If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сделките с имоти в България чувствително се забавиха през второто тримесечие на годината, а в някои населени места дори минаха на минус. На най-големия жилищен пазар в страната – този в столицата, сделките буквално замръзнаха – нито растат, нито спадат. И тук идва въпросът, какво показва тази статистика – началото на по-продължителен спад или временно явление.
Бях на оглед на една двустайна маломерка точно вчера. Обзаведено преди 5-6 години, прилично направен като за 1000-1200лв наем. Цената е 2600 евро квадрата за средна бира жилище в южен квартал в София. Като се сметне за под наем, с клизма отива на 3.5~4% доходност. А имаше малко и за ремонт. Та се надявах да му капарирам още на място, ако свали цената в разумни граници. Влизам при собственика и започнах да преговарям...
А продавачът ми вика, че хич не го интересува пазарлък, защото и сега му звъни телефона по 30 пъти на ден. Факт - чаках човек да свърши оглед, за да влезна да гледам аз, след което друг чакаше мен. И 2 пъти му звъня телефона докато гледам.
Това ме кара да вярвам, че крахът е зад ъгъла!
Колега, може ли да ми пратиш линк към обявата на този имот или кординати на собственика? Ти каква цена му предложи? Имам интерес.
Добре де ,ще използвам твоята логика ,цените стигнаха космоса ,но ако ще и два космоса да стигнат ,пак не можа да продадеш ,разкараш или да си вземеш поне парите от инвестициите в Банско.
Всеки дето е купил 2008 ,ма даже и с проблеми,лоши локации,лошо строителство ,кой където емогъл е шитнал ,докато при теб ,нищо братче ,там е во веки веков ,ще седи паметника на глупостта и на целия тоя фон крякаш като за световно ,абе вземи поне си оправи бакиите ,ела и кажи продадох,взех пари ,няма значение колко са ,поне да има смисъл за теб ,а то така си се набил че няма майка и 20 живота ,и 1000 поскъпвания ,няма продажба ,няма оттърване ,не знам детайли и не име интересува ,ама до такава степен да си се набутал с пари и с очаквания ,трудно е да се опише явно
Ама тез дет сега се правят на "инвеститори" из калищата на шопия ще споделят същата съдба - докат са живи ще им тежи на врата, после ще се отърват ама не и наследниците им
Сделките с имоти в България чувствително се забавиха през второто тримесечие на годината, а в някои населени места дори минаха на минус. На най-големия жилищен пазар в страната – този в столицата, сделките буквално замръзнаха – нито растат, нито спадат. И тук идва въпросът, какво показва тази статистика – началото на по-продължителен спад или временно явление.
абе и Кремиковци фалира, ама имотите в София катерят нови висини, та не знам с какво те грее подобна новина. (най-много да се окаже, че това е повод за още по-яко поскъпване)
Добре де ,ще използвам твоята логика ,цените стигнаха космоса ,но ако ще и два космоса да стигнат ,пак не можа да продадеш ,разкараш или да си вземеш поне парите от инвестициите в Банско.
Всеки дето е купил 2008 ,ма даже и с проблеми,лоши локации,лошо строителство ,кой където емогъл е шитнал ,докато при теб ,нищо братче ,там е во веки веков ,ще седи паметника на глупостта и на целия тоя фон крякаш като за световно ,абе вземи поне си оправи бакиите ,ела и кажи продадох,взех пари ,няма значение колко са ,поне да има смисъл за теб ,а то така си се набил че няма майка и 20 живота ,и 1000 поскъпвания ,няма продажба ,няма оттърване ,не знам детайли и не име интересува ,ама до такава степен да си се набутал с пари и с очаквания ,трудно е да се опише явно
Ето до какво водят спекулата и парата дето се хвърли по времето на Ковид и малко след това
Загуби Измами с никел: Trafigura е изправенa пред загуба от $577 милиона
Металните товари, които компанията е купила, не са съдържали металите, които е трябвало да съдържат
Търговецът на суровини Trafigura Group е изправен пред загуби от повече от половин милиард долара, след като откри, че закупените от него метални товари не съдържат никела, който трябваше да съдържа.
„От края на декември 2022 г. малка част от контейнерите, закупени от тези компании, бяха проверени, когато достигнаха местоназначението си, и беше установено, че не съдържат никел“, се казва в изявлението на Trafigura. „По-голямата част от пратките остават транзитни в очакване на допълнителна проверка.“
абе и Кремиковци фалира, ама имотите в София катерят нови висини, та не знам с какво те грее подобна новина. (най-много да се окаже, че това е повод за още по-яко поскъпване)
Обратното е ,чакат спад защото падат и сделките с имоти,няма как в целия свят да падат имотните пазари ,в в мижавата и слаба икономика на България да не падат .
Ето до какво водят спекулата и парата дето се хвърли по времето на Ковид и малко след това
Загуби Измами с никел: Trafigura е изправенa пред загуба от $577 милиона
Металните товари, които компанията е купила, не са съдържали металите, които е трябвало да съдържат
Търговецът на суровини Trafigura Group е изправен пред загуби от повече от половин милиард долара, след като откри, че закупените от него метални товари не съдържат никела, който трябваше да съдържа.
„От края на декември 2022 г. малка част от контейнерите, закупени от тези компании, бяха проверени, когато достигнаха местоназначението си, и беше установено, че не съдържат никел“, се казва в изявлението на Trafigura. „По-голямата част от пратките остават транзитни в очакване на допълнителна проверка.“
Стадо се успокоява с подобни новини: Споко, скъпо е, но поскъпването спря, нема да поевтинее, но и нема да поскъпва. (интересното е че никой не дава таймфрейм и не се обвързва с твърди обещания)
===2039===
За 2023-та поскъпването ще е над 10% (не е много, а и свикването с по-високите нива и по-далечния спад 2039, ще е по-лесно)
Обратното е ,чакат спад защото падат и сделките с имоти,няма как в целия свят да падат имотните пазари ,в в мижавата и слаба икономика на България да не падат .
купувайте не останаха .
Експертите съветват да не отлагаме покупката, ако имаме достатъчно заделени средства. Хората, които си търсят имот за живеене, особено ако ще го плащат с ипотечен кредит, трябва да действат сега, докато лихвите по кредитите все още са ниски. Някои банки предлагат и фиксиране на лихвата за период от 3 до 5 години. Онези, които имат спестявания и искат да ги запазят, като инвестират в имот, също не трябва да чакат, съветва Гергана Тенекеджиева.
Днес ве нехранимайковци, утре е късно идва събота и до понеделник ще са още 20% нагоре
Най-накрая и на тебе да ти дойде акъл в главата, но по-добре късно, отколкото никога.
Коментар