Първоначално изпратено от facingthesun
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение
Пробвай да купиш имот и ще видиш дали няма да те питат?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Няма КЗП тука. Закона е написан така че банката носи отговорност за всякакви пари с неясен произход и ги глобяват с милиарди, а какви мерки ще предприемат за да избегнат този риск си зависи от банката и е оставено на свободна интерпретация. Понеже осъдиха на милиарди и закриха 3-4 банки от такива нарушения, сега се създаде прецедент където каквато и информация да събере банката няма да е достатъчна в един момент и ще служи за основание на блокиране на сметки.
Законодателите казват че закона нищо не забранява и банките сами си правят блокажи. Банките пък казват, че да закона позволява всичко ама ако банката поеме огромните глоби които неизбежно ще ги ударят при някой клиент осъден за пране. И си подхвърлят топката без никой да е виновен.
Междувременно в парламента седи сега един закон "за да ни приемат в еврозоната" продължение на тези мерки. Вече ще искат информация и за злато и крипто, които сами по себе си вече те флагват за пране на пари само от това че ги имаш. И естествено ако не декларираш нещо или си забравил отдолу има "Известна ми е наказателната отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс за деклариране на неверни обстоятелства."
Автоматично 99% от форума тук стават престъпници при следващото си влизане в банка догодина. Направо банките трябва да отворят гишета "прокуратура", "съд" и "затвор" и да се приключи тая шарада.
Единственото спасение пак казвам са имотите. Никой не пита от къде имаш имот и "продажба на имот" е единственото обяснение за големи суми пари което ти дава най-малко проблеми. Почнеш ли да трупаш заплати и хонорари и да ги смесваш и местиш рано или късно ще дойдат и за теб. Имоти, имоти и пак имоти.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Хм. Това си е за КЗП.
Законодателите казват че закона нищо не забранява и банките сами си правят блокажи. Банките пък казват, че да закона позволява всичко ама ако банката поеме огромните глоби които неизбежно ще ги ударят при някой клиент осъден за пране. И си подхвърлят топката без никой да е виновен.
Междувременно в парламента седи сега един закон "за да ни приемат в еврозоната" продължение на тези мерки. Вече ще искат информация и за злато и крипто, които сами по себе си вече те флагват за пране на пари само от това че ги имаш. И естествено ако не декларираш нещо или си забравил отдолу има "Известна ми е наказателната отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс за деклариране на неверни обстоятелства."
Автоматично 99% от форума тук стават престъпници при следващото си влизане в банка догодина. Направо банките трябва да отворят гишета "прокуратура", "съд" и "затвор" и да се приключи тая шарада.
Единственото спасение пак казвам са имотите. Никой не пита от къде имаш имот и "продажба на имот" е единственото обяснение за големи суми пари което ти дава най-малко проблеми. Почнеш ли да трупаш заплати и хонорари и да ги смесваш и местиш рано или късно ще дойдат и за теб. Имоти, имоти и пак имоти.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение
Нито БНБ нито Нап. Има "Закон за мерките срещу изпирането на пари", чрез него репресията ще става още по-голяма, ще иска SoF (Sources of Funds) за всеки трансфер. При дигиталния освен, че ще има пълен контрол, но и срок на годност и куп други "благинки". Предполагам, че ще го наложат както в момента се прави в Нигерия - казват, че всички налични пари по банките се трансформират в дигитални, за да няма масово теглене слагат лимит от 500 лв примерно на ден, или ако има много кеш под дюшеците се обявява че този кеш вече е невалиден.
https://www.reuters.com/world/africa...es-2023-02-16/
- 1 like
Коментар
-
Гледайте кво става в Нигерия:
https://www.youtube.com/watch?v=IEtBjQhvV78
https://twitter.com/denisfialkowski/...56347938398209Last edited by fred23; 22.02.2023, 21:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Имахме определен брой едномесечни депозити. Някои с по 1 лев в тях други с повече..... с различна дата на падеж.... Ратко предполагам ще се досети защо така :-) Някои стояха от 3 години без да има движение по тях и всички от над 1 година не бяха с постъпления.... И банката каза , че не мога да прехвърля или изтегля или каквото и да е без да попълня бумагите....Ползваха точно думите замразени. И въпросите нямам спомен дали бяха за произхода вече не помня / той е ясен защото кеша е постъпвал в тях само по банков път и е от заплати, дивиденти и т.н./ , а и тотаа на сумите беше малък ....Та имаше въпроси колко ми е годишният доход, в каква сфера съм и т.н. .... няколко страници. Питах я онази БНБ ли НАП ли кой го иска. Тя мучи и трае..... Чудех се дали да спретна скандал за известно време / обикновено го правя в такива ситуации/ , но реших просто да си закрия всички сметки при тях.... Момичето и без това му е наредено да го прави това, не е нейна инициатива....и на жена ми също всичко се закри....
Допускам , че Заплатката е прав , което ще е лошо за всеки с кеш....и ще става по-лошо....Колкото повече наближава релийза на дигиталният кеш толкова по-зле ще става за сегашният под каквато и да е форма....Предполагам при дигиталният нема да ми се налага да попълвам документи 1 час....
https://www.reuters.com/world/africa...es-2023-02-16/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Имахме определен брой едномесечни депозити. Някои с по 1 лев в тях други с повече..... с различна дата на падеж.... Ратко предполагам ще се досети защо така :-) Някои стояха от 3 години без да има движение по тях и всички от над 1 година не бяха с постъпления.... И банката каза , че не мога да прехвърля или изтегля или каквото и да е без да попълня бумагите....Ползваха точно думите замразени. И въпросите нямам спомен дали бяха за произхода вече не помня / той е ясен защото кеша е постъпвал в тях само по банков път и е от заплати, дивиденти и т.н./ , а и тотаа на сумите беше малък ....Та имаше въпроси колко ми е годишният доход, в каква сфера съм и т.н. .... няколко страници. Питах я онази БНБ ли НАП ли кой го иска. Тя мучи и трае..... Чудех се дали да спретна скандал за известно време / обикновено го правя в такива ситуации/ , но реших просто да си закрия всички сметки при тях.... Момичето и без това му е наредено да го прави това, не е нейна инициатива....и на жена ми също всичко се закри....
Допускам , че Заплатката е прав , което ще е лошо за всеки с кеш....и ще става по-лошо....Колкото повече наближава релийза на дигиталният кеш толкова по-зле ще става за сегашният под каквато и да е форма....Предполагам при дигиталният нема да ми се налага да попълвам документи 1 час....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Е, нали подчертах, че си с връзки там
Коментар
-
От друга банка имах подобно известие. От тези не... Не бях ходил в клон сигурно 2 години....Може и това да е било, но защо ще ми отказват достъп до средствата без да попълня бумагите ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Странно как прехвърляме милиони за няма и половин час ,а ти час и половина,даже и карта взех Неон,а без такси ,без такси тегления,безплатна доставка даже 20 лева ми дадоха за добре дошъл.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Това е някакъв ужас в банките! За откриване на депозит през януари, бях оптимист, че ще ми стигне обедната почивка, но не стигна. 75 минути игра с документи. В TBI. Понеже, Кавръчето е с връзки там, помислих да не би той да ми е спретнал такъв номер. Видях, че няма мъж като канара около мен и се успокоих
Коментар
-
Може да е вече навсякъде така. Не знам. Ама и ти си бил там за първи път. А аз при тези съм имал куп депозита до сега и исках обикновен трансфер....
Попитах банкерката зад гишето, тези безумни предложения за частни клиенти, дали не зависят от някакви овърнайт депозити свързани с банка-майка. Тогава тя ме попита, какво е овърнайт и разговора ни приключи с пожелания за приятна вечер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
това ако се случи ще е неприятна изненада за голяма група повишители(!), защото много от феновете на новата(зелена) тухла си представят как след някоя и друга година в обозримо бъдеще тъпли панелообитатели ще напуснат падащите панели и цените на тухлите ще идат в космоса.
май няма да се случи точно така
Коментар
-
Не мога да вляза в детайли защото е наказуемо
Случката е истинска .
А тулата дори можеш да я пипнеш :-) Само да паднат цените с 10%....
Аз търся нещо да набутам едни пари, само партери и тавани.Last edited by facingthesun; 22.02.2023, 20:53.
Коментар
Коментар