Първоначално изпратено от troika
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Отоплявам два етажа от къща общо около 200 квадрата.Каква термопомпа ще ми свърши работа и на каква цена?
- 1 like
Коментар
-
https://fb.watch/iJwf7XvqL3/
Цените на имотите щели да поскъпват защото видиш ли поскъпвало всичко и материалите и труда на строителите...Това е сбъркана логика и очаквания на повишителите които са разбити в това видео и то от брокер на имоти,кредитен посредник ,човек с над 15 годишен опит на пазара на имоти
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Зависи колко е изолирана, дограма/стъклопакети какви са и най-вече по-всяка вероятност са радиатори, няма водно подово? Ако е така ще трябва да работи на по-висока температура, което е по-неикономично. Най-добре ако не си слагал изолация, инвестирай в сериозна изолация (поне 15 см на стени и 30 см на таван) и 10кВ термопомпа въздух-вода би трябвало да стигне. Иначе ще даваш повече пари за по-мощна и после повече месечни сметки. Аз отоплявам 400 м2 с вода-вода и подово, изолация 10 см и тройни стъклопакети, 30 см на таван и ми излиза 100-300 лв месечно според температурите.
Коментар
-
12 градуса целогодишно. 3 кубика на час стигат за 20кВ.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Може ли малко детайли. Каква е температурата на водата, която черпиш януари-март? Какъв дебит ти върши работа за тези 400м2 ?
Благодаря предварително!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
тоя е един от малкото, които от нищо не разбират
но за сметка на това е експерт по всички теми
има и други такива тук
лесно може да ги определиш
- 1 like
Коментар
-
Благодаря.Уважавам искрените хора.Ще намерим общ език с теб.
Коментар
-
Зависи колко е изолирана, дограма/стъклопакети какви са и най-вече по-всяка вероятност са радиатори, няма водно подово? Ако е така ще трябва да работи на по-висока температура, което е по-неикономично. Най-добре ако не си слагал изолация, инвестирай в сериозна изолация (поне 15 см на стени и 30 см на таван) и 10кВ термопомпа въздух-вода би трябвало да стигне. Иначе ще даваш повече пари за по-мощна и после повече месечни сметки. Аз отоплявам 400 м2 с вода-вода и подово, изолация 10 см и тройни стъклопакети, 30 см на таван и ми излиза 100-300 лв месечно според температурите.
Благодаря предварително!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
И твоята челяд да са живи и здрави! За мен би било тъпо да разказвам неистински истории...не ми е в джинса.
Коментар
-
Отоплявам два етажа от къща общо около 200 квадрата.Каква термопомпа ще ми свърши работа и на каква цена?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Жива и здрава да ти е .Със сигурност не се съмнявам, че разказваш истински истории.За разлика от някои милионери във форума на по 29 години с по десетина жилища в София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Ти май наистина нищо не разбираш от конструкции и строителство. Като не ми вярваш, покажи какво съм писал на някой конструктор, без преразкази от твоя страна а му покажи и да видим какво ще ти каже.
Да ти кажа, даже ЕПК-тата не са перфектни при земетресения. Могат да се определят на една супер корава конзола, която не се огъва като панелките например и всъчщност няма даже някакви изпитания в България, които да дадат информация на инженерите и да знаят как ще се държи това строителство при голям трус. За мен новото строителство е по-сигурно, по новите европейски норми е и го предпочитам.
но за сметка на това е експерт по всички теми
има и други такива тук
лесно може да ги определиш
препоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Благодаря, че попита, засега не става въпрос за такива, а за нейна приятелка, която е от известно курортно градче. А, прецени самата тя, че две отделни спални засега ще са й излишни...
ПП Аз не се меря с никого, ти се занимаваш..
Коментар
-
Така е,Лорде.Признавам си не мога да се меря с теб.
Само да те питам толкова ли мразиш детето си,та вкарваш в жилището й бесни пейзани?
ПП Аз не се меря с никого, ти се занимаваш..
- 1 like
Коментар
Коментар