или няколко спирки с влака / билета е скъпичък/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Айде стига глупости. Колко пари изкарва една чистачка в Лондон ? С тази заплата ще извади ли милион паунда за жилище на нормално нетъмно място или 2-3000+ за наем .
Това което ви разказват като се върнат е приказка ако не сте разбрал. Елементарна аритметика и е пълно със статистика. Не може да имате такъв проблем да не може да умножите няколко цифри
Разбери, че София е мръсен, неуреден град, в който много хора не искат да живеят за нищо на света. Разбери, че стоките и услугите, които купуваш са боклук - по-евтино е, но е боклук и много хора предпочитат заплатата им да купува по-малко, но по-качествено. Разбери, че много предпочитат да живеят по-скромно, но всичко да им е уредено, чисто, да нямат вземане даване с лъжци и крадци на всеки ъгъл, да имат коректни работодатели и не мошеници. Не всичко опира до пари и колко кила домати можеш да си купиш с една заплата. България не е добро място за живот и нещата се влошават все повече. Точно това е причината хората да предпочитат живота извън БГ, никой не прави такива тънки сметки като теб.
Коментар
-
Не може, питал съм го директно, Не можеш ли да си намериш работа за 2000 евро там и да пестиш. Той вика няма. Това са заплатите. Всичките му приятели взимат толкова плюс минус 100-200 евро. Така е и устроен там модела, да се гърбиш и да не ти остава нищо накрая..
Разбира се че съм наясно, че след 6 месеца или след 1-2 макс 5 години той ще се махне. Сменил съм досега Французин, 2 Италианци и Германец по тази схема....Въпросът е че ЗападноЕвропейци БЕЛИ идват и пробват. Не остават за постоянно , но има посока на тук.
А нашите хора когато отидоха на там , особено Испания беше при различно положение у нас от сегашното.
....
има мултинационалки, които все още наемат млади хора с език и посредствена квалификация, но все пак владеещи добре нещо различно от популярния в България английски (немски, френски, испански, португалски, арабски и др. ). Текучество от млади хора, които освен да се поразнообразят и поживеят различно - друго тук не могат да постигнат предвид къде бачкат, но ти се самонавивай - автопсихотерапията е могъщ инструмент ако я владееш добре.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Айде стига глупости. Колко пари изкарва една чистачка в Лондон ? С тази заплата ще извади ли милион паунда за жилище на нормално нетъмно място или 2-3000+ за наем .
Това което ви разказват като се върнат е приказка ако не сте разбрал. Елементарна аритметика и е пълно със статистика. Не може да имате такъв проблем да не може да умножите няколко цифри
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Викаш не се случва в западният свят пияни да карат коли. Само дето 25 процента от всички жертви на катастрофи в ЕС са вследствие на пияни шофьори.Данни на Европейската комисия.
И в западният свят се случват и много по-страшни неща от тока по необезопасен кабел .Като в Италия, където падат мостове. Или в Германия, където редовно катастрофират влакове с човешки жертви.
Забелязал съм го и при други емигранти, че вземате някакъв частен случай и го хиперболизирате все едно всеки ден в България умират хора от ток от кабели.
И естествено, че за всеки човек сигурността е на първо място.Аз искам до мога да си пусна децата спокойно да се разхождат,а не като в Швеция да ги изнасилят.И най-често там изнасилванията стават на публични прояви-концерти и други сбирки на открито. Набелязват ахмодовците някое момиче и няколко човека правят кръг около нея.След това други правят втори кръг ,та никой отвън да не види какво става. И тия от първият кръг я изнасилват.
Така че хайде няма нужда от дюнери в България. Това са диваци и колкото по-далече са от нас,толкова по-добре.
А и като ги предпочитат шведи и немци пред българите,халал да им са.
А нечистоплътни хора в България рядко се срещат,основно са изкукали пенсионери или бачкатори.Ама надали и шведските бачкатори са много чистоплътни.
И ти може и да имаш бизнес с черни, ама проблем не са тия черни,които правят бизнес ,а тия ,които вършат престъпления и висят на социални помощи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Гледната точка на Песимиста съвпада с тази на Пишман-Капиталиста.
Песимисте, арогантното ви отношение не знае граници. Бъркате реалността с това, което ви се иска.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Страхотна идея ! Но не това е целта. Аз отдавам на чужденци, а не на Българи. А тя е Българите да си седят у нас и че вече няма смисъл / финансов/ да се ходи на Запад. Преди имаше, вече не. А колкото повече Българи и най-вече деца има у нас ще е по-добре за нас когато остареем.
За това спор няма, но когато даваш панелна кочина и искаш индексация на наема с ръста на инфлацията само щото си прочел у инвестора, че някои пишат за индексации и, ако решиш да продаваш тази същата кочина и искаш като за нов у центъра, не става. Гониш родителите, а с това и децата и рядко се връщат. Гледам, че се кахъриш за емигрантите ни. Те са си избрали пътя и щом не се връщат значи там "+" са повече.
Коментар
-
Това ли е измислицата ?
Със сигурност е така при 80% наематели в тези градове само Българите от доставките и чистачките са собственици щото взимат много кеш, а Англичаните и Немците, които получават нето много повече от нашите емигранти им плащат яко наем
Не знам в какъв въображаем свят живееш със заблудата , че човек на ПОД средна работна заплата на тези места може да си купи жилище В ГРАДА или да живее под наем на добро място....Това е елементарна аритметика - наемите или ипотечните вноски за тези условия са много над доходите на нашите емигранти
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
От твойте писания излиза следния извод:
-навън е гадно, идвайте си под наем при мен. Не си купувайте щото тука е скъпо и ще става по-скъпо, ама аз давам евтин наем и само веднъж годишно го индексирам с ръста на инфлацията/у договора съм го писал/.
Както е тръгнало с емиграцията на читавия етнически българин, шанса дъщерята ти да докара зет Аамет се увеличава. Лошо е но това сами си го правим, като държава.
Песимисте, арогантното ви отношение не знае граници. Бъркате реалността с това, което ви се иска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
От твойте писания излиза следния извод:
-навън е гадно, идвайте си под наем при мен. Не си купувайте щото тука е скъпо и ще става по-скъпо, ама аз давам евтин наем и само веднъж годишно го индексирам с ръста на инфлацията/у договора съм го писал/.
Както е тръгнало с емиграцията на читавия етнически българин, шанса дъщерята ти да докара зет Аамет се увеличава. Лошо е но това сами си го правим, като държава.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Мен пък ме дразнят повече мизерниците в Южния Парк, които се хилят, говорят на "бате" и "копеле", не могат и името си да напишат правилно даже, слушат Тони Стораро, най-голямата им гордост е колко твърдо могат да изпият, а претендират да са Европейци. В очите на средностатистическия германец и швед това са някакви диви балкански субекти, които нямат място в ЕС, те и затова предпочитат араби пред българи. Всичко опира до конкретния човек и до средата в която живееш. Ако те е страх да ходиш по улиците, значи не си на правилното място. Мен пък ме е страх някой пиян или дрогиран идиот в София да не ме прегази на тротоара или да не ме убие ток от някой кабел - неща абсурни и невиждани в западния свят. Въпрос на гледна точка. Аз имам приятели и бизнес партньори от цял свят и изобщо не деля хората на черни и бели. Когато някой почне да ми говори колко било зле на запад, колко черни имало и пр., а той самият е нечистоплътен, брадясал ганьовец, ял чесън и пил ракия и зъбите си не измил даже, но с големите претенции на европеец - ами сори, но не го възприемам.
И в западният свят се случват и много по-страшни неща от тока по необезопасен кабел .Като в Италия, където падат мостове. Или в Германия, където редовно катастрофират влакове с човешки жертви.
Забелязал съм го и при други емигранти, че вземате някакъв частен случай и го хиперболизирате все едно всеки ден в България умират хора от ток от кабели.
И естествено, че за всеки човек сигурността е на първо място.Аз искам до мога да си пусна децата спокойно да се разхождат,а не като в Швеция да ги изнасилят.И най-често там изнасилванията стават на публични прояви-концерти и други сбирки на открито. Набелязват ахмодовците някое момиче и няколко човека правят кръг около нея.След това други правят втори кръг ,та никой отвън да не види какво става. И тия от първият кръг я изнасилват.
Така че хайде няма нужда от дюнери в България. Това са диваци и колкото по-далече са от нас,толкова по-добре.
А и като ги предпочитат шведи и немци пред българите,халал да им са.
А нечистоплътни хора в България рядко се срещат,основно са изкукали пенсионери или бачкатори.Ама надали и шведските бачкатори са много чистоплътни.
А и аз в чужбина не съм ходил толкова често като теб,но при няколкото си посещения веднага различавах дали някой човек на улицата е местен или от Източна Европа. Щото много местни се обличат като някакви мизерници.Особено във Великобритания.
И ти може и да имаш бизнес с черни, ама проблем не са тия черни,които правят бизнес ,а тия ,които вършат престъпления и висят на социални помощи.Last edited by Vergil1975; 03.01.2023, 13:04.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Клавиатурната ви логорея няма наваксване. Средният емигрант, който е избрал страната за постоянно се уредил с дом. А ако е под наем е в бял квартал и важи за Лондон и Мюнхен.
Със сигурност е така при 80% наематели в тези градове само Българите от доставките и чистачките са собственици щото взимат много кеш, а Англичаните и Немците, които получават нето много повече от нашите емигранти им плащат яко наем
Не знам в какъв въображаем свят живееш със заблудата , че човек на ПОД средна работна заплата на тези места може да си купи жилище В ГРАДА или да живее под наем на добро място....Това е елементарна аритметика - наемите или ипотечните вноски за тези условия са много над доходите на нашите емигранти
Коментар
Коментар