Първоначално изпратено от ivanvg93
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениемодераторите да направят една тема за лихви и програмисти и да местят накавръка там
омръзна ми да чета в тема за имоти, какви били лихвите в щатите и колко човека съкратили някъде
айде стегнете се малко, че много почва да личи двойния аршин.
Защо баннахте ВълчоМечков? #BringBackVulcho
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ратко,
Такива статии може ли да качваме ?препоръка е
Коментар
� -
Чуждестранното търсене кара цените на жилищата в Португалия до 30-годишен връх
Международните купувачи спомогнаха за подхранването на горещия пазар на недвижими имоти
Покачването на цените на жилищата е отслабнало през втората половина на 2022 г., показват данните
Цените на жилищата в Португалия отбелязаха най-големия годишен ръст от повече от три десетилетия, опровергавайки очакванията, че нарастващите лихвени проценти ще намалят търсенето на имоти в южноевропейската държава.
Цените на жилищата са се увеличили с 18,7% през 2022 г. спрямо предходната година, съобщи в имейл Confidencial Imobiliario, която събира данни за пазара на имоти. Докато годишните печалби са най-големите от 1991 г. насам, Confidencial каза, че данните също показват, че жилищният пазар в страната се забавя.
https://www.bloomberg.com/news/artic...premium-europe
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениемодераторите да направят една тема за лихви и програмисти и да местят накавръка там
омръзна ми да чета в тема за имоти, какви били лихвите в щатите и колко човека съкратили някъде
- 4 Харесвания
Коментар
� -
https://www.investor.bg/a/113-analiz...azara-na-imoti
Ратко,
Такива статии може ли да качваме ?
За Европа се отнася ,мисля че България е в Европа или бъркам ?
Европа се готви за остър обрат на пазара на имоти !!!
Сътресенията на пазара на имоти трофеи в Лондон и Франкфурт предлагат бегъл поглед към вредите, които чакат европейските инвеститори в имоти, докато те се готвят за най-резкия обрат в историята, пише Bloomberg.
Заемите, облигациите и други дългове за общо около 1,9 трлн. евро са обезпечени с бизнес имоти или са предоставени на наемодатели в Европа и Великобритания
Коментар
� -
Ратко,
Такива статии може ли да качваме ?
За Европа се отнася ,мисля че България е в Европа или бъркам ?
Европа се готви за остър обрат на пазара на имоти !!!
Сътресенията на пазара на имоти трофеи в Лондон и Франкфурт предлагат бегъл поглед към вредите, които чакат европейските инвеститори в имоти, докато те се готвят за най-резкия обрат в историята, пише Bloomberg.
Заемите, облигациите и други дългове за общо около 1,9 трлн. евро са обезпечени с бизнес имоти или са предоставени на наемодатели в Европа и Великобритания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
зеленото е вече на 3-4 етажа
https://www.google.bg/maps/@42.67173...4!8i8192?hl=bg
Погледни добре снимката от линка и сметни що народ се е загробил в СЕГАШНИЯ ПАЗАР!!
На снимката по-горе зеленото е на повече от 3-4 етажа ?!
Коментар
� -
Още ли не си се хвърлил в изкопа на зеленотопрепоръка е
- 1 like
Коментар
� -
- 1 like
Коментар
� -
https://www.investor.bg/a/458-softue...ika-na-chatgpt
Още една моя прогноза е на масата !
Програмистите бях писал ще са АУТ до 10 години !
Но може ни тази дата ще е доста по рано !!
Индия + искуствения интелект ще ги погребе стабилно !!
Microsoft увеличава инвестицията си в разработчика на ChatGPT
Технологичният гигант планира да ползва решенията на OpenAI в потребителски и корпоративни продукти
Microsoft инвестира 10 млрд. долара в OpenAI, чийто инструмент с изкуствен интелект ChatGPT стана особено популярен след пускането му през ноември, привличайки над 1 млн. потребители само за дни и създавайки нови дебати за ролята на изкуствения интелект в работния процес, пише Bloomberg.
Новата подкрепа, надграждаща сумата от 1 млрд. долара, която Microsoft инвестира в OpenAI през 2019 г. и още един кръг от 2021 г., цели да даде на Microsoft достъп до някои от по-популярните и напреднали системи с изкуствен интелект. Microsoft се конкурира с Alphabet, Amazon и Meta Platforms за доминация в бързо развиващата се технология, която генерира текст, изображения и други в отговор на кратки задания.
Коментар
� -
Да си дойдем на думата.
Преди доста време писах за дисбалансите на системата.
Виждате нагледно как системата сама се балансира
Дълги години,десетилетия капитала диктуваше цената и политиката по отношение на човешките ресурси.
Отново виждаме как действат количествените натрупвания, те видят до изменение в качеството,теорията на Маркс в пъкния си блясък днес !!!
https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...-pokolenieto-z
Тук говорим за работна ръка и не знам дали при задаващата се рецесия хората няма да се по-благодарни да имат работа и дали няма да работят по-усърдно, за да я запазят или просто вече се установяват нови отношения с началниците. Може да се твърди, че това е просто голямата технологична промяна, която пандемията предизвика и хората искат различни отношения с работодателите.
И аз, и приятелите ми сме от това поколение, но ние работим усърдно, ходим в офиса пет дни в седмицата…
Съдейки по хората от поколението Z, които аз познавам, това от което всички се оплакват не важи за никого от тях. Всички хора от вашето поколение, с които работя са усърдни, коректни, приемат добре обратната информация, нямат желание да налагат политическите си възгледи. Но сякаш и тук като навсякъде има едни шумни 30% и всички се притесняват заради тях, а те съсипват
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.actualno.com/business-wo...s_1889561.html
Какво стана сега ?
До онзи рефрена беше ..."Ще държим лихвите ниски,толкова колкото е нужно ",а сега тотално обърната плоча...
ЕЦБ: Лихвените проценти трябва да се повишават с постоянен темп!!!!!!
За по-малко от шест месеца ЕЦБ повиши основните си лихвени проценти с 2,5 процентни пункта, което е най-бързото увеличение в нейната история. "Лихвените проценти на ЕЦБ все още ще трябва да се повишават значително със стабилен темп, за да достигнат нива, които са достатъчно рестриктивни, и да останат на тези нива толкова дълго, колкото е необходимо", за да се понижи инфлацията, добави Лагард. "Трябва да намалим инфлацията. И ние ще постигнем тази цел", обеща тя
- 1 like
Коментар
�
Коментар