IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

    именно, но човек трябва да може да мисли и в двете посоки
    част от групичката от онзи форум и онази тема в момента заявява - за 10 години забравете имотите да паднат

    ПП Залмоксис, бъркаш се с лаконичния. По онова време Вълчо с многото му превъплащения беше пропагандист за 149Е на жълтите павете и отявлена мечка. Всъщност дъното беше 2010-11, но понеже имотите за никъде не бързаха, а КТБ-то даваше хубаво лихви агонията и безвремието се проточиха до момента в който КТБ рухна и после тръгна пазара първо плахо, а след това бурно. Та реално 2010 може да се приеме за дъно или поне най-черно беше тогава като усещане за НИ.
    Вълчо беше мечка, но видя кво стана в страната в която живееше с имотите, захлупи хубава къща тук и видя накъде отиват нещата. И захвърли мечката в гората.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
      Дай прогноза, кой би окапал във форума? Иначе...много хипотетично..ти вещаеш злини, априори от много години, но нещо не ти се сбъдват прогнозите, признай
      Без да се засягаш, но във форума сериозни 'играчи' не пишат и крушите отдавна са приземени. Визирах политиката на ФЕД и големите международни компании, които са работодатели на стотици хиляди хора в САЩ, а и по света. В последните години се 'разхайтиха' в условия на печатане, възможност за супер евтин дълг, изкупуване на собствени акции и тн магарии водещи до благоденствие за мениджмънта, акционерите и въобще розови очила за всички. Какво се случва зад океана ние го усещаме след 6м до година, а през това време щракаме с пръсти и сме безсмъртни в остров на стаблност.

      Писал съм ти го 10 пъти - не искам криза, но виждам, че се пече. Дай боже да бъркам (както го чаках балона да пукне 2019) и да се отложи следащата сериозна криза с още някоя и друга година. Захванал съм един проект и само криза ми трябва в момента ( ще ме засегне много по-сериозно от стискащите някои и друг имот и смятащи капиталова на чаша ракия вечер), но това не означава, че трябва да заровя главата в пясъка и да викам до 2029/2039 всичко е само напред и нагоре...а дано ама надали.

      Общо взето това, което се опитвам да направя е да огранича до минимум разходите и да не залитам в 'хубави кредити'. Опитвам се да мисля критично, но в същото време не спирам да бачкам и действам.



      Last edited by bertram; 22.09.2022, 10:07.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

        Дай прогноза, кой би окапал във форума? Иначе...много хипотетично..ти вещаеш злини, априори от много години, но нещо не ти се сбъдват прогнозите, признай
        И аз тва се питам. Дали пък у форума няма някой набълбукал се с огромен кредит за покупка на апарт в провинцията вероятно и му е вътрешно малко и роптае по тази причина.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

          Евго, мисля сме писали някои неща,

          От града на левчо съм, живея в София.

          Семеен с деца.
          2013 купих първия имот, и мисля бях споменавал, че нищо читаво нямаше. Купих го със спестени пари и потребителски кредит на 8.5% лихва( тогава бяха на 13-14% масово). ( Не исках ипотека, точно от гледна точка сигурност,) Тогава не съм предполагам, че точно тази година 2013 г. е била идеална за закупуване на тристаен ( макар тогава да ми трябваше 2-стаен) стара тухла в Изток (да речем). Просто не поех риска да скоча там и купих на не толкова желано място. Нямаше как да знам че доходите ми ще нараснат 3 пъти, както и цените на имотите, а лихвите ще паднат 3 пъти. После го продадох 2017 и купих по-голям ( при тази покупка аха да се поведа по понижителите тук, добре че жената каза трябва ни по-голямо жилище СЕГА, не след n-години ;-) След това, 2021 купих пак.
          Не се оплаквам :-) След спада може да купя пак.

          Поздрави!
          Добре че все пак си чул гласа на повишителите тогава. И 2013, и 2017 си пипнал кьоравото. Браво, радвам се за теб. Обади се някой път идвайки към Плевен.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
            .......................
            Като няма аргументи срещу ползата като жилище или отдаване под наем, се започва с "няма да платят парното, ще чупят котлона, ще запушат клозета...........
            Аргументите срещу са - само 2% доходност от наеми при съществен риск и при наличието на двойна доходност от почти безрискови инвестиции. Ти чете ли какво написах или само така автоматично си пишеш? Това с поколенията е още по-забавно. След 20 години ще има 5 свободни апартамента на 1 желаещ. Страхотна инвестиция.

            Само едно ще ти кажа - интелигентно звучиш, просто си намери друга професия и спри да лъжеш хората. Брокерството е презрян занаят, чист паразитизъм - от такива като вас нужда няма, само пречите.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
              Какви специалисти е имало 2010 година в един форум :-)
              За учебник по наивитет.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

                Харесах този имот, щото като гледка, прилича на моя в Бургас на метри от голямата черква. За 200К€ е изключено да го купиш някога, но гледам, сградата е от 1943г. Аз живея в такава от 1940г., която съм отдавал само няколко години. Питам се, ако сградата, дори тази в която живея на 3км. от Народното събрание се е отдавала непрекъснато за тези 82г. колко ли пари, като наеми щеше да генерира? А, пък този апарт до храма Ал .Невски?. Тогава нека понижителите ронят сълзи за загубите на наемодателите
                Здравейте. Колкото и да е логично да обяснявате каква доходност носи имот в центъра на София, няма да го приемат. Като няма аргументи срещу ползата като жилище или отдаване под наем, се започва с "няма да платят парното, ще чупят котлона, ще запушат клозета, в София кой иска да живее, районът на Ал.Невски е гето в сравнение с променадата на град На-гъза-на-географията...". Те не разбират че имотите са дългосрочна стратегия с мисъл за поколенията. И по последното отговорът ще е - ама трябва ремонт, подмяна на инсталации и покриви... Трябва, да, но разходите, особено в типичните наши блокове в центъра е символична за целия живот на сградата.
                Chio (Pringles)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от BONI

                  Отчаяние е т'ва. Тате му даде пари за апартамент преди 2-3 години, той ги набута в basf. Сега парите стигат за половин апартамент и жонката се надява да компенсира с хазарт.
                  https://www.youtube.com/watch?v=n1dKfSt8a64
                  BASF се ангажира с целите на Парижкото споразумение за климата и ние действаме: В сравнение с 2018 г. искаме да намалим обема на емисиите на парникови газове в ...
                  Last edited by mikimaus; 22.09.2022, 00:22.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                    Е и? Днес 8,5к на форекс чиста печалба от шортване на Еврото. Вие продължавайте да си отдавате едностайките за по 400 лева, хахахаха. След 10 минути почва шоуто.

                    https://www.youtube.com/watch?v=ukFnKCtptX4
                    Джони, не те познавам, ама намали левъриджа, че акаунта нема да изкара дълго с такива лостове. 2-3 сделки да не излезнат и такъв дроудаун ще си спретнеш, че психиката ти е аут. После връщането е доста по-трудно и шанса за негативна серия нараства.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                      Клаузи има, но има и неплатежоспособност. Или смяташ, че наемателката леля Пена ще ти плати щетите? То в България и да си застрахован си прецакан, какво остава за някой клетник наемател.

                      Та и аз да те науча - очакваната доходност на една ивестиция расте с риска. Когато безрисковите ДЦК имат по-висока доходност от една двустайка, значи нещо не е наред - или трябва кеш флоуа (т.е. наемите) да скочат по 2 поне, или първоначалната инвестиция (т.е. цената) да падне с 50%. Трети вариант няма.
                      Добро момче си, нищо, че си каба ( затрудни се на Ком-Емине). Недвижимите имоти не са ти сила, правилно си се ориентирал към хазарт, бело и проститутки. Ние, инвеститорите в недвижимости, имаме по-други ценности..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

                        И за котлона си има клаузи в договорите за наем, нищо, че не си отдавал, да те науча пък
                        Клаузи има, но има и неплатежоспособност. Или смяташ, че наемателката леля Пена ще ти плати щетите? То в България и да си застрахован си прецакан, какво остава за някой клетник наемател.

                        Та и аз да те науча - очакваната доходност на една ивестиция расте с риска. Когато безрисковите ДЦК имат по-висока доходност от една двустайка, значи нещо не е наред - или трябва кеш флоуа (т.е. наемите) да скочат по 2 поне, или първоначалната инвестиция (т.е. цената) да падне с 50%. Трети вариант няма.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                          Един наемател да си остави котлона включен и 10 годишни наема минимум заминаха. Според теб колко е стабилно това? При 2% доходност, почти двойно по-ниска от доходността по американските ДЦК?
                          И за котлона си има клаузи в договорите за наем, нищо, че не си отдавал, да те науча пък

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            още едно вдигане с 0.75% и очаквам да започнат да капят най-гнилите круши...
                            Дай прогноза, кой би окапал във форума? Иначе...много хипотетично..ти вещаеш злини, априори от много години, но нещо не ти се сбъдват прогнозите, признай

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от yalokin

                              Супер, само продължавай да играеш с демо пари, че минеш ли на реални може да стане беля.
                              Айде лека. Отивам да хапвам и да черпя колеги.

                              ПС: Пак се отървахте с тези 75 пункта, очаквах 100. Просто ще ви влиза по-бавно и по-болезнено.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

                                Не се нервирай, има си теми за форекс хазарта, днес си 8,5 +, утре си 8,5 -, това в темата за стабилни инвестиции, никого не интересува...хвали се в съответните теми.
                                Един наемател да си остави котлона включен и 10 годишни наема минимум заминаха. Според теб колко е стабилно това? При 2% доходност, почти двойно по-ниска от доходността по американските ДЦК?

                                Коментар

                                Working...
                                X