Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеНяма как да има спад в извадката, след като подобни обяви като долната се слагат преднамерено с цел да вдигат средната цена.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...zgy&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Няма как да има спад в извадката, след като подобни обяви като долната се слагат преднамерено с цел да вдигат средната цена.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...zgy&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Някой паднаха, ама други се вдигнаха. Говорим за индекса тука.
Last edited by unimog; 27.03.2023, 13:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Някои сегменти вече паднаха с 5%.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Юлка, ти сега наблюдавайки моментното състояние на нещата за България. Още ли мислиш че имотите ще падат значително? Под значителнло разбираме повече от 10% от пика.
Коментар
-
БНБ, ЛИХВЕНА СТАТИСТИКА
02.2010 -
https://bnb.bg/bnbweb/groups/public/...ress_a1_bg.pdf
02.2023 -
https://bnb.bg/bnbweb/groups/public/...ress_a1_bg.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПриеми, че има три типа хора:
-----
- такива, които обсъждат идеи - т.е. нещата ПРЕДИ да се случат (тук влизат някои "понижители", вкл. и аз, макар самият да съм заявявал, че не се считам за "понижител" - просто всички индикатори натам сочеха, затова в момента отразявам тази тенденция... в един момент нещата отново ще обърнат);
- такива, които обсъждат новини - т.е. нещата СЛЕД като се случат (като теб в случая);
- такива, които обсъждат други хора (като байлора; но и не само)...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Говориш, сякаш не си стъпвал в европейска столица. София има най-достъпния и редовен публичен транспорт от всички столици на юг от 52 паралел. Само скандинавците ни бият, защото билетът е 5 евро и никой не се вози. Носят едни сандали, които ако ги обуеш, все едно ходиш бос на ледената пързалка на "Славия".
Относно достъпността - 1,60 лева е колкото 3 Евро при четворни заплати там. И това при стандартните билети.
В Германия от Май въвеждат новия месечен билет за 49 Евро, който важи за всички линии в цялата държава (без бързите влакове). Кога в България ще получиш подобна услуга?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Аз казвам, че дали ше ходиш от Драгалевци или Бояна до София , или от някакво френско село до Женева всичко се свежда до колко време отнема.Стигаш до града и там има и работа и забавления и детски градини и университети. В САЩ на това му викат събърб. София и специално Центъра беше аттрактивен заради комбинацията от нисък cost of living, относително ниска престъпност, много прилични заведения, магазини, театри и горе долу добър публичен транспорт. Това обаче ,се промени напоследък и комбинирано с мръсния въздух, отвратителния трафик и някои други фактори , които по-добре да не споменавам да не се обиди някой , ако не бях българин , нямаше и да се помисля да се местя в София.Така , че не виждам как София ше става по-добре. Какво ше се подобрява ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеСега говорих с един банкер. От Уникредит. Лихвите се покачиха, особено тези в лева по кредитите, леко но тази година ще има повишаване. Капиталовите са под натиск. Имотите също. Ръстът най-вероятно ще спре и даже може би е спрял. Понижение се очаква слабо, зависи от ситуацията в следващите 12-18 месеца. Ето, повишител съм, имотите доста поскъпнаха, отразявам реално нещата когато ги забележа.
-----
- такива, които обсъждат идеи - т.е. нещата ПРЕДИ да се случат (тук влизат някои "понижители", вкл. и аз, макар самият да съм заявявал, че не се считам за "понижител" - просто всички индикатори натам сочеха, затова в момента отразявам тази тенденция... в един момент нещата отново ще обърнат);
- такива, които обсъждат новини - т.е. нещата СЛЕД като се случат (като теб в случая);
- такива, които обсъждат други хора (като байлора; но и не само)...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хаха, точно тези най ги обичам. До вчера бил в чалготеката на село, днес дошъл в София с костюм от полиестер втора употреба и с варненски акцент тръгнал да ми дава акъл за пазара в София и как трябвало да се инвестира. Ти представяш ли си - клиент доволен, че е платил 3% на тези паразити?
В момента сделки в София почти няма - нито има търсене, нито има предлагане (не и на имоти ставащи за нещо), нито пък продавачите са склонни да свалят цените на боклуците си. Всеки си е наумил да забогатява с панелката, наследство от баба му. Това ми го казват хора, които са навътре в нещата, вкл. и нотариуси. Ситуацията е трагикомична. Малко като с националния отбор по футбол - още сме били имали шансове да се класираме, можело и да бием Унгария довечера. Да му имам самочувствието на средностатистическия българин - хем знае, че е на дъното, хем и продължава да живее в някакъв розов свят.
Реалността - държавата е фалирала, бордът вече дефакто го няма (поддържа се на изкуствено дишане), резервът е източен, вие за Европейска столица ми говорите и за стандарт на живот.
Ето, повишител съм, имотите доста поскъпнаха, отразявам реално нещата когато ги забележа.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Изобщо не си прав.
Има една известна АНИ, която я нямаше при имотния бум от 2008г. Имат фирмени коли, наемат млади хора, често от провинцията, нахъсани, костюмирани (когато трябва), говорещи на диалект и имат много реклама по ф.б.
Раздават награди и показват доволни клиенти при изповядани сделки. А младите лъвове по техните думи "мачкат яко" и правят по няколко сделки на месец всеки от тях само в София, т.е. комисионните са доста големи за 3 сделки на месец.
В момента сделки в София почти няма - нито има търсене, нито има предлагане (не и на имоти ставащи за нещо), нито пък продавачите са склонни да свалят цените на боклуците си. Всеки си е наумил да забогатява с панелката, наследство от баба му. Това ми го казват хора, които са навътре в нещата, вкл. и нотариуси. Ситуацията е трагикомична. Малко като с националния отбор по футбол - още сме били имали шансове да се класираме, можело и да бием Унгария довечера. Да му имам самочувствието на средностатистическия българин - хем знае, че е на дъното, хем и продължава да живее в някакъв розов свят.
Реалността - държавата е фалирала, бордът вече дефакто го няма (поддържа се на изкуствено дишане), резервът е източен, вие за Европейска столица ми говорите и за стандарт на живот.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
В областните градове масово се купуват жилища от емигранти. Наскоро четох статия за някакъв гастарбайтер,който бил купил 5 апартамента в Кърджали и сега събирал пари за 6-и.И всички били необитаеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В Драгалевци няма канализация, нито една улица като хората, купища строителни отпадъци и боклуци навсякъде. Качеството на животът и в най-гадното френско гето е на светлинни години пред там.
"Столица на държава от ЕС"....да се смееш ли, да плачеш ли. Явно отчаянието при брокерите наистина е фрапиращо. Нищо, нищичко не може да оправдае балонизираните имоти, нито да предотврати задължителния спад от поне 50% (което няма да е спад а само изтриване на безпредметното надуване на офертните цени през последната 1 година).
Има една известна АНИ, която я нямаше при имотния бум от 2008г. Имат фирмени коли, наемат млади хора, често от провинцията, нахъсани, костюмирани (когато трябва), говорещи на диалект и имат много реклама по ф.б.
Раздават награди и показват доволни клиенти при изповядани сделки. А младите лъвове по техните думи "мачкат яко" и правят по няколко сделки на месец всеки от тях само в София, т.е. комисионните са доста големи за 3 сделки на месец.
Коментар
Коментар