Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнениеФевруари е най-любимият ми месец. Получавам пълен размер наем само за 28 дни. Плаща се редовно, защото АХА да се срине пазара и лихвите да ударят 10%... ама се изчека чекалото пак.
Даже се наблюдава леко покачване. Добрите имоти се продават за дни.
но за последните месеци наемите със сигурност ги удариха
песимисчо, какво показват твоите справки?препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Така е ,всичко ми покрива ,имам и договор с клауза.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
бертрам му е хедж срещу риска
ако нещо се издъни ще му покрие загубата
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Радвам се за теб Кавръче. само се чудя на какво са те учили в УНСС.... Ако нивото на риск е като депозита то и доходността ще е такава. Ако тя е повече то и нивото на риск съответства на нея....
Коментар
-
Радвам се за теб Кавръче. само се чудя на какво са те учили в УНСС.... Ако нивото на риск е като депозита то и доходността ще е такава. Ако тя е повече то и нивото на риск съответства на нея....
ако нещо се издъни ще му покрие загубатапрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Комбинация от инвестиции не е p2p,iuvo това го предлагат тука е 100%,no risk ,нивото на риск е като при депозита
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
И какво сега, да не инвестираме, защото НАП и депутатите ни са малоумници, а да набиваме всичко в тухли в тази умираща държава?
България ако не друго, има най-изгодното данъчно третиране. 5% данък дивидент,, 0% върху печалби от капиталова, ако е реализирана на европейски борси, 0% върху лихви от ДЦК...Такова нещо другаде няма (освен в арабските държави). Трябва да си луд да не се възползваш. Аз в момента плащам над 20% за всичко това (като компенсация, че живея в уредена държава, не в кочина)...
Виж, да купиш имот в обезлюдена и бедна държава като БГ е глупост, така е. А че бай Иван не е чувал за борски, акции и ЕТФ-и е жалко. Но какво да правим?
Аз нямам дс баща който може да звънне някъде и да ми оправи нещата с НАП....Тва не го разбирай като заяждане, а като избор за избягване на проблеми при подобни доходности.
Когато/ако стане ясно как седят данъчно нещата без да има двусмислици и КФН започне да гарантира по 1М за такива инвестиции скачам....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.02.2023, 23:16.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Тва да не е някакъв p2p lending?
Коментар
-
Жони, поздравления, че си навлязъл в тази мътна материя. От твоите обяснения стана ясно, че в НАП на никой не е ясно кое и как е редно. Т.е. ако попаднеш на някой гладен ще ти разкаже играта ....ще има замразяване, ревизии, глоби и дела които ще се влачат с години. Дори и да ги спечелиш няма да можеш да компенсираш пропуснатите ползи за периода. И това при положение дори когато ти самият искаш да си изряден и да декларираш всичко !!!! То май по-добре нищо да не декларираш :-)))) Та като те фанат , а те ще те хванат да платиш глоба не за грешно подадено инфо, а за неподадено..
Все пак си в ИТ сферата и се чудя как може да допуснеш, че цялата база на ИБ или който и да е друг посредник няма да попадне в НАП. Може би не сега, а след няколко години.....еврозона, Шенген не знам си какво . Ние сме част от ЕС и е изключено да играем роля на данъчно скривалище...../ не убежище/..... Та в момента дори в НАП или които и да е ЕС данъчни да няма инфо не означава че след 5 или 10 години години няма да има. Ти инвестициите за 2 години ли ги правиш ? И сега си представи продавам 1 двустаен за 200К и ги наливам по борсите, понее съм взел акъл от форума и ще целя върхове и дъна със затворени очи и след 5 години имам мЕлеон. Как ще го преведа на тук ?! С карта у БГ лИдъла ще има да го харча неколко живота.....
Едно време като гледах накъде да поема беше същата данъчна каша. И дори да е по-лесно, по-сигурно, по-доходно ... а то не е нищо от това прецених че не си заслужава поради тази неяснота....
Разбираш ли сега защо поне към момента у нас тулата е ЦАР :-)
България ако не друго, има най-изгодното данъчно третиране. 5% данък дивидент,, 0% върху печалби от капиталова, ако е реализирана на европейски борси, 0% върху лихви от ДЦК...Такова нещо другаде няма (освен в арабските държави). Трябва да си луд да не се възползваш. Аз в момента плащам над 20% за всичко това (като компенсация, че живея в уредена държава, не в кочина)...
Виж, да купиш имот в обезлюдена и бедна държава като БГ е глупост, така е. А че бай Иван не е чувал за борски, акции и ЕТФ-и е жалко. Но какво да правим?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Американските ни партньори, след като намагнитиха хубаво гербаджията-Горанов, дали са го листнали в тези черни списъци, за които споменаваш?
Според мен - да.
Това означава ли, че всеки, който по един или друг начин прати пари към него, или към фирми и юридически лица свъзани с него, ще бъде намагнетизиран и набутан в тези черни списъци?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеВ коя точка сме сега?
[ATTACH=CONFIG]n4031025[/ATTACH]10:00 USD New Home Sales (MoM) (Jan) 7.2% 7.2% 10:00 USD New Home Sales (Jan) 670K 620K 625K
И аз това питам… някой знае ли?
Коментар
-
100%,сега излизам от етап 1 ,и след още 9 месеца завършвам етап 2,на финала средна нетна възвръщаемост от 350 евро месечно ,подплатени с договор 100 %нулев риск.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
от безрисковата инвестиция ли
- 1 like
Коментар
Коментар