IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ФРАНКФУРТ, 18 ноември (Ройтерс) - Банките в еврозоната трябва да изплатят близо 300 милиарда евро (310 милиарда долара) получени под формата на заеми на Европейската централна банка следващата седмица, съобщи ЕЦБ в петък, което е най-голямото теглене на пари от финансовата система на еврозоната в 22-годишната история на еврото.

https://www.reuters.com/markets/euro...ns-2022-11-18/

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

аз за около 1200 май чух, но пак са доста.
      висят около 800к лв за ток само и с тая обща партида е як купон.
      3000 са. Аз снощи това се опитвах да ти обясня, ти почна "продажба от чси и т.н"! Нямат продаване тези, просто няма какво да ги правиш без ток вода и огромни разходи за подръжка - вероятно достигащи 1 млн на месец.

https://www.dnevnik.bg/biznes/2022/1...home_NaiNovoto

Коментар

какво ще правим сега, банките вдигат лихвите, но правителствата раздават помощи

джонка, искам да ми повториш, че в германия няма инфлация, защото тази почти ме убеди, че имало и то над 10%
        Нали видяхте ,банките освен че вдигат лихвите започнаха най-голямото зитегляне на ликвидност в последните 50 години .

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не съм казал, че няма - казах, че е наполовина от тази в БГ.
          м, добре тогава
          препоръка е

Коментар

джонка, искам да ми повториш, че в германия няма инфлация, защото тази почти ме убеди, че имало и то над 10%
            Не съм казал, че няма - казах, че е наполовина от тази в БГ.
            Видя и цените какви са там - постнах линкове към REWE, напр. Бейлис тук в Германия е 9 Евро, в БГ е 28 лева.

Само мандарините се оказаха на една цена - в БГ на солидна промоция, в Германия на нормална цена.
            Last edited by ejonny2376; 18.11.2022, 18:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Как няма, тва е огромен комплекс с 3000 апартамента. Това нещо ще завлече много бизнеси, които са свързани с него. Във Варна също един комплекс затъна - собствениците не искат да плащат, но той е малък - към 100 ап. В момента е пълна кочина там. Нямат портиер, басейните се рушат, дворът и е обрасъл в храсти, но въпреки това имат отделни партиди и климатизация, т.е поне става за живеене. Този огромия комплекс след фалита не става за обитаване.
              аз за около 1200 май чух, но пак са доста.
              висят около 800к лв за ток само и с тая обща партида е як купон.
              препоръка е

Коментар

• 10:00 USD Existing Home Sales (MoM) (Oct) -5.9% -1.5%
                10:00 USD Existing Home Sales (Oct) 4.43M 4.38M 4.71M

Коментар

тоя затворилия хотел в приморско, голяма известност добива
                  слушах по радиото, че клеър дейли дошла да види какво става
                  но кмета си стои зад управата на хотела и не се трогна много
                  Как няма, тва е огромен комплекс с 3000 апартамента. Това нещо ще завлече много бизнеси, които са свързани с него. Във Варна също един комплекс затъна - собствениците не искат да плащат, но той е малък - към 100 ап. В момента е пълна кочина там. Нямат портиер, басейните се рушат, дворът и е обрасъл в храсти, но въпреки това имат отделни партиди и климатизация, т.е поне става за живеене. Този огромия комплекс след фалита не става за обитаване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Президентът на ЕЦБ предупреди правителствата на отделните страни да внимават при отделянето на средства в подкрепа на потребителите и бизнеса, засегнати от високите цени на енергията. Тя каза, че подобна финансова помощ трябва да бъде временна и да бъде насочена към хората, които най-много се нуждаят от нея. В противен случай увеличаването на парите в обращение може да стимулира потреблението, което да повиши още повече инфлацията.

Целта на Европейската централна банка е да поддържа инфлацията на нива от около 2% на годишна основа. Данните за октомври обаче показват, че инфлацията в еврозоната достига до 10.6% на годишна база. Това е най-високото ѝ равнище от началото на нейното отчитане през 1997 г., отбелязва Асошиейтед прес.

В Германия, най-голямата икономика в Европа, годишната инфлация достига 10.4% през октомври, припомня ДПА.

препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от better

Не разбра ли, че точно себе си описва шоуменския палячо, плюещ Варна и Варненци, но вместо да стои със дъртия 20 год.сап и да се прави на гъзар в шоумен, дошъл и купил тук боклуците на Бриз, дет нито стават за отдаване, нито за препродажба. Затуй и рИве, кво щяло да стане с бизнеса, кво сме се радвали. Ами радваме се, точна на такива селчовци, като тоя.

П.С ти не си ли вече в Азия, я дай снимка да те видим или си поредния хвалипръцко дет стои в кофтора и си мечтае за ексурзии.
                      Ти не си добре. Каква Азия те гони бе. Бях в Испания. Мога да консултирам жена ти къде да си намести циците, ако става за нещо, и друго бих и обяснил
                      МОДЕРАТОРЧЕТО, защо толерираш тоя изнервен от биткойни чичак и триеш постове?
                      Last edited by Meandmy; 18.11.2022, 17:57.

Коментар

• тоя затворилия хотел в приморско, голяма известност добива
                        слушах по радиото, че клеър дейли дошла да види какво става
                        но кмета си стои зад управата на хотела и не се трогна много
                        препоръка е

Коментар

• НЯМА СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ПРЕДСТОИ КРЕДИТИТЕ ДА ПОСКЪПНАТ

ЕЦБ започва да изтегля трилионите си от държавите с висок дълг

Лагард призова правителствата да внимават с подкрепата си за хората и бизнеса
                          1коментар 18 ноември 2022 15:15 Споделяне Кристин Лагард, Снимка: Архив
                          Европейската централна банка (ЕЦБ) започва да продава облигациите на закъсалите заради високи дългове държави от еврозоната, стана ясно от изказване на президента на институцията Кристин Лагард в петък. ЕЦБ иска да "разтовари" счетоводния си баланс, в който по последни данни към октомври са записани закупени активи за 3.25 трилиона евро, от които 2.6 трилиона са по най-мащабната програма - за правителствените дългове.

През последното десетилетие ЕЦБ изкупи големи количества европейски държавни облигации в усилията си да стабилизира икономиката на еврозоната. Сега банката трябва да продаде тези книжа.

"През декември ще изложим основните принципи, от които се ръководим при намаляването на обема на облигации, които притежаваме", каза Лагард, визирайки следващото заседание на ЕЦБ на 15 декември.

Чрез изкупуването на държавни облигации централната банка на еврозоната "наля" огромни суми в закъсалите заради високи дългове страни. Сега започва да "ги изтегля", отбелязват анализатори.

Президентът на ЕЦБ предупреди правителствата на отделните страни да внимават при отделянето на средства в подкрепа на потребителите и бизнеса, засегнати от високите цени на енергията. Тя каза, че подобна финансова помощ трябва да бъде временна и да бъде насочена към хората, които най-много се нуждаят от нея. В противен случай увеличаването на парите в обращение може да стимулира потреблението, което да повиши още повече инфлацията. Освен това увеличените енергийни помощи ще намалят мотивацията на хората да пестят енергия, смята Лагард.

Страните от еврозоната трябва да се подготвят за по-нататъшни повишения на основните лихвени проценти, предупреди още президентът на ЕЦБ.

"Очакваме да повишаваме лихвите още. В крайна сметка ще повишим лихвените проценти до нива, които своевременно ще доведат до снижаването на инфлацията до средносрочната ни цел", заяви Лагард пред участниците в Европейския банков конгрес във Франкфурт.

Целта на Европейската централна банка е да поддържа инфлацията на нива от около 2% на годишна основа. Данните за октомври обаче показват, че инфлацията в еврозоната достига до 10.6% на годишна база. Това е най-високото ѝ равнище от началото на нейното отчитане през 1997 г., отбелязва Асошиейтед прес.

В Германия, най-голямата икономика в Европа, годишната инфлация достига 10.4% през октомври, припомня ДПА.

Повишаването на цените е стимулирано от високите цени на природния газ поради ограничаването на руските газови доставки от началото на войната в Украйна, както и от нарушените вериги на доставки на части и суровини на фона на възстановяващото се търсене след премахването на много от ограниченията по време на пандемията от Covid-19, отбелязва АП.

След като изчака продължително време, без да повишава основните лихвени проценти, ЕЦБ започна да ги вдига ударно през юли в опит да се справи с бързо растящата инфлация. Анализатори очакват централната банка отново да вдигне лихвите на заседанието си на 15 декември.

"Лихвените проценти са и ще останат основният инструмент за коригиране на нашата парична политика", заяви Лагард.
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от better

Ей голЯми сте смешници вие шоуменските шутове! Довчера обиждаше Варна, днес се исра, че купил от там и то най-големите боклуци на Бриз до обръщалото. Същия комплекасар с 20 годишен пасат дет се мисли за гъзар в село шоумен, ходи кът мишок, понеже никой не го бръсне за слива. Тоя същия смешник хвали Хепи, че бил ресторант на годината. Смешен си селчо, купил си непродаваеми боклуци с последните си пари и сега ревеш.
                            Къде ка купи ?
                            Като няма пари ?
                            Купуват на хубави места ,тия които имат пари .

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Не само съм гледал, а и купих / изядохме 2 кила вчера
                              https://www.promooferti.com/%d0%b1%d...e%d0%b5%d0%bc/
                              Иначе онлайн могат да ти искат и пейсе ойро ...или към 5 конья :-)
                              Паркмарк не е онлайн магазин, на тва отгоре го има и в Сф и други градове. Тези в Била са на промоция, не се знае какво е качеството им. Но каквото и да е факт е, че цените са като в Германия, а в някои магазини са двойна на немските.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Ако вярваш в това, защо не продадеш сега всичките си имоти. След "3-5 години" живот под наем, ще си ги върнеш двойно и тройно Сестра ми направи такава врътка преди 15 години. Искат се обаче топки и тя явно ги има
                                Защо да ги продавам? Аз пари имам достатъчно. Тез дет нямат изпуснаха времето, когато трябваше да продават и сега ще има да чакат.

Коментар

Working...
                                X