Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Ако купиш нещо надценено с 30%+ определено ще е по-зле. Има доста такива оферти на пазара, продавачи се пробват да уцелят кьоравото. Затова трябва майсторлък и нюх да можеш да си правиш сметката кое колко струва, за колко би се стегнало/отдало и съответно каква ще е доходността. По същата логика можеш да си пуснеш 20-годишното Опелче за 15 бона в мобилето, никой не те спира.И при имотите е така.
А ако решиш да си вземеш панелка за 3000 евро квадрата, че била във Вазов и толко вървели, тогава сам си си виновен за съдбата. Защото потенциалният наем трудно ще му докараш и 2% брутна доходностБяхте постнали една такава обява от дипломатическите блокове в Изток преди няколко дни. Типичен пример за една от най-кривите инвестиции. То затова и седеше година и няма чак такъв балък да го купи или вземе под наем.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
А при имотите колко ще е за 5 год я да смятаме? Да не се окаже по-зле?И при имотите е така.
А ако решиш да си вземеш панелка за 3000 евро квадрата, че била във Вазов и толко вървели, тогава сам си си виновен за съдбата. Защото потенциалният наем трудно ще му докараш и 2% брутна доходностБяхте постнали една такава обява от дипломатическите блокове в Изток преди няколко дни. Типичен пример за една от най-кривите инвестиции. То затова и седеше година и няма чак такъв балък да го купи или вземе под наем.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеИ кой е тъп да продава при 30 процента инфлация? Майко майко майко, яко психодиспансер е тука
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67394854913368
Така ще сте повечето повишители до 1-2 години, ще се молите някой да ви купи боклуците на половин цена (не важи за теб, в това село Шоумен и на цена нула да обявиш, едва ли някой ще го вземе).
Коментар
-
Когато недовиждаш, правиш "zoom out".
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Изобщо не са подробности, а очилата са за теб:
Коментар
-
Тва са подробности, даваха ли 4%, даваха!
А за криптото ако ми пратите адрес, ще ви изпратя очила:
https://prnt.sc/1ltVaRCvZuU6 [ATTACH=CONFIG]n4013812[/ATTACH]
- 1 like
Коментар
-
Продавачи, колкото и да се пънете никой няма да ви купи кофторите, те остават винаги ВАШИ!
Според статистиките, които вие давахте, цените са с 4% надолу, като сложим, че инфлацията е 16% = - (минус) 20% ЗАГУБА.
Признайте най-накрая, че сте подлъгали хората да купят имоти, които освен че не бият инфлацията ами са паднали с 4%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Всъщност продукта не е толкова лош колкото го изкарвате за който харесва депозити в сегашната среда. Че е под инфлацията е ясно, че наслагали такси за прекратяване до небето е ясно защото имат такива към фонда и т.н. Банката няма да го направи така че да не печели от него :-)
Алтернативата към момента е 2% за 5 години. Този продукт бие другите банки яко.
Обаче е в минало време....Не е актуален....освен това се отнася за ограничена сума. Например не могат да поемат 100 милиона ...има много условности....
https://www.boerse-frankfurt.de/bond...publik-5-22-27
По-добро е от депозит - държавата Унгария е предполагам по-надежден платец от Пощенска Банка и можеш да ги продадеш когато си поискаш преди падеж. А лихвите по ДЦК са необлагаем доход (надявам се го знаеш) за разлика от наемчетата.
Това, че масовият българин е финансово неграмотен и е чувал само за имоти не означава, че финансово грамотните трябва да правим същото, нали?
- 1 like
Коментар
-
Гледам, а ти четеш ли ?
Първи период - Набиране на средства и краткосрочно депозиране – до 12.01.2023 г. вкл.
Този ''депозит'' е история. Имало е нещо ЛИМИТИРАНО като сума / знам го/ вече го няма и като време.
Та ако си чел няма как да си пропуснал, че това не е стандартен депозит , а инвестиция в дивидентен фонд / иначе куц ама дава дивиденти/
Браво на банката направили са интересен продукт който НЕ Е точно депозит,, а инвестиция в акции но гарантирано от ФГВБ. Не знам дали банката има юридическо право въобще да представя подобни продукти с името депозит в тях след като средствата вложени от клиентите не се използват за продажби / демек кредити/, а се влагат на друго място макар и предварително определено.
Утре някоя банка може да предложи депозит Унгарски ДЦК. Ще си направи отчисленията към БНБ, сложи малко печалба и хайде....4.3% лихва по ''депозита'' :-) Тук дали не им дадох идея за нов депозит :-)
Коментар
-
Основна фиксирана годишна лихва: 2.67% за 3 години
Неустойка при предсрочно прекратяване – 6%
Кумулативната инфлация за същия период със сигурност ще е ПОНЕ 30-40%покрай еврозоната може и повече, кой знае... а общ ROI на депозита 8% за 3 години, като парите са ти заключени. Е това е сделка!
Както казах по-рано, слушайте ги какво говорят и правете ТОЧНО обратното. Доказан метод с гарантиран успех. Ако почнат да говорят добре за имотния пазар и да купуват ще се притесня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Леле, сега го погледнах и аз, че лихвата е 2,67 % за три години без да можеш да внасяш и теглиш. Изтеглиш ли те чака 6% неустойка. Разби сърцето ми този депозит ама как го изпуснах хахаха
Получавате 2.67% основна фиксирана годишна лихва за 3-годишния и 4.00% за 5-годишния депозит която се дължи в края на периода на дългосрочното депозиране
Коментар
-
Хайде открий си един да го видим на практика примерно в Понеделник ?
Коментар
-
Да, отскоро съм във форума, но бързо се ориентирамАз съм и доста по-млад от повечето пишещи и не съм обременен от късния соц и предишните кризи. Ако научих нещо от родителите си, то е да бъда адаптивен. И те хората чакаха колапс още 2012-та, когато беше абсолютното дъно на цените... как така на строителя му струва 200-300 евро да го построи, а ми го продава на 600. Наглеци, ще падат още!!! Или поне им се искаше да е така... очаквания != реалност
Като повечето българи от провинцията, имаха едни скътани пари, заделяни от всеки залък от мизерната заплата десетки години наред, за да има жилище в столицата за детето. Така и никога не събраха кураж да купят, а 2012-та имаха за скромен двустаен НС на шпакловка. И по-добре, че така стана. Човек трябва сам да си заработи и заслужи имотите. Споделям този личен пример, защото начинът на мислене е до болка познат в едни драги съфорумници.
Все пак, родителите ти не са си загубили парите (има лихви) и днес можете да купите старо строителство за ремонт + кредит.
Баба ми и дядо ми така кътаха от 1950 до 1998 г. и част от парите им (частта останала по книжки, вероятно за една гарсионера) ги изяде инфлацията.
- 1 like
Коментар
Коментар