IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

И на мен ми е интересно - Кавръков кажи в какви граници на м2 би купил апартамент?
    Аз въпреки че никой не ме е питал.
    Краен непрестижен квартал - 1 от средномесечен осигурителен доход
    Краен престижен квартал, център непрестижен - 1,5 СМОД
    Център престижен - 2 СМОД.
    СМОД за окт'22 е 1358 ЛЕВА
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Каврък, любопитно ми е каква е "справедливата" цена според твоите виждания и на колко Е/м2 ще излезеш да купуваш?
      И на мен ми е интересно - Кавръков кажи в какви граници на м2 би купил апартамент?

Коментар

• https://www.investor.bg/a/113-analiz...azara-na-imoti

какво става ?

ама как така ?
        Европа се готви за остър обрат на пазара на имоти !!! от днес е !!

Заемите, облигациите и други дългове за общо около 1,9 трлн. евро са обезпечени с бизнес имоти или са предоставени на наемодатели в Европа и Великобритания

Сътресенията на пазара на имоти трофеи в Лондон и Франкфурт/АМА КАК ТАКА ,НАЛИ ИМАМЕ ЛОКАЦИЯ,ЛОКАЦИЯ ??? предлагат бегъл поглед към вредите, които чакат европейските инвеститори в имоти, докато те се готвят за най-резкия обрат в историята, пише Bloomberg./В ИСТОРИЯТА!!!!??

От трудния процес за финансиране на офис сграда в Лондонското Сити до напрегнатата продажба на Commerzbank Tower във финансовия център на Германия инвеститорите се борят да открият начини да запълнят финансовите липси, тъй като пазарите за кредитиране са под натиск заради бързо растящите лихвени проценти.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Готов съм разбира се
          Каврък, любопитно ми е каква е "справедливата" цена според твоите виждания и на колко Е/м2 ще излезеш да купуваш?

Коментар

Ти се моли да няма ,апартамент за мен има ,не се коси
            вземай тогава, че да свърши тая истерия най сетне.
            да ти кажа , хубаво е да си имаш дом, каквото и да ти разправят бездетните наематели. даже е прекрасно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Пазарът обръща. Готов ли си за скок?
              Готов съм разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Според мен няма да купи. Набрал е 5-годишна интерция и не може просто да спре да пише, графомания и желание да докаже правота след сгрешените прогнози.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
                    Кавръков, няма да има световна внойна.
                    Не купи жилище, когато трябваше
                    Вече нямаш пари за хубав апартамент
                    Успокой се и го удари на живот

Коментар

• Кавръков, няма да има световна внойна.
                      Не купи жилище, когато трябваше
                      Вече нямаш пари за хубав апартамент
                      Успокой се и го удари на живот

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Обичайно, това че ще избегнем рецесия е добра новина. Но в случая е сигнал за още увеличения на лихвите и съответно ще страдат имотите
                        Ратко се радва на колачите си ,а те му точат яко ножа ..

Ратко виж сега ,хубавото в твоя случай е че няма да боли защото няма да те колят с тъп нож,ножа ще е остър и болката бързо ще отмине ...

поредната новина от днес по този повод...

https://www.infostock.bg/infostock/c...-polovin-punkt

Членът на Управителния съвет на Европейската централна банка Петер Казимир каза, че подкрепя повишаване на лихвените проценти с половин пункт на следващите политически срещи на ЕЦБ, отхвърляйки предложенията, че забавянето на инфлацията скоро ще изисква по-малки стъпки, пише "Блумбърг".

„Трябва да направим още два хода от 50 базисни пункта“, каза Казимир, който също оглавява централната банка на Словакия и подкрепя завършването на цикъла на затягане на паричната политика до лятото. „Спадът на инфлацията два поредни месеца е положителна новина. Но няма причина да забавяме темпото на повишаване на лихвите.“

Коригирането на лихвените проценти трябва да бъде по-постепенно, като се вземе предвид забавянето на икономическия растеж в еврозоната, като се вземе предвид плавното предаване на паричната политика във всяка страна“, каза Стурнарас.

Но тази идея предизвиква значителен отпор. След като призова през декември разходите по заемите да бъдат вдигнати с 50 базисни пункта през февруари и вероятно отново с тази сума през март, президентът Кристин Лагард каза миналата седмица в Давос, че запазването на курса е нейната „политическа мантра“. /същата тази дето нас ни клатеше с ниски лихви ,ха ха .../

Шефът на холандската централна банка Клаас Нот отиде по-далеч. Той иска поне още две стъпки от половин точка, като каза през уикенда, че времето за забавяне на темпото е „все още далече“. Неговият френски колега Франсоа Вилерой дьо Гало каза, че е твърде рано да се спекулира с решението от март, въпреки че като Казимир той подкрепя цикъла на увеличения, който ще приключи до лятото.

Тъй като общата инфлация изглежда е достигнала своя връх, служителите пренасочиха фокуса към базовия показател, който изключва разходите за енергия и храна и който достигна нов връх миналия месец. Казимир каза, че подкрепя тази промяна.

„Това, което в момента е най-авторитетното от моя гледна точка, е тенденцията на основната инфлация. Неговото развитие потвърждава необходимостта да продължим по поетия път“, каза Казимир.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

За да могат да вдигнат лихвите се променят услужливо прогнозите!
                          Обичайно, това че ще избегнем рецесия е добра новина. Но в случая е сигнал за още увеличения на лихвите и съответно ще страдат имотите

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Не знам какво се опитвате да внушите, но май сте в грешка
                            Под грешен пост, извинявайте. Ще го редактирам

Коментар

• Щом я докарахме пак до трета световна и бомби, нещата не отиват на добре. Последния понижителски коз
                              Last edited by Meandmyself; 23.01.2023, 14:53.

Коментар

• https://money.bg/finance/evroto-posk...chen-vrah.html
                                Еврото поскъпна до нов деветмесечен връх !!!!!!

КАК БЕШЕ ЛАФА ?

ЕВТИНИ ПАРИ И СКЪПИ ИМОТИ ....

СКЪПИ ПАРИ И.......???

Автор:

money.bg

Eвpoпeйcĸaтa цeнтpaлнa бaнĸa мoжe дa ce нaлoжи дa пpoдължи дa пoвишaвa лиxвeнитe пpoцeнти c тeмп oт 50 б.п. пpeз фeвpyapи и мapт, ĸaзa Kлaac Kнoт, члeн нa yпpaвитeлния cъвeт нa EЦБ и pъĸoвoдитeл нa xoлaндcĸaтa цeнтpaлнa бaнĸa, в интepвю зa xoлaндcĸaтa тeлeвизия WNL. Cпopeд Kнoт пoĸaчвaнeтo нa лиxвитe щe пpoдължи пpeз cлeдвaщитe мeceци.

B oтдeлнo интepвю зa итaлиaнcĸия вecтниĸ Lа Ѕtаmра Kнoт ĸaзa, чe e "твъpдe paнo" дa ce гoвopи зa възмoжнocттa зa зaбaвянe нa пoвишaвaнeтo нa лиxвитe нa EЦБ дo лятoтo.

EЦБ пoвиши ocнoвнитe лиxви c oбщo 250 б.т. Πpeз изминaлaтa гoдинa. Eĸcпepти, aнĸeтиpaни oт Вlооmbеrg, oчaĸвaт дeпoзитнaтa лиxвa нa EЦБ, ĸoятo в мoмeнтa e 2%, дa бъдe пoвишeнa дo 3,25% c тeчeниe нa вpeмeтo.

Коментар

Working...
                                X