If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Преди 2 години се бях влюбила в една сграда в кв. Витоша. Изпуснах всички апартаменти и после много страдах... Днес виждам, че тя още не е взела акт 16 и продават поне 2-3 апартамента. Един от тях е този, в който се бях влюбила. Дори няма да отида на оглед, защото мястото е ужасно и няма асфалт.
Ще ходя на оглед на друг апарт, водят го луксозен в т.нар. "Белия квартал". Смятам, че 300К евра за 90кв.м. и гараж са прекалено много за района. Вие какво мислите? Апартамента е на зелено и се предава на шпакловка, като единственото преимущество над останалите е наличието на термопомпа.
Та питането ми е, мога ли да искам 20% отстъпка според вас?
В Белия Квартал колкото и да дадеш, все ще е много. Там до преди 2 години се предлагаха по 1200-1300, сега гледам са скочили на 2500-3000. Пълна спекула. Локацията е гадна, строителството е пълен боклук, районът около Парадайс тотално надценен - бивша индустриална зона Хладилника. Там не бих живял за нищо на света.
https://bnb.bg/Statistics/StBIRAndIndices/StBILeoniaPlus/index.htm?group1=first&firstDays=07&firstMonths=02 &firstYear=2023&search=true&downloadOper=&type= MS-Excel
Индекс ЛЕОНИА Плюс за 07.02.2023: 1.77%
Индекс ЛЕОНИА Плюс за 08.02.2023: 2.28%
Май БНБ започва да влиза в час, макар и с 3-4 месеца закъснение. Ама няма проблем, те пак обикновените хора ще го отнесат!
Обикновено когато всички очакват нещо да се случи, се случва друго.
Успех на всички
Ами през последните 10 +10 години , че дори и в момента всички очакват повишения . Това го показват с пазарните си изяви . Дори централните банки с десетилетия проповядваха точно това .
Все повече ми се струва, че евентуален спад в цените на имотите в София ще бъде символичен.
Делът на жилищата финансирани изцяло със собствен капитал е почти 50%:
“Данните сочат още, че почти половината сделки през годината - 45%, са били със собствени средства. В случаите на финансиране чрез кредит пък най-често размерът му покрива между 81% и 100% стойността на имота. Така са финансирани близо 20% от сделките.”
Това не са имоти, които биха излезли на пазара заради вдигането на лихвите.
С оглед на инфлацията по вероятният сценарий ми се струва поскъпването на наемите, което ще доведе до нормализиране на съотношението цена/ доходност от наем:
”Всичко това е довело до ръст в търсенето на наеми с около 10% през изминалата година”
Успех на всички
Абе нека лихвите по депозитите станат по 5 процента, пък да видим дали няма да има масови продажби на имоти и прехвърляне на парите в банките.
Все повече ми се струва, че евентуален спад в цените на имотите в София ще бъде символичен.
Делът на жилищата финансирани изцяло със собствен капитал е почти 50%:
“Данните сочат още, че почти половината сделки през годината - 45%, са били със собствени средства. В случаите на финансиране чрез кредит пък най-често размерът му покрива между 81% и 100% стойността на имота. Така са финансирани близо 20% от сделките.”
Това не са имоти, които биха излезли на пазара заради вдигането на лихвите.
С оглед на инфлацията по вероятният сценарий ми се струва поскъпването на наемите, което ще доведе до нормализиране на съотношението цена/ доходност от наем:
”Всичко това е довело до ръст в търсенето на наеми с около 10% през изминалата година”
Ти си за затвора. Или за лудницата. Или и за двете.
Модераторчетата, до кога ще търпите тоя да заплашва с убийства и пожари?
Насилието и престпленията не са ли в разрез правилата ви, или няма проблем?
Защо толерирате надрусани/луди хора?
Помагам на наемателите .
Наематели ,ако Вашите хазяи спекулират с нуждата Ви да живеете като хора,след като напуснете имота им ,или преди да го направите направете нужното хазяина Ви да страда заедно с Вас ,но подчертавам само когато имаме налице хазяин който вдига наема и може да се категоризира като алчен ,това вече е по Ваша преценка ,лична
Това е подсъдно и Инвестор могат да попаднат по удара на закона, давайки трибуна на призви за насилие.
Глупости ,не е подсъдно ,във Франция ако откраднеш хляб не те съдят защото си си задоволил нуждите от храна ,тук е същото само че става въпрос за подслона на човек,ако хазяина не сваля цената така че да има елемент на социалност и по този начин спекулира с нуждата от подслон на дадено човешко същество ,ответната реакция се приема за корекция на този дисбаланс .
Преди 2 години се бях влюбила в една сграда в кв. Витоша. Изпуснах всички апартаменти и после много страдах... Днес виждам, че тя още не е взела акт 16 и продават поне 2-3 апартамента. Един от тях е този, в който се бях влюбила. Дори няма да отида на оглед, защото мястото е ужасно и няма асфалт.
Ще ходя на оглед на друг апарт, водят го луксозен в т.нар. "Белия квартал". Смятам, че 300К евра за 90кв.м. и гараж са прекалено много за района. Вие какво мислите? Апартамента е на зелено и се предава на шпакловка, като единственото преимущество над останалите е наличието на термопомпа.
Та питането ми е, мога ли да искам 20% отстъпка според вас?
Това е подсъдно и Инвестор могат да попаднат по удара на закона, давайки трибуна на призви за насилие.
който иска високи наеми му теглете една или му запалете имота ,това е само така ще се нормализират нещата
Ти докога ще ръсиш лъжи, бе...
Нека всеки, който чете в тази тема да е наясно, че в нея от една категория хора, се пишат само лъжи.
Ако искате да се ориентирате по темата, в никакъв случай не четете тук, обикновено в действителност е точно обратното.
Помагам с отдаването на тристаен ново строителство в Овча купел ,каквото казва Бетера е истина лъжите са от тези дето искат високи цени .
Само лъжи,едвам намерихме читав наемател да си плаща наема за под 700 лева се дава ,и собственичката се радва и не иска да го сменя ,тристаен София Овча купел ,който иска високи наеми му теглете една или му запалете имота ,това е само така ще се нормализират нещата
Коментар