If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сигурен ли си че цената е намалена ? Или гледаш справката с падащи цени и брокитата са те метнали ? :-)
Цената не е лоша ама е височка и за милионерите във форума търсещи такъв имот При това може да се направи опит да се свали още ,но трябва да имаш готови пари за сделка. Каквото и да пишем апартамента си го бива за човек търсещ имот за себе си.
Така ще сте повечето повишители до 1-2 години, ще се молите някой да ви купи боклуците на половин цена (не важи за теб, в това село Шоумен и на цена нула да обявиш, едва ли някой ще го вземе).
А защо трябва да се молим да продаваме като всъщност искаме да купуваме ? Би ли пояснил ?
От друга страна сега няма да мога спра пръстите на Бетерчо защото края на Ливадите са посочени като ЦЕНТЪР на София..... Уникална оферта !
Горното само потвърждава, че големите имоти са абсолютно непродаваеми при тези цени, защото няма луди, които да извадят толкова пари. Тук идва и въпросът дали някой би платил 400к за легендарния имот в Изток или ще са максимум 250к при повечко късмет?
Сигурен ли си че цената е намалена ? Или гледаш справката с падащи цени и брокитата са те метнали ? :-)
Кой е казал, че е супер оферта? Тук само казваме, че инвестицията в имот не е оферта, защото не може да докара дори тези 4%. На какъв език да го повторим?
Пиши си не ми пречиш, аз съм много доволна от доходността от имотите ми Я, сподели ,ти сложи ли 5000 € на този депозит ?
ПП : прочетох ,че и ти нищо не си направил с прехваленият ти депозит ,та може да не ми отговаряш хахаха
По-добро е от депозит - държавата Унгария е предполагам по-надежден платец от Пощенска Банка и можеш да ги продадеш когато си поискаш преди падеж. А лихвите по ДЦК са необлагаем доход (надявам се го знаеш) за разлика от наемчетата.
Това, че масовият българин е финансово неграмотен и е чувал само за имоти не означава, че финансово грамотните трябва да правим същото, нали?
Сигурно е така , когато у нас се появи посредник и държавен фонд който да гарантира гътване на посредниците да речем до 1 мЕлеон / цената на добър тристаен нал тъй/ ще се замисля.
Разбира се е задължителна и ДАНЪЧНА яснота. В момента е пълна мътилка с трактовките кое се търгува на ЕС борси и кое не, съответно се дължи 10% или не се дължи...Данъчните могат във всеки момент да се заядат при желание за кафе и не можеш нищо да им кажеш..... Е може да се съдиш с тях 10 години примерно.....
Понякога е по-добре да си финансово некомпетентен :-)
Минавам да видя какво става след няколко месеца и ето я равносметката:
- Хора без работа разтягат едни и същи локуми мислейки си, че ще понижат цените.
- Реално понижение все още няма, но (според мен) се очаква лека корекция (максимум 10%) до новия ръст.
- След средата на годината ще се заговори за понижаване на лихвите (мое мнение).
- Активите ще стават все по-трудно достъпни за хората с ниски и средни доходи.
- И след 10 години Кавръков ще пише от бюро оразмерено за по-малки хора.
Хммм тва не е лошо, 2000 евра/кв. Ако се чупи към 15-20% от цената е добра сделка, при условие, че не е на булевард.
П.С тоз бойлер в банята като въшка на чело, ганьовска работа.
Невероятно е! Нищо не говори за лукс като 2.4м таван, декоративни арки над вратите и реплика на пикльото в Брюксел в коридора!
Защо да си откривам? Нали казах, че мен не ме устройва. Моят актив е направил 37% за 2 месеца, от къв зор да давам на някой за 4%? Я кажи за тези двам месеца колко качиха имотите?
Защото и да искаш не можеш да го откриеш. Още ли не си разбрал след толкова постове надолЕ, че това не е актуален продукт/депозит и вече не се предлага от банката ?
И ТБИ имаха 3% при 5 години, ама вече са 2%, аз пък до 2016 имах депозит на 8% ама вече го няма.....:-)
Има 1 милион различни депозити които са били НЯКОГА на поне 4%, в момента от депозит може най-много 2% при 5 години срок.....
Джони, ама това е като за теб ! Защо не го прекупиш ? Апартамента е хубав и евтин, има и два гаража, направо е супер и само за теб !!!
Моите апартаменти не ги мисли ,аз не ги продавам
Жонката да гледа и да си мечтае, това е безплатно. Затова по цял ден прелиства оферти.
А тези които си мислят че цената на м2 при жилище от 50 и 300 м2 е съпоставима, явно не са купували нищо.
малиии тез люксове нали нямаше да падат, а щели да изчезват от пазара.
Ама и малоумници да продават "безценното".
Тез квадрати са со гаражите гаранция - 150кв чиста площ + 100 общи части/тераси + 50 гаражи
Горното само потвърждава, че големите имоти са абсолютно непродаваеми при тези цени, защото няма луди, които да извадят толкова пари. Тук идва и въпросът дали някой би платил 400к за легендарния имот в Изток или ще са максимум 250к при повечко късмет?
Хммм тва не е лошо, 2000 евра/кв. Ако се чупи към 15-20% от цената е добра сделка, при условие, че не е на булевард.
П.С тоз бойлер в банята като въшка на чело, ганьовска работа.
Направо се "разплаках" ,че съм изпуснала тази оферта хахаха За пет години да ми платят 4 % ! Това е крайно несериозно ,но гледам ,че те е впечатлила тази оферта, ти депозирш ли 5000 € ?!
Кой е казал, че е супер оферта? Тук само казваме, че инвестицията в имот не е оферта, защото не може да докара дори тези 4%. На какъв език да го повторим?
малиии тез люксове нали нямаше да падат, а щели да изчезват от пазара.
Ама и малоумници да продават "безценното".
Тез квадрати са со гаражите гаранция - 150кв чиста площ + 100 общи части/тераси + 50 гаражи
Ако купиш нещо надценено с 30%+ определено ще е по-зле. Има доста такива оферти на пазара, продавачи се пробват да уцелят кьоравото. Затова трябва майсторлък и нюх да можеш да си правиш сметката кое колко струва, за колко би се стегнало/отдало и съответно каква ще е доходността. По същата логика можеш да си пуснеш 20-годишното Опелче за 15 бона в мобилето, никой не те спира. И при имотите е така.
А ако решиш да си вземеш панелка за 3000 евро квадрата, че била във Вазов и толко вървели, тогава сам си си виновен за съдбата. Защото потенциалният наем трудно ще му докараш и 2% брутна доходност Бяхте постнали една такава обява от дипломатическите блокове в Изток преди няколко дни. Типичен пример за една от най-кривите инвестиции. То затова и седеше година и няма чак такъв балък да го купи или вземе под наем.
В момента обаче, всичко е надценено. Знам, знам, че ще кажеш, че не е така, затова дай да видим нещо ненадценено.
Харесва ми обзавеждането, не схващам обаче точната локация от снимките. А с Явлена не бих се занимавал. Преди 2 години може би, сега ще трябва още много дискаунт да има.
ПС: Таваните на втория етаж са максимум 2.30, това е поредното недоразумение в новото строителство.
Обади им се или Кавръков, да ти направи тази услуга. Разбира се ,че не можеш да го купиш без да го видиш ,но на "първо четене" е хубав и не е лошо да се поинтересуваш. Успех !
ПП : Такъв имот за да се продава днес има причина ,та може да има и добър дискаунт. Пробвай, от това глава не боли
Коментар